Voor vaderdag mocht ik van mijn vrouw eens een volledige dag mijn ding doen. Per toeval was er een trekkertrek georganiseerd door een paar jongens op het werk. Die schreven me in zonder ik er echt van

Valtra T214

+7
Valtra man
Voor vaderdag mocht ik van mijn vrouw eens een volledige dag mijn ding doen. Per toeval was er een trekkertrek georganiseerd door een paar jongens op het werk. Die schreven me in zonder ik er echt van op de hoogte was, maar plots stond ik vandaag met de t214 voor de sleepwagen.
Echt voorbereid ben ik niet, ik heb geen speciale trekhaak, geen boventrekhaak, en had ook geen zin om wielgewichten af te nemen. Zodoende moest ik dan maar in de 9,5ton aanhaken. Wat maar net lukte met 800kg voorop.
In z’n manuele stand getrokken in de A groep. (Zelfde functionaliteit als een Fendt vario pre-tms)
Het begin ging goed, toen iets te lang de motor laten werken tot 1200 toeren, daarna iets te bruut terug geregeld en plots teveel vermogen op lage overbrenging. Op 81m mijn kuiltje gegraven en naar huis zonder brokken. Mooie dag id zon 🙂

Reacties

+2
valtraaa
Meedoen is belangrijker dan winnen zeggen ze wel eens😝. Op naar de volgende keer.
mf6495driver
Trekkertrek in Herzele?
Valtra man
@mf6495driver yes, was jij er ook?
mf6495driver
@Valtra man
Na de middag was ik er ook, maar enkel als toeschouwer
+1
Valtra man
@mf6495driver ok, dan heb je me zien rijden. Een ideetje voor dat topic wat moet er nieuw op het forum: mocht er een soort v kalender zijn waar we onze aanwezigheid op events kunnen aangeven. Dan zouden vele tf’ers mekaar kunnen ontmoeten. Nu zie je het vaak pas achteraf.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra T214 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!