Foto van een Celli Lothar (grondbewerking) van Hissink Hengelo. Vanavond nog snel even een paar ha klaarleggen. Nu de pinksterdagen naderen worden de mensen weer onrustig. Moet nog heel wat hectares w

Maisland klaar leggen

+7
radium45
Foto van een Celli Lothar (grondbewerking) van Hissink
Hengelo. Vanavond nog snel even een paar ha klaarleggen. Nu de pinksterdagen naderen worden de mensen weer onrustig. Moet nog heel wat hectares wegwerken.

Reacties

+2
mdoornekamp
Hoe zwaar is deze grond? Wij frezen ook wel grasland voor de mais. Met gewone haakse messen frees. Vaak nog een keer vlot met de kopeg erover om nog wat fijner en vlak te maken
+1
radium45
@mdoornekamp dit is van die pikkerige rode grond. Als je hierop aan het werk gaat als het te nat is, dan heb je daar het hele seizoen schade van.
+1
mdoornekamp
@radium45 ohja. Lijkt nu wel redelijk droog. Zaaien ze dan met schijfkouters of wil het ook wel met ouderwetse machine
+1
radium45
@mdoornekamp Wil ook wel met gewone kouters, als die mooi blank zijn gaat dat ook prima. Vroeger waren er geen schijfkouters en was deze grond er ook al.
+1
mdoornekamp
@radium45 ja maar als je ploegt, heb je geen last van gras resten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!