Eindelijk weer wat groen gras wat door de maaier gaat, laatste 20dagen 140mm regen daarvoor niks noemenswaardig waardoor gras en maisgroei helemaal uit was. Mais lijkt/hoop ik redelijk herstelt gras i

Valtra A104

+6
BEboer
Eindelijk weer wat groen gras wat door de maaier gaat, laatste 20dagen 140mm regen daarvoor niks noemenswaardig waardoor gras en maisgroei helemaal uit was. Mais lijkt/hoop ik redelijk herstelt gras is op hoge koppen nagenoeg dood maar heb er de sproetjes afgemaaid. Normale percelen staan goed, lage weiden brengen monsterlijk veel op.

Reacties

Terwisscha
Mooie trekker. Ooit nog eens een front hef + pto er op?
+1
BEboer
@Terwisscha zo lang senior helpt niet echt ad orde, men pa heeft wat met de schudder gereden en haalde me in. Op half 6 zei ik maai maar 2uur verder kan ik rustig gaan melken, om 7u was hij thuis en zei hij rij jij maar verder heb geen zin meer hebben nog kwartiertje samen gemolken en dan ben ik verder gaan maaien.
Terwisscha
@BEboer zo kan het ook ja👍
+2
BEboer
@Terwisscha mss op(langere) termijn andere voorlader tractor met fronthef en pro of wat meer loonwerk 🤷 probleem is dat ik vandaag evenveel percelen als hectares gemaaid heb waardoor loonwerk vrij duur word.
+1
Baltus_steyr
@BEboer grotere trekker met vario front hef en brede voor en achter maaier kin je de capaciteit al vlot verdubbelen. Ook op de kleine percelen .
+1
BEboer
@Baltus_steyr mss id toekomst, rijden hier sinds kort ook enkele veehouders met zo'n nieuwe Kuhn getrokken (brede) maaier ook een buurman met de grootste Kuhn gedragen maaier (4,5m ofzo?) Nadeel dan wel is onze oneven weilanden.
Kosk123
@BEboer en vergeet de ongelijke belasting van de hefarmen niet. Maar ook met een “simpel” setje van 3m voor en 3m achter ga je enorm in capaciteit vooruit. Daar win je veel meer mee dan met een hele brede achtermaaier.
SJB533
@Kosk123
Getrokken maaier valt wel mee. Gedragen (met kneuzer) is een groter probleem voor de hef
Kosk123
@SJB533 klopt, ging er eigenlijk vanuit dat niemand meer voor de getrokken maaier gaat. Zeker omdat ze in verhouding met een gedragen vrij duur zijn (weet niet of dat bij alle merken zo is).
BEboer
@Kosk123 destijds was het net geen 30000euro voor 5m getrokken en geen 10 voor 3 m gedragen. Hoor nu prijzen van 16-18 voor een gedragen van 3m dus benieuwd hoeveel die getrokken uitvoering zou kosten.
casejxu
@BEboer onze vicon zonder kneuzer zit momenteel idd bruto rond de 15.000 dacht ik
Kosk123
@BEboer ik denk dat je rond de 30 uitkomt voor 3 m getrokken wel met kneuzer
rommert14
@Kosk123 daarom zie je bijna niet dus, wat een geld.
+1
Kosk123
@rommert14 inderdaad, dan is gedragen veel aantrekkelijker
+1
J asper
@BEboer Met zo 4,5 meter gedragen kan je er op wachten dat deze trekker sneuveld😅🙈🙈
BEboer
@J asper idd zelf met deze 3 meter is het op deze wielen en wielspoor al spannend op sommige momenten 😂
J asper
@BEboer Zo grote 5 meter getrokken van Kuhn is met inruil van je oude maaier ook nog duurder als een fronthef en aftakas en een nieuwe frontmaaier😅🙈
SJB533
@BEboer
4,5 meter is wel 2 balken, weet alleen niet of ze bij Kuhn nog enige speling hebben tov elkaar. Neem eerlijk gezegd aan van wel
Baltus_steyr
@BEboer We hadden hier al front en achter maaier ( 2,80 voor en achter 3,50 zonder kneuzer en achtermaaier hangt nog met een ketting aan de trekhaak om de heflat te ontwrichten)
Maar sinds de komst van de case cvx vario zijn we daar in de capaciteit ook nog wel een stukje vooruit gegaan, en kwa wendbaarheid is dit toch wel heel makkelijk.
Hiervoor hadden we altijd een kuhn 3,5 meter getrokken maaier met kneuzer. Maait ook heel leuk, geen belasting op de trekker. wel moet je met veel bochten goed aan denken dat je alles goed mee maait.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!