Nu weten jullie onderhand allemaal wel dat ik niet zo van de nieuwe spullen ben maar enige tijd geleden hadden we toch besloten om een nieuwe sloop- sorteergrijper aan te schaffen. Desbetreffende mach

Arden sloop- en sorteergrijper

+9
Gavrie Willemsen
Nu weten jullie onderhand allemaal wel dat ik niet zo van de nieuwe spullen ben maar enige tijd geleden hadden we toch besloten om een nieuwe sloop- sorteergrijper aan te schaffen. Desbetreffende machinist is echt een uitblinker in snel en doeltreffend slopen en hij wou absoluut een grijper met spijlen. Dat komt omdat onze oude Beco grijper ook met spijlen is. Als deze dwars voor je gedraaid is kun je nog steeds je werk zien. Zo kwamen we bijna automatisch uit bij het hoogstaand Franse merk “Arden”. Beco maakt zijn grijpers niet meer zelf, die nemen ze af bij Zijtveld. Onze oude Beco grijper heeft ontelbaar woningen gesloopt en is al vele keren moeten opgelast worden. Deze blijft gewoon in dienst op ons bedrijf maar gewoon als “extra” als er eens een keer 2 slopen tegelijk dienen te gebeuren. Verkopen doen we niet want een grijper van 17 jaar oud is toch waardeloos in de handel.
+1
schluterman
@Gavrie Willemsen mooie nieuwe knijper. Bij mijn werkgever hebben ze ook pas een nieuwe verachtert knijper en we konden kiezen voor dichte of open schalen en bij hebben we ook gewoon spijlen.

Reacties

+2
Fendt926Driver
Mooie sorteer grijper.
Op cw 30 neem ik aan?
Die pallet hangt er zo ook voor niets in.
Wel makkelijk om met heftruck verzetten.

17 jaar dienst doen dan is het ook geen schande dat die oude een keer op is
+1
T60401
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
cw 30 neem ik aan

Ik gok cw 40
Gavrie Willemsen
@T60401 nee is toch een CW30
+1
T60401
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
nee is toch een CW30

Weet je het zeker? een CW30 is gelijk aan een CW40. Alleen zijn de platen van een CW40 zijn 40 mm dik en van een CW30 30 mm.
+6
Gavrie Willemsen
@T60401 ja hoor je hebt gelijk. Is een plaat van 40 mm dik.

(klik om te vergroten)

Weeral iets bijgeleerd 😅
+1
T60401
@Gavrie Willemsen mankeer ik nog niks aan mij ogen. cw 20 heb je ook nog. en dan is de plaat 20 mm dik.
+2
Gavrie Willemsen
@Fendt926Driver is op meerdere plaatsen dwars doorgescheurd geweest. Onze Beco is als een kat, die heeft ook 9 levens….😅
+6
1046
Wel lastig oppakken met de pompwagen🤔
+1
newholland6640
@1046 paar europalletjes eronder
+1
JD3010
Na gebruik is de nieuwigheid er toch gauw af.
+2
Gavrie Willemsen
@JD3010 na 3 woningen te slopen is inderdaad het echte nieuwe er wel af hoor….🫣🫣
+5
R Bouwmeesters
Mooie grijper, en het verhaal bij de foto maakt het ook interresant.👍👍
+2
Welten
Heb je hem nou express voor 1455 gezet of toeval😁
+6
Gavrie Willemsen
@Welten eerlijk? Ja, want hij stond eerst voor de loods voor een hoop “rommel”. Om de kwaliteit van de foto nog wat te verhogen heb ik hem maar verzet 😅😅😅
+1
GerbertXL
Een oude waardeloos... Ik probeer er al jaren 1 te bemachtigen maar voor ouwe troep word toch nog stevig geld gevraagd, als je 'm te koop zet voor 5000 kun je 'm zomaar kwijt zijn. Maar vergeleken met een nieuwe is dat misschien wel weinig geld.
+1
Gavrie Willemsen
@GerbertXL ja voor 5000€ ga ik de oude dan ook weer niet te koop zetten. Hij lekt nergens en sluit nog perfect tegen de messen.
+1
PieterA
@Gavrie Willemsen Gelijk heb je!
+1
T60401
@GerbertXL Hier staat hij ook op het wensenlijstje maar ik vermoed dat hij daar altijd zal blijven staan Zijn zijn zo duur dat ik het geld er niet voor over heb voor die enkele keer dat ik hem nodig heb. Een nieuwe zoals van gavrie kan zomaar 20 k kosten.
+2
Gavrie Willemsen
@T60401 doe er nog maar de helft bij. 30 K excl de btw. Knijper weegt 1800 kg en heeft 2 cilinders en een speciaal ventiel dat blijft nijpen ook al zou de druk van de leiding wegvallen
+1
PieterA
@Gavrie Willemsen Dacht ook al. Misschien bij Ali-express besteld voor weinig.
+1
T60401
@Gavrie Willemsen Slik wist dat ze duur waren maar zo gek had ik niet gedacht. Ploeg weegt hier ook 1800 kilo maar die is nogal wat goedkoper. ploeg zit ook durramax risters en veel draaipunten en cilinders aan. Waar dat extra geld dan zit is mij een raadsel.
+1
PieterA
@T60401 Ik weet niet welke ploeg je hebt? Probeer maar eens prijs op te vragen van een ploeg zoals @Fendt926Driver maar dan nieuw. Dan gaat het denk wel over minimaal het dubbele bedrag. (60.000).
+3
T60401
@PieterA onzin lemken juwel 7 vario doet niet onder voor de ploeg van huub. ik heb alleen een schaar minder. Die er overigens nog wel aan kan. Voor 5 scharen had ik beneden de 30K klaar geweest.
+2
PieterA
@T60401 Dat klopt hoor. Maar de schaarafstand, de lichtere bouw en de schijven vergeet je dan voor het gemak.

