Even een dam in het land los gemaakt en ietsie verlengt. Met het kiepertje even een paar bakkies grond mee genomen.

Volvo EWR 150E

+4
hermanjohndeere
Even een dam in het land los gemaakt en ietsie verlengt. Met het kiepertje even een paar bakkies grond mee genomen.

Reacties

+1
brauheist
Kwam je er nog door met die banden?
+2
hermanjohndeere
@brauheist ja hoor. Zolang de grond maar vast is rijden ze lang door en met minder schade of diepe afdrukken als trekkerprofiel. Banden bevallen heel goed. Misschien iets minder trekkracht in de modder maar niet veel minder.
+1
contitour
Mooi setje zo.
+1
hermanjohndeere
@contitour jaa toch wel makkelijk een kiepertje. Misschien toch maar is een koppelingetje maken zodat ik ook kan kiepen 😂
Arion-Tom
Is een kraan besturen moeilijk?
+1
hermanjohndeere
@Arion-Tom tja wat is moeilijk. Als je er nog nooit op hebt gezeten heb je de eerste paar uur wel zweetdruppels op de kop.
Arion-Tom
@hermanjohndeere ja dat is waar idd mijn vader is ook een jaar lang kraanmachinist geweest!
+1
Hobby boer
@Arion-Tom Heb er zelf geen ervaring mee maar mijn klasgenoten zeggen me altijd dat het stukken makkelijker is dan rijden met een van m'n al wat oudere trekkers.
+1
Arion-Tom
@Hobby boer oke dat is waar! Mijn klasgenoten hebben niet eens een boerderij thuis dus wat dat betreft heb ik een luxe😁😉🤣
+1
contitour
@Arion-Tom Ach, met die nieuwe kranen is het net een computerspelletje; je hebt een glazen plaat voor je neus en in allebei de handen een joystick (en dan bedoel ik niet de middelste......)
+1
hermanjohndeere
@contitour maar je moet het nog steeds zelf bedienen. En dat gaat me met de kraan beter af als achter playstation 😂😂
contitour
@hermanjohndeere Dat klopt, maar ik heb ook wel eens een dagje op zo'n oude O&K gewerkt waar nog zo'n orgel aan hydraulische handels in zit. Da's toch echt wel ff wennen.
@contitour ik heb nog een kraan met 4 hendels, als je dan 3 functies tegelijk moet bedienen 😅
+1
Fast Eddy
@Hobby boer

Als je al niet meer met een oude trekker kan weken, dan mis je toch heel wat basis kennis.
Met een oude trekker werken is veel makkelijker dan met een kraan.
+1
Hobby boer
@Fast Eddy Zal van persoon tot persoon en van trekker tot trekker afhangen. Maar ik kan het ook wel een beetje begrijpen dat ze twee joysticks wat makkelijker vinden dan twee versnellingspoken en een koppelingspedaal.
+1
Fast Eddy
@Hobby boer

Was het maar zo makkelijk met kranen. Je hebt nog niet veel met een mobiele kraan gewerkt zeker?
+1
Hobby boer
@Fast Eddy Zoals ik eerder al zei heb ik zelf nog nooit met een kraan gewerkt maar enkele klasgenoten die vaker een graafmachine en of kraan besturen vertelde mij dat dit een stuk eenvoudiger ging dan proberen te schakelen met mijn John Deere 2040 (met de versnellingspoken tussen de benen). Ik denk dat dit ook logisch is als je uren op een kraan door brengt en dan ineens op een tractor zit je dan toch handiger bent met die kraan. Hetzelfde zou denk ik ook voor mij gelden als ik ineens een kraan zou proberen te besturen. Hangt gewoon af van wat je gewent bent denk ik dan.
+1
Fast Eddy
@Hobby boer

Dat gaat wel goedkomen met jou klasgenoten. Ik denk niet dat het gauw collega`s van mij zullen worden.
+1
hermanjohndeere
@Fast Eddy inderdaad 🙈 al moet ik soms ook wel is ff kijken hoe het bij de oude trekkers zit als het schakelpatroon verdwenen is. Het schakelen enzo is geen probleem
Fast Eddy
@hermanjohndeere

Dat heb ik ook. Maar proberen doe ik het zeker. Bak wisselen is soms ook een gezoek als je op een onbekende kraan stapt.
+1
hermanjohndeere
@Fast Eddy ja proberen doe ik het ook wel. Bak wisselen geef ik nog wel een keer op dan bel ik wel 😂 wel is een uur zitten zoeken en dan zit er een knopje op de vloer onder de vloer mat te zitten 🤷‍♂️
+1
bartjuh
@Hobby boer 2 joysticks met scrollwieltes, drukknopjes erop en dan ook nog een hele rits voetpedalen waar je ook mag trappelen..
Fast Eddy
@bartjuh

Precies. En als je dan ook nog fatsoenlijk met je draaikantelstuk kan werken komt het helemaal goed. Dan is een oude trekker vele malen simpeler.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo EWR 150E ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!