Ik kwam nog een paar foto's tegen van mijn eerste trekker waar het allemaal mee begon. Ik heb de Hanomag destijds gekocht omdat ik per jaar zo'n 40 ton hout te kloven had voor onze houtvretende Hout C

Hanomag Granit 500

+8
contitour
Ik kwam nog een paar foto's tegen van mijn eerste trekker waar het allemaal mee begon. Ik heb de Hanomag destijds gekocht omdat ik per jaar zo'n 40 ton hout te kloven had voor onze houtvretende Hout C.V. Dit kwam per vrachtwagen als (dikke) boomstammen welke met mankracht niet meer te hanteren waren.
De Hanomag stond toen ergens in de achterhoek ik de weide waar ik hem voor E 600,00 mee kon nemen. Koppeling plakte wel. Jansen uit duiven heeft toen de koppeling gereviseerd en sindsdien heeft hij probleemloos gelopen. Kleur is niet origineel.....

Reacties

+4
langeslagdiesel
Roesten doet hij niet met een extra laag verf. Mag dan niet mooi en origineel zijn. Maar ik zie dit liever dan een vergane laklaag die men dan liefkozend, patina noemt. Maar goed, ieder zijn smaak.
+2
Hidde Gröniger
@langeslagdiesel denk even goed heet met de hogedrukspuit erover en de mooie originele patina komt weer naar boven🙃
+1
Towaberg
Mooie voorlader heeft hij ik alle geval, ik denk dat deze kleur ooit wel op de r12 gezeten.
+2
DANOONTJE POWERR
Mooi verhaal, goedkoop is niet altijd duurkoop. 😏

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Granit 500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!