Vorige week nog een dag geholpen om de laatste mest op de plek te krijgen.. aanvoer met 2x 27m3 transport tank. Grooste perceel stond een container bij. Hier zogen we uit de tank. Dan kom je er wel ac

Jako tank

+7
KlaasM
Vorige week nog een dag geholpen om de laatste mest op de plek te krijgen.. aanvoer met 2x 27m3 transport tank. Grooste perceel stond een container bij. Hier zogen we uit de tank. Dan kom je er wel achter hoeveel capaciteit een container scheelt!
dx11
@KlaasM en de multiwheel is een 14m3er?
KlaasM
@dx11 nee 10m3.. is ook genoeg op de veengrond. 1 of 2 m3 meer zou misschien kunnen. Maar dit rolt er super over
dx11
@KlaasM mooi formaat
Terwisscha
@dx11 hoor ik handel?😉🤣🤣
+1
dx11
@Terwisscha geen geld voor. Maar zo'n tank past mij wel precies ja
+1
KlaasM
@dx11 moet je inderdaad geld voor hebben. Ook gebruikt blijven ze populair en dus duur..
newholland6640
@KlaasM

Zoveel zijn ze er niet in 10 kuub toch
hobbyboer
Quote Reactie van @KlaasM:
Ook gebruikt blijven ze populair en dus duur..

@dx11 dan kun je dus beter een nieuwe kopen, dan kom je er later bij inruil achter dat je goedkoop gereden hebt.
newholland6640
@hobbyboer

Ja alleen das altijd afwachten
+3
zettelmeyer
@newholland6640 haha ja. Als je iets koopt is het gewild en duur.. wil je het verkope is er geen vraag meer na en goedkoop.... dat gebeurd mij altijd
KlaasM
@hobbyboer met dit type tank is dat wel zo.. worden niet heel veel gemaakt en blijven gebruikt populair
+1
valtradriver
@KlaasM Zow je heb wel veel invloed in dat gebied zo te zien,zelfs hier bij de bron moet je zoeken naar zoveel Jakoos bij elkaar 👍😀

Reacties

+1
Mooi plaatje👌
Massey 2705
Prachtige foto...!👍
newholland6640
Dat zal wel ja, maar voor de kleinere percelen is het een hoop getrek zn container
KlaasM
@newholland6640 klopt, eingelijk zou er dan een trekker vast voor moeten blijven staan. Maar dat is vaak met laden lossen weer niet handig..
Dan zou je hem aan de bemestertank moeten knopen daar zien ik nog wel voordeel in
EA_MF
@KlaasM dat red je niet binnen maximale combinatie lengte 🙈 er zijn hier in de omgeving al een boel loonwerkers voor bekeurd 😅
Hurli356
@EA_MF tijd voor uitschuifbare containers
hermanjohndeere
@EA_MF dat gaat bij ons in de buurt gelukkig nog wel goed
@Hurli356 zijn ook wel kleine compacte 25kuubs containers te krijgen. Maar weer niet of dat zo lekker rijd achter een getrokken tank.
EA_MF
@hermanjohndeere die kleintjes zie je hier nu heel veel achter zelfrijders, die blijven dan nog net binnen de maximale lengte 😅
hermanjohndeere
@EA_MF ja inderdaad. Opt werk ook eventje 1 gehad voor de handel. Maar niet ideaal want daar kun je niet een hele transporttank in lossen.
+1
johndeere6230
@KlaasM

Dan zijn die Duitsers nog niet zo gek met hun docking systemen. Rijden hier op werk soms wel eens meer dan een uur per tank, wordt je gauw flauw van en doe je niks op een dag. Dan zou zo’n dock systeem wel mooi werken denk ik
hermanjohndeere
@johndeere6230 bij ons in de buurt zijn ook loonbedrijven die dat doen. Met een 16 kuubs tank of verveat heen en weer toeren. Dan doe je je daags meer liters diesel als kuubs mest. En zo’n aandock werkt eigenlijk alleen mooi als je in 1 keer de tank leeg kunt zuigen of 2 keer maar dan staat de aanvoer weer veel te wachten.
johndeere6230
@hermanjohndeere

Ja precies dat, heel de dag druk en vervolgens een keer 100-150 kuub hebben gedaan en ook 150-200 l kunnen tanken s avonds.

Naja tank is hier binnen no time leeg, dus dan zal die even 10 minuutjes staan wachten hooguit, is altijd nog goedkoper dan de bemestertank zelf alles op te laten halen. Denk dat er bij een hoop boeren gauw een tank tussen komt dan.
hermanjohndeere
@johndeere6230 ja bemester moet opt land blijven. Denk vooral dat je met aandock systeem eerder met 2 tanken moet rijden. Waar als je met mestcontainer wat langer met 1 tank kunt rijden voor je er 2 nodig hebt.
johndeere6230
@hermanjohndeere

Ohh op die manier, of tegelijk nog een tank gaan halen. Bemestertank en transporttank zeg maar. Neem je 3x zoveel in een rondje mee, vanuit gaande dat je 2 tanken uit de transporttank kunt halen
hermanjohndeere
@johndeere6230 ja klopt maar met een dikke zelfrijder is dat alweer zonde van je capaciteit. Plus als het uit de zelfde put of silo moet komen je weer op elkaar staat te wachten.
johndeere6230
@hermanjohndeere

Mwa ja, ja tuurlijk. Maar anders krijg je hem met 1 tank ook niet voorgereden. We hadden het over kleine stukjes, daar versta ik tot een bunder 5-7 onder. Maar voornamelijk 2-3 bunder. Dan ben je meer met de container aan het slepen dan aan het bemesten, als je dan in een rondje al 45 kuub mee kan nemen, dan kun je zoals ik het zei toch wel aardig meer verzetten dan wanneer je alles zelf moet ophalen.

