Foto van een John Deere 331 Mesjes zijn aan de achterkant stukjes afgebroken, iemand die dit ook wel eens mee gemaakt heeft? Het zit alleen bij de meest linker/aangedreven schijf

John Deere 331

albert-fendt
Foto van een John Deere 331
Mesjes zijn aan de achterkant stukjes afgebroken, iemand die dit ook wel eens mee gemaakt heeft? Het zit alleen bij de meest linker/aangedreven schijf

Reacties

frank_mf
Zit die vrij losjes aan de schijf? Dikke kans dat dit dan gebeurt met aanzetten en dat die terugklapt. Hebben Lely maaiers in ieder geval last van.
GerbertXL
Hoe is de mesbevestiging, beetje versleten misschien? Als ze heel raar versleten zijn kan het mes rare bewegingen maken.
Dennis_dB
Probeer er eens nieuwe mesbouten in te doen. Als de huidige ingesleten zijn komt het mes verder naar buiten. Als hij dan tegen het frame slaat kan er een stuk van het mes breken.
+1
frank_mf
@Dennis_dB Dan breekt er toch aan de voorkant iets af, in plaats van achterkant? Draairichting is rechtsom bij deze schijf. Neemt niet weg dat nieuwe mesbouten sowieso een goede optie zijn.
Dennis_dB
@frank_mf Als de bovenkant van het mes raakt in de poot (die je net niet goed kan zien op de foto) heb je wel dit effect.
claasfendt
Zitten daar stalen of kunststof kneusvingers in? bij onze oude kuhn was de maaibalk iets naar achter gekomen en tikten de stalen kneusvingers tegen de mesjes kan gevaarlijk zijn zijn toen paar messen compleet kwijt geraakt
JD 6110
De moer lijkt er ook niet ver op te zitten. Normaal komt het boutje iets door de moer heen. Met nieuwe boutjes valt het 4 kante stukje ook mooier in de insparring om dat misschien de onderkant toch iets een braampje er aan heeft zitten. Valt te proberen !
Fordje4600
Meshouders denk ik, had onze kuhn ook. Alleen de buitenste hebben daar last van

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 331 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!