Foto van een Claas Torion 535, alweer bijna 700u op de teller, langzaam maar zeker raken we toch aan elkaar gewend. Qua bediening, zicht en wat kleine dingetjes zijn we erop achteruit gegaan tov de Te

Claas Torion

+2
ZetorTwente
Foto van een Claas Torion 535, alweer bijna 700u op de teller, langzaam maar zeker raken we toch aan elkaar gewend. Qua bediening, zicht en wat kleine dingetjes zijn we erop achteruit gegaan tov de Terex. Op kracht, vlotheid en comfort zijn we vooruit gegaan. Helemaal nu we volledige pompcapaciteit beschikbaar hebben op de ventielen.
Fast Eddy
@ZetorTwente

Had je de pompcapaciteit eerst niet volledig op de ventielen? Kan je dit type ook met achterwielbesturing krijgen?
+1
ZetorTwente
@Fast Eddy Liebherr heeft de software veranderd, hij was namelijk afgesteld op +- 35L/min zodat er altijd olie bleef om de giek te bedienen. Van de Terex waren wij 60/70 L/min gewend, dus dat ging 'm niet worden met de Claas, maar na vele monteurs bleek het gewoon een software dingetje en hebben we nu 75L/min op de ventielen. Wel netjes opgelost van de firma.

Types met gestuurde achteras zijn wel in dit gewicht te krijgen maar zijn verder ook groter.
Fast Eddy
@ZetorTwente

Ik had van een Liebherr vertegenwoordiger begrepen dat Claas eigen software gebruikt waar Liebherr niks mee kan. Dat is dus niet met alles zo begrijp ik uit jouw verhaal.
+1
ZetorTwente
@Fast Eddy De beste man die 't uiteindelijk opgelost heeft was een duitssprekende met een liebherr jas 😅🤷🏼‍♀️
ljdekker
@ZetorTwente met een stofjas zeker haha. Hoe bevalt die happer?
ZetorTwente
@ljdekker Happer hebben we inmiddels ruim 3 jaar naar grote tevredenheid. Happen er alleen maïs en stro mee (rest gaat met de vijzel of pomp). Maar kunt de kuil erg strak mee krijgen, en verders ook plezierig mee werken.
zettelmeyer
@ZetorTwente hoe gaat losse grondstoffen opscheppen met zon happer? Dat zal wel moeilijk gaan of valt het mee
ZetorTwente
@zettelmeyer Losse grondstoffen moet je in de silo hebben 😉. Nee maar dan kan het inderdaad gaan guren langs de cilinders van de bak,
zettelmeyer
@ZetorTwente niet alles kan in een silo helaas en vijzels aan silo ook geen oplossing helaas. Was ik al een beetje bang voor, vind het wel hele mooie bakken
+1
ZetorTwente
@zettelmeyer VDW bouwt bakken volgens zelfde principe, maar met wel dichte bak, scheelt ook nog wel iets in de centjes. Maar was ons te licht, Flingk is wel enorm degelijk.
rommert14
@ZetorTwente het is ook wel een beste bonk ijzer, maar ziet er degelijk uit ja.

Reacties

CaseCS130
Bij de terex zat je wat hoger en verder van de bak? Qua bediening vond ik die Terexen eigenlijk niet zo bijzonder, dat moet toch makkelijk te evenaren zijn door een nieuwe liebherr/claas?
+1
ZetorTwente
@CaseCS130 terex zat je hoger inderdaad, keek meer over de giek. Bij de Claas zie je de palletvork niet dat is soms nogal lastig. Joystick van de Claas heeft een vrij lange slag, en valt niet mee om enkel vanuit je pols te bedienen.
casejxu
Quote Reactie van @CaseCS130:
Qua bediening vond ik die Terexen eigenlijk niet zo bijzonder

Dat maakte ze in mijn ogen simpele machines waar bijzonder makkelijk en plezierig mee te werken was
+1
CaseCS130
@casejxu Mwah, ik snap zelf nooit waarom veel fabrikanten de moeite niet even nemen om de joystick aan de stoel vast te knopen. Dat zit comfortabeler en bedient nauwkeuriger als je rijdend de joystick gebruikt en het hobbelt wat. Schaffer heeft dat wel, is gewoon een servo joystick maar wel aan de stoel.
Fast Eddy
@CaseCS130

