Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 130 en hitachi kraan.Op dit perceel wat sinds dit jaar in ons bezit is hennep (isolatie) geteeld. Na de oogst nog mooi weer getroffen om het verder op te knappen

Deutz-Fahr Agrotron 130

+9
Deutz 8006spezial
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 130 en hitachi kraan.

Op dit perceel wat sinds dit jaar in ons bezit is hennep (isolatie) geteeld. Na de oogst nog mooi weer getroffen om het verder op te knappen
+4
contitour
@Deutz 8006spezial Ook weer een prachtige foto. Ik ben gek op dit soort foto's van zonsopkomst/ondergang.

Reacties

+8
Deutz 8006spezial
We hebben 2 uitgezakte slootswallen voor een gedeelte afgestoken en opgeschept in kippers. Deze grond hebben we in de tussensloot gereden. Zo zijn we de bufferstrook daar ook kwijt. Dus per saldo houden we er iets meer land aan over.

Voor de regeltjeslui, alles keurig op accoord met de waterbeheerders van het Friese land.

(klik om te vergroten)

Net begonnen

(klik om te vergroten)

Haalden het einde net niet, maar dat is ook opgelost
+5
RaHeados
Mooie foto en uitleg 👌
+1
reinder-mf
Mooie foto. Hoe is de teelt van vezelhennep bevallen?
+1
Deutz 8006spezial
@reinder-mf euhm, de opbrengst in €€€€ hebben we nog niet binnen.

Het seizoen was in princiepe voor dit gewas geen top jaar. Het zat er door het natte voorjaar (en dit was een erg laag stuk) pas 1 juni in, normaal begin/half mei.Heeft tot half juli als een kanon gegroeid maar omdat je dan alweer verder van de langste dag komt en het hier gort droog was schoot het al vrij snel in de pluim, toen was het groeien ook al vrij snel gebeurd.. dit spul kan 4m worden, 3,5/3,8 was vrij normaal. Wij hadden 2,5/2,7.

Hebben het gezaaid omdat dit aangekochte perceel redelijk vol stond met onkruiden en slechte rassen gras, ook voor het glb en co2 opslag leek het ons wel interessant.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!