Strooier kan weer op zolder staan. Foto is geplaatst door zettelmeyer op 08-09-2023 om 20:49:14, met 22 reacties.

Valtra 6550

+1
zettelmeyer
Strooier kan weer op zolder staan

Reacties

Voer je wortelen in het randtsoen?
+4
J asper
@johndeere6910forever Hij eet graag hutspot dat is zijn wintervoorraad.
@J asper haha dan heeft tie alvast genoeg.
+4
zettelmeyer
@J asper klopt daarom hoef ik nie aan de bril en jij wel
mf 6150
@johndeere6910forever
Lijkt me een uitdaging met dit weer
+2
zettelmeyer
@mf 6150 klopt daarom snel opvoeren en wat niet fris meer is de mestbult op
Corne S
@zettelmeyer

Hier hebben we ze vorig jaar nog tussen het gras ingekuild.
Baltus_steyr
@Corne S hoe ging dat met uitkuilen?
+1
Corne S
@Baltus_steyr

Prima. Waar veel gewicht was, waren ze iets kleiner geworden. Op een bestaande lasagne kuil wortels gedaan (alleen 1 helft van de breedte) en later gras erover gedaan. Gelukkig niet de hele breedte, ze zijn nl glad.

(klik om te vergroten)

Foto uit 2022. Wortels ingeruild.
+2
Fast Eddy
@Corne S

Dit is wel een duidelijk voorbeeld van een echte lasagne kuil.😂🤣
+1
Baltus_steyr
@Corne S dat is een hele laag in een keer zeg!! Heb je dit gemengd gevoerd of enkel met een blokken/doseerwgen?
Heb hier in het verleden wel wat voederbieten (zon ton of 20 op een hectare of 6 mais) verdeeld. De bieten bleven best heel, ze werden wel zacht. Met mengen gingen ze aardig kapot, alleen de geur van mais zat er wel een beetje in. Ze vraten ze wel goed, maar ze vlogen er niet op af als verse voederbieten!
sjonnies
@Baltus_steyr mooi om te lezen wou hier ca 60 ton door 9 hec mais heen doen om zomers ook bieten in rantsoen te hebben
Baltus_steyr
@sjonnies ik heb ze heel door de maiskuil gedaan, met de reden erachter dat de bieten zijn voederwaarde zoveel mogelijk behoud omdat die heel blijft. De buitenkant word wel zacht/week maar gaan net niet kapot. Zo mengt deze toch vrij makkelijk kapot en zo hoop ik de biet zo vers mogelijk aan te bieden in het rantsoen. Als je hem versnippert in de kuil tast de mais vrijwel helemaal de biet aan wat voederwaarde (kan) kosten. Dat was mijn redenering erachter.
Wil het eigenlijk nog wel weer eens een keer toepassen, maar dan moet de mais wat later rijp zijn , tegelijk met de eerste/vroege bieten zeg maar!
@Baltus_steyr maar als je ze in de mais doet heel rij je ze nie kapot met aanrijden dan? Hele bieten hoor je nie vaak de meeste snipperen ze maar dan heb je wel vocht verlies idd
+1
Baltus_steyr
@johndeere6910forever ja je rijdt wel wat kapot, maar er blijven er ook wel veel heel. En idd je behoudt het vocht in de bieten!
+1
jehan
@Baltus_steyr Heb bij een boer gewerkt en die heeft paar jaar gesneden bieten door de mais gekuild. En dat ging heel goed. Boer kocht de bieten van loonweker.
+1
Vincent.
@Baltus_steyr
Bieten inkuilen samen met ccm lijkt me pas helemaal topvoer. Past ook wat beter samen kwa droog en nat product, en oogsttijd.
+1
@Vincent. Bij de rose mester waar ik gewerkt heb nu loop ik er ok nog wel eens.daar gaan ze gesnipperd in een slurf en dan samen met maismeel dat werkt best.dus ccm zal ok wel gaan
Baltus_steyr
@Vincent. ja dat zou helemaal mooi gaan. Alleen dat zijn voor een boer als ik wel 2 luxere ruwvoer producten voor een boer als ik die zijn grond in ruwvoer nog wel nodig is in met name gras en alleen mais..😁 😁
+1
ljdekker
Hier ook 3 jaar bieten gehad. Zowel vers voeren als ingekuild met de mais. Zijn er toch maar mee gestopt omdat het resultaat tegenviel. Ken ook iemand die ze inkuilt met MKS
@ljdekker Mks is ok prachtvoer.mn oom voert dat aan de witvlees kalveren samen met stro en musli

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 6550 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!