Vandaag de eerste trekkers gehaald voor de SAMEDAG op 22 juli. Deze Same 250 heeft er een originele Same maaibalk aan. En Adrie heeft Same oranje klopmen aan.

Same 250

+15
wim-same
Vandaag de eerste trekkers gehaald voor de SAMEDAG op 22 juli. Deze Same 250 heeft er een originele Same maaibalk aan. En Adrie heeft Same oranje klopmen aan.
+5
Towaberg
@wim-same mooie combinatie 😂

Reacties

+11
wim-same
Maaibalk met het Same logo.

(klik om te vergroten)

+2
SJB533
@wim-same
Maar wie produceerde dat spul nu echt? 🤔
+3
wim-same
@SJB533 is door Same geproduceerd.
+4
langeslagdiesel
@wim-same als liefhebber van vingermaaibalk techniek en Same uiteraard. Beginnen er bij mij toch wel een paar vragen te circuleren tussen de oren. Als ik echt wil weten wat voor merk slijtdelen er in de balk zitten. Dus het feitelijke maai gedeelte heb ik wat onderdeel nummers nodig. Het zal mij namelijk niet verbazen als er een Laverda of Kuhn snijwerk in zit. Beetje vergelijkbaar met hoe Schukken dat deed en vermarkten. Ik weet niet of het mogelijk is, en mag van de eigenaar. Maar op de binnenkant of de onderkant van de maaivingers zijn nummers te lezen na demontage ( twee boutjes los draaien ) . Ik kan tot 1932 de meeste Europese inclusief Engelse en nog wat USA vingermaaibalk onderdelen herleiden op bouw periode, eigenaar van de maatvoering en feitelijke producent van de onderdelen. Ik ken vanuit Duitsland wel Same tractoren met Mortl snijwerk. Maar deze 250 met een Same brug / draaistuk is nieuw voor me. Als er mogelijkheden zijn, graag dan wat gegevens in een persoonlijk berichtje.
+3
wim-same
@langeslagdiesel ik heb het nagevraagd. De maaibalk is een combinatie van Raspe en Mc Cormick. Welke balk er aan hoort wist de eigenaar ook niet.
+3
langeslagdiesel
@wim-same Rasspe en Mc Cormick klinkt als een bekende combinatie van onderdelen. Zou zomaar Schukken kunnen heten. In dit geval is dan aan deze Same 250 het nummer op de binnenschoen leidend. Rasspe maakte in de vooroorlogse jaren, en ver daarna ( slijt ) onderdelen voor derden. Ook in de Duitse Engelse en Franse Mc Cormick maatvoering. Rasspe had ook een eigen maatvoering en eigen maaibalken. Als ik bv het Rasspe onderdelen boek uit 1957 neem, en kijk naar alleen een maaimesje kom ik zomaar 30 verschillende nummers tegen van de verschillende fabrikanten van toen. Nu ruim 60 jaar later vallen veel van exact de zelfde maat mesjes onder 1 maat. Din 80 of Din 75. Om maar een voorbeeld te noemen. Maar als je dan bijvoorbeeld een aandrijfstok ( excentriek) neem dan heb je een heel essen bos nodig om alle maatvoeringen te maken. Als ik het merk neem waar ik me mee bezig houd, Hanomag ( Krupp en Lfe ) kom ik op 6 verschillende gebruikte maat stokken. Dan tel ik de stokken voor de paardenmaaibalk, de zelfbinder of de ook vaak tot midden jaren 50 gemonteerde Mortl maaiwerken niet eens mee.
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @wim-same:
Maaibalk met het Same logo.

Wat voor logo zit er op dat been?🙈
+2
a3vandiejen
@WaterDeutzer hahaha, misschien Marianne...
En die beeld uit" kan je alstublieft niet wat langer in Oudewater blijven.🤣😂
+6
a3vandiejen
Wat een pracht Sametje is dit. Mooi om eens mee te rijden.
+4
yoohan
Prachtige trekker. Ik had nog niet meteen door dat het een 250 was. De conclusie 2cilinder had ik wel al getrokken. Adrie heeft het naar zijn zin haha
+2
a3vandiejen
@yoohan Zeker😃👌
+3
bob de bouwer
Mooie Same en de klompen passen er ook heel goed bij
+2
a3vandiejen
@bob de bouwer Ja toch🤣...Ral 2002...Deutz velgen.😇😅
+3
bob de bouwer
@a3vandiejen ja klopt, als klompen had kan ik ze ook zo,n kleur geven
+3
a3vandiejen
@bob de bouwer Dat Deutz en Same is al langer met elkaar verweven als we denken.😅😁
+4
jan-kees same
Prachtige trekker zeg ,mooi orgineel ook,ook gelijk een stukkie gemaaid bij wim?😆🙃
+3
wim-same
@jan-kees same voor de Samedag moet John mijn land nog wel maaien. Kan deze machine mooi mee helpen, voor de foto,s.
+3
Martinsame
Prachtige foto
+3
Rondeutz06
Prachtige Same, de maaibalk glimt nog ........en Adrie ook.🤣🤣🤣
+3
a3vandiejen
@Rondeutz06 🤣🤣👍
+4
R Bouwmeesters
Dat is nog eens service! U wordt gehaald en gebracht.😋👍
+3
Gerrit GBo
Prachtig!
+3
Wimariete
Schitterende combinatie. Nog nooit van een Same maaibalk gehoord. Heel bijzonder.
+2
Dick van Driel
Als ik zo de diverse berichten lees moet, om alles goed te kunnen aanschouwen, de Same dag worden omgebouwd tot Same week. 😂😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same 250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!