Foto van een Ursus 1224, wat een beest! Rauw en eigenlijk behoorlijk ouderwets, maar daarom niet minder sterk. Vind ze zo nog maar eens?!

Ursus 1224

+8
demuywo
Foto van een Ursus 1224, wat een beest! Rauw en eigenlijk behoorlijk ouderwets, maar daarom niet minder sterk. Vind ze zo nog maar eens?!

Reacties

+1
ZetorTwente
Techniek achter deze trekkers is ookal meer dan 50 jaar oud 🙈, maar deze lijkt nog gebruikt te worden?
+3
a3vandiejen
Machtig mooi dit.
+4
arnold-arentze
Prachtige trekkers. Heb in de jaren 90 bij gelegenheid ook wel eens achter het stuur gezeten van zo’n Brutus. Het is spartaans, maar zat in die tijd ook wel achter het stuur van TW10/20/25. Ik kan me ook niet meer herinneren wat er spartaanser was
+5
walker1
@arnold-arentze In vergelijking met het moderne en luxe spul van tegenwoordig is alles uit de jaren '80 wel spartaans. Maar in de jaren '80 zal er ongetwijfeld iemand heel erg blij geweest zijn met zijn nieuwe Ursus, want zijn trekker daarvoor zal nog spartaanser geweest zijn... nog niet eens cabine bijvoorbeeld.
+1
arnold-arentze
@walker1 Inderdaad, dat bedoelde ik ook te zeggen. In mijn herinnering was er weinig verschil in comfort tussen de oudere trekkers waar ik op dat moment wel eens mee reed en de ursus
+1
Sjorszetor
Deze heeft laatst toch te koop gestaan.
Ziet er nog keurig uit👍
+1
KlaasM
Is dit familie van Zetor?
Albert Peters
@KlaasM stief zus
+1
Albert Peters
@KlaasM stief zus
demuywo
@KlaasM op wat kleine details na is het de Zetor 120pk versie...
Trekteurke
Vanuit Maldegem verhuisd ? 🙈
Towaberg
Nog nooit aan de binnenkant gezien, prachtige Ursus 👌
+3
demuywo
Dashboard...

(klik om te vergroten)

Metertjes genoeg...
+3
toonvanbergen361
Beresterke trekker!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ursus 1224 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!