Ik heb gekeken naar een juwel 8 en zag een prijs voor één vijfschaar van 38.000. Dan zat er alleen op de achterste een schijf.

Ik heb even 9 jaar teruggekeken naar mijn Kverneland in 2014. Die vierschaar met schaarafstand 100, breed steunwiel, schijven, ploegbalkverhogers en zware 300 pk kop kostte toen netto 40.000. Een extra element 8.000.

Sinds die tijd zijn de prijzen alleen maar opgelopen.
T60401
Quote Reactie van @PieterA:
Maar de schaarafstand, de lichtere bouw en de schijven vergeet je dan

Schaarafstand zal bij huub ook niet groter zijn dan 100 en bij een juwel 8 zijn de meeste ook 100. Lichtere bouw zal wel meevallen. De schijven heb je een punt. Maar langst de andere kant vergeet jij dat de ploeg van huub niet hydraulisch in breedte verstelbaar is.

Maar goed we dwalen af. Het ging er om dat ik een stuk ijzer van 1800 kg heb en gavrie ook. waarom is het ene bijna 1/3 duurder dan het ander.
+1
valmet6400power
@T60401
Dat heb je met sommige trekkermerken toch ook? Dat je voor het ene van 6500 kg veel meer moet betalen dan van een ander merk wat ook 6500 kg weegt. Als voorbeeld 😂
+1
Hurli356
@T60401 niche product dus minder aanbod maar ook minder afzet. Ontwikkelkosten dus relatief hoog per omgezet product omdat je nu eenmaal minder aantallen verkoopt.
+1
Gavrie Willemsen
@Hurli356 zo een fabriek verkoopt/produceert echt niet elke dag zo een sorteergrijper vermoed ik. Ze maken ook nog veel soorten andere aanbouwdelen zoals schrootscharen, crushers, tiltrotators, sloopscharen en vele soorten en maten van bakken voor graafmachines en wielladers….
Hurli356
@Gavrie Willemsen precies, dus blijven de ontwikkelkosten per verkocht product hoog.
+2
Valtra man
@PieterA ik heb mijn juwel 8 in okkazie gekocht 2 jaar terug. Toen zei de man v Groenoord dat een nieuwe rond de 40k€ ging. Dat was toen de onland uitvoering met elektronisch wentelen. De prijs vandaag zal tegen de 50k€ aanschuren.
+6
Gavrie Willemsen
@T60401 alles is pokken-duur 🫣🫣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!