Mooie elektrische machines op het werk lopen nu. Het is even wennen maar werken heel goed. Wel benieuwd naar de levensduur van de accu's.

Giant G2700

+2
wart
Mooie elektrische machines op het werk lopen nu. Het is even wennen maar werken heel goed. Wel benieuwd naar de levensduur van de accu's.
+2
wim-same
@wart shovel en kraan gaan wel mooi. kunnen maar max 6 uur draaien. Lekker vroeg klaar dus.
+2
wart
@wim-same Deze 2 machines worden nooit heledag gebruikt hier dus niks aan de hand. Vind zeker de stamper is ideaal, druk op de knop en aan. Beter als dat getrek aan een touwtje want die stampers starten niet altijd even best..8
+2
Jzandbergen
@wart die stampers en tegeltrillers zijn top elektrisch. Veel minder herrie en t werkt goed
+1
wim-same
@wart stamper wel ja, Dat getrek aan dat touwtje, en dan verzuitp hij ook nog eens ha ha. Dan is een schakelaar omzetten wel erg makkelijk. Maar een kraan of een shover elektrisch, lijkt mij helemaal niks.
+1
Gerrit GBo
@wim-same bij mijn werkgever is er veel elektrisch inmiddels. Ik mis als liefhebber wel het geluid maar het werkt wel mooi wat ik van m'n collega's begrijp. Of het de toekomst is? We gaan het mee maken. Met een paar waterstofmachines die we hebben is het tanken echt een uitdaging qua techniek en wet®elgeving.

Ik rij zelf inmiddels ruim een jaar elektrisch, dat rijdt erg lekker. Nog steeds onwennig dat je nu met een goede 400 km moet "tanken". Maar ook dat kan op veel plekken en thuis ook gelukkig.
Vollenbroek_Lars
@wart Hadden laatste ook n elektrische stamper op n klus van een aannemer maar kwa stampen heb ik het idee dat een normale harder stampt. En ook als je m n x terug wilt trekken gaat lang niet zo soepel als met een normale tenminste dat is mijn ervaring.
+1
wart
@Vollenbroek_Lars Hier hebben sommige zelfde mening. Ik heb nog niet echt ondervonden, denk ook dat het"tussen de oren" zit, omdat je veel.minder geluid hebt waardoor zachter lijkt te gaan.

Reacties

+1
wim-same
En om 4 uur alles tegelijk in het stopcontact, en de hele wijk zit zonder stroom. Ok hbben jullie een diesel aggregaat ?
+3
wart
@wim-same Gewoon 230 volt beide dus geeft geen problemen. Opdrachtgevers willen dit soort machines uiteindelijk dus ontkomen doe je er niet aan ook al vind je het niks.
Fast Eddy
@wart

Zo is het maar net. Zelfs een wereldstad als Assen begint al met een millieuzone. Hoe werkt zo`n elektrische stamper, aan/uit of kan je het toerental nog varieren?
+1
wart
@Fast Eddy Klopt aan/uit, dat is ook gelijk enige nadeel wat ik er van vind. Onder natte/niet ideale omstandigheden is soms met wat minder harde stampen werken wel fijn.
Fast Eddy
@wart
Quote:
Onder natte/niet ideale omstandigheden is soms met wat minder harde stampen werken wel fijn.

Vandaar mijn vraag ook.
+2
SJB533
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Zelfs een wereldstad als Assen begint al met een millieuzone

4 jaar geleden deed de toenmalige aannemer voor het gazonmaaien het vrijmaaien van obstakels al met electrische bosmaaiers. Volgens mij was dat vanwege de eisen in het bestek.
wim-same
@SJB533 en de toenmalige aannemer kwam uut Rune ?
SJB533
+1
Fast Eddy
@SJB533

Ik weet niet waar de aannemer die het nu heeft mee bosmaait maar volgens mij hebben hun nog de gewone 2 takt bosmaaiers.
SJB533
@Fast Eddy
Ik heb geen idee, wie het nu doet.
Fast Eddy
@SJB533

Het contract met vd Weerd is ontbonden. Er is dit voorjaar een nieuwe aanbesteding geweest. Krinkels heeft het gekregen. Bijna al het werk wordt gedaan door oudere trekkers en kranen.
SJB533
@Fast Eddy
Krinkels had elektrische machines...
+2
CoenNijenhuis
@Fast Eddy we waren gisteren even in Groningen, daar viel het gewoon op hoeveel er al elektrisch is in de bouwput.
wim-same
@CoenNijenhuis bij ons op het werk in Utrecht nog bijna geen een machine elektrisch
+1
CoenNijenhuis
@wim-same Bij ons in de buurt (Achterhoek) ook nog minimaal.
+2
wim-same
@CoenNijenhuis wel een paar hybride machines, en ook een paar Waterstof New Holland trekkers. De aannemer waar ik altijd voor werk heeft wel 3 elektrische mini kranen, maar die bevallen ook niet zo goed. Maar wel politiek correct natuurlijk, en dat moet om werk te blijven houden.
+1
Fast Eddy
@wim-same

Er is 1 aannemer die bijna al het werk krijgt in Groningen en Drenthe. Die heeft ook heel veel elektrische machines. Als hij inschrijft loopt hij al 3 punten voor op de concurrentie die met HVO draait.
Gerrit GBo
@Fast Eddy welke aannemer is dat?
+1
Fast Eddy
@Gerrit GBo

Avitec voorheen Hoornstra Nieuw Buinen.
+1
Gerrit GBo
@Fast Eddy oke, dankjewel was nieuwsgierig. Ik ken ze niet, zo eens Google raadplegen
casejxu
Quote Reactie van @wim-same:
bevallen ook niet zo goed.

Vanwaar bevallen die niet?
+3
hermanjohndeere
@casejxu laatste een paar machinisten gesproken die ook af enntoe op een elektrische mini zaten maar die waren er ook niet echt over te spreken. Schranken en giek bewegen wil niet en afwerken ook niet. Waarschijnlijk omdat er een zo klein mogelijke pomp opzit om de accu zolang mogelijk mee te laten gaan. Hun deden er storings klusje mee voor enexis dus gatje spitten en weer dicht gooien. Maar hele dag sleuf spitten met de brede bak dan waren ze rond de middag klaar 😂
+1
Fast Eddy
@CoenNijenhuis

De binnenstad zijn ook vrijwel alleen elektrische machines toegestaan. Dat compenseert de uitstoot van de eeuwig durende bouw van de ringweg weer een beetje.
+1
CoenNijenhuis
@Fast Eddy er reden nog wel een paar diesel Volvo mobiele kranen maar buiten de ring lijkt alles nog wel fossiel..
Fast Eddy
@CoenNijenhuis

Bij de in aanbouw zijnde ringweg was elektrisch nog geen eis. Elektrisch is ook fors duurder per draaiuur, en dat hebben ze liever niet omdat de ringweg nu al bijna het dubbele kost van wat de oorspronkelijke aanneemsom was.
+1
Gerrit GBo
Mooi spul!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Giant G2700 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!