Kan denk ik wel zeggen dat de tank op werk ook een monster capaciteit heeft, rijden, mits de ruimte, 6 tanken per uur weg om de stal, is een 90 kuub. Uit een container komt de 100 kuub wel aardig in de buurt, mits die gevuld blijft.
+1
hermanjohndeere
@johndeere6230 ja klopt op kleine stukjes doen wij het ook wel is zo. Maar zodra er 2 transporttanken heen moeten en der zit een fatsoenlijke dam in slepen we toch vaak de containerbak mee achter de driewieler.
+1
newholland6640
@johndeere6230

Nee inderdaad, en mooi in het zicht.
PieterA
Hier rijden ze gewoon met de sleepslang en dan met een pomptankwagen van 37 kuub die de aanvoerende vrachtwagens leeg trekt. Als de put op 1 km zit doen ze met 2 vrachtwagens en bij 3 km met drie vrachtwagens. Dan doe je 90 kuub in een uur met 5 mensen.
hermanjohndeere
@PieterA als het mooi loopt doen wij 70 kuub int uur met 2 man en iets verder weg tussen de 70 en zoveel als de vervaet weg kan werken. Daarom rijden we gelukkig niet met de sleepslang
+1
PieterA
@hermanjohndeere Lijkt me dan een betere optie. Voor je perceel lijkt me een sleepslang wel beter trouwens.
+1
hermanjohndeere
@PieterA afhankelijk van de grondsoorten wel ja. Maar dat is een ieder voor zich verhaal denk ik. Ben in ieder geval blij dat wij niet aan sleepslangen doen 😂
PieterA
@hermanjohndeere Onze loonwerker is vooral ingesteld op sleepslangen. Hij heeft er een stuk of 6-7 En maar 1 Vervaet, maar die rijdt maar af en toe.
hermanjohndeere
@PieterA das bij ons in de buurt helemaal niet gangbaar eigenlijk. Rijden 3/4 sleepslang setjes bij 3 loonwerkers in de buurt die volgens mij nog ruimte zat hebben in de planning en soms uren rijden voor een daggie werk 🙈
PieterA
@hermanjohndeere Sleepslangen kost nu eenmaal veel arbeid.
hermanjohndeere
@PieterA klopt. Hier in de biurt zeiden int begin dat het goedkoper was als met de driewieler maar dat is inmiddels ook niet meer zo. En capaciteit is ook lang niet altijd meer.
newholland6640
@hermanjohndeere

Heeft ook wel met verkaveling te maken denk ik
hermanjohndeere
@newholland6640 zeker weten. Meeste stukken bij ons in de buurt zijn wel redelijk geschikt voor sleepslangen maar niet overdreven groot. Tussen 2 en 8 bunder ongeveer.
johndeere6230
@hermanjohndeere

Dat moet geen probleem zijn mits goed op elkaar ingespeeld, als ik zie wat hier de loonwerker op jaarbasis wegpompt en dat zijn ook veel percelen van 3-5 ha met weer een sloot ertussen. Trekken de slang dan zo over de sloot heen, bij jullie staan er waarschijnlijk bomen tussen dan?
hermanjohndeere
@johndeere6230 ja bomen of rikkepalen. Het is ook wel te doen. Alleen voor de grond is het niet echt nodig
johndeere6230
@hermanjohndeere

Op de rechte einden gedeeltelijk mee eens, kopakkers ontlast je er duidelijk wel mee.
+1
dx11
Quote Reactie van @PieterA:
Voor je perceel lijkt me een sleepslang wel beter trouwens.

Ik haal de capaciteit lang niet, maar weet wel zeker dat ik nu met een getrokken tank beter uit ben dan met de sleepslang
Terwisscha
@dx11 qua bodemdruk bedoel je? Maar je moet met de 5kuuber wel veel vaker over het kopeind en de Dam.
dx11
@Terwisscha wel als een sleepslang. Niet vaker als een 13m3er
fendt308-driver
@PieterA is dat een pompkar van van den broek moordrecht?
+1
PieterA
@fendt308-driver Het zijn Vaia tanken. Ik denk dat ze niet zo standaard uit de fabriek gekomen zijn. Ik weet niet Wie ze dan aangepast heeft.
KlaasM
Wij hebben nu voor het eerste jaar een transport tank maar je staat er van te kijken hoeveel je hem gebruikt. Zelfs op relatief korte afstand nog wel als het druk is. Je kan dan met de transport tank de container altijd vol houden en de bemester tank kan constant doorrijden.
hermanjohndeere
@KlaasM ja de capaciteit knalt omhoog. Waar je met een transporttank 4 tanken doet doe je er anders met de bemester 5 tanken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Jako tank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!