Foto van een Hanomag R425 met mijn nieuwste (oude ) aanwinst. Een 4 tons schamel mestverspreider. Merk: Standard. Bouwjaar: 1960. Nog een zeer gaaf karretje voor zijn leeftijd. Bijzonderheden aan het

Poseren

+16
langeslagdiesel
Foto van een Hanomag R425 met mijn nieuwste (oude ) aanwinst. Een 4 tons schamel mestverspreider. Merk: Standard. Bouwjaar: 1960. Nog een zeer gaaf karretje voor zijn leeftijd. Bijzonderheden aan het wagentje : 3 bodemkettingen met 1 spanner. Originele verlichting zit er nog op, en werkt! ( 5 polige stekker ) geen stuurbeweging begrenzing op de schamel en dus pto. Weinig verkocht in Duitsland, dus zeer weinig exemplaren van over nu. In Nederland toen der tijd geïmporteerd door Gebr, van Gemert te Wanroy. Fabrikant Standardwerke W, schulze, bad Bevensen is sinds 1978 ter ziele. Op de boerderij waar ik opgroeide hadden we dit merk wagen in enkelas uitvoering. Buiten dienst als meststrooier. Maar in dienst als hooipakjes wagen en in de winter lag de giertank er op.

Reacties

+4
Fast Eddy
Mooi stukje geschiedenis dus. Is hij verder compleet? Ik zie geen strooi rondsel.
+3
langeslagdiesel
@Fast Eddy strooiwalsen zitten er niet bij. En nog een paar dingetjes. Dus ik ben nog opzoek naar een redelijk komplete sloper in Duitsland. Dat de wagen weinig mest en veel hooi heeft gezien in zijn arbeidzame leven, is zijn redding geweest om 63 jaar oud te mogen worden. En dat alleen met wat vliegroest in het frame. Nergens een roestkorst te bekennen. Deze heb ik gevonden met geduld. Dat zal met de rest ook wel lukken gok ik.
+2
Fast Eddy
@langeslagdiesel

Vooral geduld hebben dus.
+3
hooidonk
Mooie wagen met een mooi verhaal er bij. Ben benieuwd naar nog meer foto's!
+1
a3vandiejen
Prachtig wagen, en achter de Hanomag een schitterende combinatie.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag R425 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!