Er zijn maar weinig fabrikanten die de joystick aan de stoel leveren. In mijn kraan veert ook alleen de stoel tussen de joysticks.
hermanjohndeere
@Fast Eddy dat heeft denk ik meer met ruimte gebrek te maken in zo’n midi kraan. Als je ziet hoeveel ruimte je kwijt raakt met mee verende armleuning zoals een mobiele.
Fast Eddy
@hermanjohndeere

Het is ook allemaal extra gewicht wat aan de stoel komt te hangen. Dus de stoel moet ook al zwaarder zijn uitgevoerd. Een mobiele kraan rijd ook meer dus dan kan ik het voordeel van meeverende bediening wel begrijpen.
hermanjohndeere
@Fast Eddy ja dat ook. Toch is het aan de armleuning wel het fijnst.
Fast Eddy
@hermanjohndeere

Geen ervaring mee. Dus ik mis het ook niet.
+1
CaseCS130
@Fast Eddy Bij trekkers is het eindelijk wel gemeengoed.
+1
zettelmeyer
@CaseCS130 dat is toch allemaal elektrische bediend ipv rechtstreeks op ventielen blok zoals vaak bij shovels?
casejxu
@zettelmeyer de tijd dat shocels het rechtstreeks hebben is behoorlijk minder geworden.... klein goed uit gesloten
+2
zettelmeyer
@casejxu aah oke op die fiets ik rijd alleen opt kleine spul of oudere shovels
+3
casejxu
Quote Reactie van @zettelmeyer:
fiets

Die zie je niet vaak met joystick
+2
2850Johndeere6R
@casejxu Vroeger had je wel van die fietsen met zon enorme schakelpook 😎
+1
Fast Eddy
@CaseCS130

Net wat @zettelmeyer ook zegt, wat op een trekker armleuning zit is lichter en kan compacter gebouwd worden. Bij een shovel of kraan joystick hangt er namelijk ook nog een stuk onder de joystick.
CaseCS130
@Fast Eddy Hmm, als je een armleuning van een cnh bekijkt is dat niet klein of licht. Maar wel alles elektrisch idd. Maar met servo kan het ook prima zoals bij onze shovel. Rechtstreeks op een ventielblok met stangen zal niet gaan idd.
Fast Eddy
@CaseCS130

Ik weet niet of je wel eens onder een joystick hebt gekeken? Het maakt niet uit of het een electronisch of hydraulisch (servo) gestuurde joystick is, je moet altijd rekening houden met minimaal 10 cm of meer onder de joystick.
CaseCS130
@Fast Eddy jazeker, maar dat kan toch makkelijk in een normaal formaat cabine? Ik heb het niet over kleine kraantjes.
Fast Eddy
@CaseCS130

In de cabine past het wel. Ik bedoel meer de armleuning. Die wordt aardig langer naar onderen. En als daar minimaal 4 draden of slangen onderweg komen wordt hij te dik voor de meeste trekkers.
casejxu
@Fast Eddy moet prima kunnen. Heb wel eens voorlader joystick met bowdenkabels aam trekker stoel gemaakt. En als er iets ruimte nodig heeft aan de onderkant is dat t wel
+2
dx11
@casejxu bij de werklust zit de servo ook aan de armleuning. Gaat gewoon door een 5 duims slang naar het ventielenblok, meer ruimte is er niet nodig
casejxu
@dx11 das nog wel n beste slang!
+1
Vincent.
Mooi gemaakt die bezem en bats achterop de shovel! Hoeveel kg maïs kun je per schep pakken met zo'n woeste bak?
ZetorTwente
@Vincent. Ligt aan de drogestof, deze kuil is 50% maar dan is het meestal rond de 400kg. Met normale maïs, 38-40% ds kun je 700 kg per bak makkelijk halen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Torion ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!