Proberen het overtollige water wat sneller af te voeren.  Het is nu wel nat geworden de laatste week. Dit perceel hebben we 4 jaar geleden overnieuw laten draineren.  Dit is de eerste keer dat ze gere

Massey Ferguson 6615

+6
MaartenMandemaker
Proberen het overtollige water wat sneller af te voeren. Het is nu wel nat geworden de laatste week.

Dit perceel hebben we 4 jaar geleden overnieuw laten draineren. Dit is de eerste keer dat ze gereinigd worden. Ook de vuurdoop voor de nieuwe drainreiniger. Een heel verschil in comfort vergeleken met de oude Sieger.

Reacties

deufi
Mooi machine. Zit er ook een camera op, zodat je gelijk recht voor de drain kan rijden?
Waren de drains na 4 jaar erg vies?
+2
MaartenMandemaker
@deufi Dank je wel. Nee er zit geen camera op. Wel afstandsbediening, en je kunt de arm zwenken en in en uitschuiven. Je hoeft zo niet heel precies te rijden.
Ja er zit behoorlijk roest in de drains
+2
MaartenMandemaker

(klik om te vergroten)

deufi
@MaartenMandemaker dan spuit je niet voor niets. Spuit je op 30 bar?
MaartenMandemaker
@deufi Klopt, ze lopen ook niet meer zo hard als dat ze gedaan hebben. 35 bar. 500 meter slang geeft wel aardig weerstand.
+1
Johny power
Hoe werkt zo een machine, hier heeft niemand er 1
+1
MaartenMandemaker
@Johny power Je pompt water door de slang die je de drain in duwt. Op het eind van de slang zit een spuitkop met gaatjes, die spuiten de drain schoon van binnen
Johny power
@MaartenMandemaker Worden die drains zo smerig van binnen?
+2
deufi
@Johny power afhankelijk van de hoeveelheid ijzer in de grond wel.
+3
MaartenMandemaker
@Johny power @deufi @Fast Eddy

Hier het verschil tussen de drains die gisteren schoon zijn gemaakt en die nog niet schoon zijn

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Johny power
@MaartenMandemaker Dan heb je wel eer van je werk👌 hoeveel drains per hectare?
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Ziet goed uit. Tip voor kapotte eindbuizen: een 65mm eindbuis kan je er zo overheen tikken/ kloppen. Als je hem mooi doorzaagt kan je 2 of 3 eindbuizen ermee repareren.
frank_mf
Is dit een SS?
MaartenMandemaker
@frank_mf Ja klopt
+1
langeslagdiesel
@MaartenMandemaker top machientje weet ik uit ervaring. Mijn ervaring ging ook niet verder dan een Cebeco type 2 drainreiniger. Deze bevalt heel goed.
+1
MaartenMandemaker
@langeslagdiesel Ik hoorde er ook goede dingen over, @arjanvw heeft er ook goede ervaringen mee, en de mensen die bij ons draineren hebben ook S-S machines. Het ziet er ook allemaal netjes en degelijk uit. Hebben jullie er zelf 1?
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Homburg kan nog veel leren van S&S. Drama ding zo`n Homburg en de boom zit ook aan de verkeerde kant.
+1
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Oh doen die het niet zo goed? We hebben wel offerte gehad, maar die arm rechts en nog wat dingen stonden we niet echt aan. S-S heeft ook een grotere pomp, en qua bouw vind ik hem overzichtelijker en mooier
casejxu
@MaartenMandemaker heeft bij bollenboer goed eerste seizoen gehad. Arm aam de verkeerde kant snap ik alleen niet. Maar verder geen klagen!
+1
MaartenMandemaker
@casejxu Oke, maar die arm aan de verkeerde kant is waardeloos. Nu stap je uit, en ben je gelijk waar je wezen moet. Anders moet je eerst om.de trekker heen lopen
casejxu
@MaartenMandemaker klopt. Werk er zelf gelukkig niet mee😝 staat een fendjte voor waar je ook makkelijk rechts uitstap. Dat scheelt wel weer wat
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Bij Combi Drain hadden ze een volledig computergestuurde Homburg drainspuit. Wegens succes binnen een jaar terug gebouwd naar gewone bediening.
langeslagdiesel
@MaartenMandemaker ja, bij een opdrachtgever hebben ze sinds deze herfst een nieuwe. Werkt goed. Zeker als de drain onder water zit.
mdoornekamp
Mooi werk. Sloot is al mooi schoon. Dat scheelt al
MaartenMandemaker
@mdoornekamp Ja dankbaar werk. Klopt, het waterschap heeft deze sloot 2 weken geleden schoon gemaakt
valmet6400power
Moeten jullie nog veel rooien? Tegen al de regen kun je inderdaad niks doen anders dan de drainage z'n werk te laten doen. Gelukkig gaat dat 24/7 door en hoef je er niet bij aanwezig te zijn!
MaartenMandemaker
@valmet6400power Het aardappelland verhuren we. We leveren het in het voorjaar ploegklaar op. Groenbemester ondergewerkt en bemest. Alle aardappelen zitten er nog in, 19 ha. We hebben zelf de suikerbieten nog in de grond. 12 ha. 24 november en 27 december moeten we leveren. Jullie alles er al uit?
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Dat is nog een aardige hoek die ze hebben zitten nog dan! En zoals het nu lijkt komen ze daar voorlopig ook nog niet aan toe.

