Foto van een Fiat 780, bij het wisselen van de band is een stukje niet goed op de velg gekomen. Hoe kan ik dit er zelf opkrijgen?

Fiat 780

138 foto's van @Jelle Boerkamp6110

Jelle Boerkamp6110
Foto van een Fiat 780, bij het wisselen van de band is een stukje niet goed op de velg gekomen. Hoe kan ik dit er zelf opkrijgen?

Reacties

+2
1046
Harder oppompen en weer af laten lopen op de juiste druk
Jelle Boerkamp6110
@1046 op 2,5 bar oppompen bijvoorbeeld?
+4
1046
@Jelle Boerkamp6110 net zolang totdat ie op zijn plek zit. Maar meestal 2 tot 3 bar kan nodig zijn
Laatst stond mijn dubbellucht ook op 2,4 voordat ie op zijn plek zat, en toen weer af late lopen naar 1,5
+2
Valtra man
Ik had het bij mijn nieuwe BKT’s ook vlaggen. Druk op of af, de dingen schoven niet verder. Van de bandenboer naar huis gereden, zo’n 40km. Geen succes.
Enige dat heeft geholpen is terug eraf met de banden machine en heel veel vet gebruiken.
+3
Albert Peters
@Valtra man banden vet grbruiken is het best
+2
roscho
Druk verhogen tot 2,5 bar en dan met een grote moker op de zijkant van de band slaan naast de plek waar de band niet verder wil.
+3
Ronijn
Als je het zelf wil doen: Lucht eruit laten, band naar binnen drukken (evt van de trekker af en voorzichtig met shovel/voorlader). Velg goed insmeren met groene zeep of vet en dan oppompen naar 2.5 bar
+1
Fast Eddy
@Ronijn

Dat is wel de beste oplossing.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 780 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!