Wij hadden de aardappels er 8 oktober (al) uit ruim voor de moesson. De bieten hebben we vorige week woensdag gerooid (laatste droge dag) en de andere bieten hoeven pas begin januari te liggen. Het plan om gerst te zaaien kunnen we wel laten varen, dat zaaitijdstip wordt te laat. En wintertarwe moeten we alles nog zaaien (30 ha) maar dat kan ook nog tot half januari dus dat is niet zo spannend. En de tarwestoppel moet nog mest op en dan ploegen voor de aardappels komend jaar maar dan moet het eerst maar eens flink opdrogen..
MaartenMandemaker
@valmet6400power Ze hebben er nog meer dan 200 bunder in zitten. En zo zijn er meer hier. Dan waren jullie mooi op tijd klaar! We gaan het meemaken allemaal. Wij moeten ook nog 25 hectare tarwe zaaien. Maar dan moet eerst het land leeg zijn.
zettelmeyer
@MaartenMandemaker ik denk dat ik zomertarwe zaai. Wintertarwe die in november was gezaaid viel me niet mee
MaartenMandemaker
@zettelmeyer Oke, hier vorig jaar met sinterklaas de laatste wintertarwe gezaaid, dat was een prima gewas.
JD3010
@MaartenMandemaker Hier was de vroege tarwe het slechts. Het enige voordeel was dat die wel vroeg eraf was, voor de regen.
MaartenMandemaker
@JD3010 Ja te vroeg is ook niet ideaal. Ook meer kans op ziekte. Heb jij alles al uit de grond?
+1
JD3010
Quote Reactie van @MaartenMandemaker:
Heb jij alles al uit de grond?

Nog 5 ha bieten, dan is alles eruit. De aardappels mooi voor de regen in de schuur. Moet nog wel alles ploegen en de tarwe zaaien. Ik ben er nog niet aan toe gekomen ivm. andere dingen die ook moesten gebeuren. Met zulk weer ook niet echt haast, gisteren ook weer 15mm.
+1
valmet6400power
@MaartenMandemaker @zettelmeyer
Wij hebben met oud en nieuw ook nog vaak genoeg tarwe gezaaid. Je kunt beter een gewone/matige baan wintertarwe hebben dan zomertarwe zetten bij ons op de klei. Hadden afgelopen seizoen ook noodgedwongen 9 ha zomertarwe moeten zaaien maar dat was met 7 ton/ha ook wel klaar. En die zomertarwe was eind januari (al) gezaaid 😅
MaartenMandemaker
@valmet6400power Ja met zomertarwe laat je wel opbrengst liggen. En eind augustus combinen als de dagen korter worden.
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Bij ons tenminste wel, ook omdat een top baan zomertarwe zeg maar 10 ton/ha is dan heb je met een matige baan al snel een ton of 1, of 2 minder. Je hoeft wel minder te bemesten en te spuiten maar dat weegt niet op tegen de mindere opbrengst.
+1
zettelmeyer
@valmet6400power @MaartenMandemaker zit nu nog lelies in de grond en als ik zie hoe nat het is geworden. Vorig jaar gezaaid en toen maand regen er op gehad en int voorjaar te vroeg mest er op. Was ook onze eerste keer tarwe
Fast Eddy
Samen met Sieger is de S&S toch wel een klasse apart. Voert deze de de kop ook automatisch in en gaat op het eind ook weer automatisch terug?
+1
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Doet de nieuwe Sieger het ook goed? Hoe bedoel je automatisch invoeren?
Nee als hij een verstopping tegen komt, of als hij op het einde is gaat hij hem terugtrekken en weer vooruit duwen. Hij gaat niet automatisch weer helemaal terug
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Nieuwe Sieger en S&S lijken veel op elkaar. Bij verstopping gaat hij heen en weer? Of handmatig invoeren en terugtrekken?
+1
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Ja klopt, ze lijken idd veel op elkaar. Ja deze gaat bij een verstopping heen en weer. Hier zit ook een spuitkop bij speciaal voor roest. Dat past me wel
RobVolvo
Hoe werkt hij de slang naar binnen? Is dat hetzelfde principe als zo'n ontstoppingskop aan de hogedrukspuit? Dat hij zichzelf vooruit werkt of wordt hij gestuwd door de trommel? Zo te zien is het geen overbodig werk haha 😅
casejxu
MaartenMandemaker
@RobVolvo De slang loopt tussen 4 wielen door. 2 onder en 2 boven, die worden hydraulisch aangedreven. Die drukt de slang de drain in. Nee het is wel even nodig
RobVolvo
@MaartenMandemaker Aah duidelijk, ook idd goed te zien op het filmpje van @casejxu! Bij een echt dikke verstopping dan geen last dat hij de slang opdrukt en hem dubbel drukt/knikt? Of staan die wielen er zodanig los op dat hij gaat slippen ipv doorduwen?
+4
MaartenMandemaker
@RobVolvo Er zit een electronische drukmeter op de aandrijving van de rollen. Bij een bepaalde (instelbare) druk stopt hij met invoeren en gaat hij een stukje terug, en gaat het dan opnieuw invoeren. Totdat de verstopping weg is.
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Oke, met Dynamic Drive? Die zijn wel luxe. Werkte dat niet goed? Omgebouwd naar gewoon bedienen met hendels of wel met afstandsbediening?
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Ja de Hurricane met Dynamic Drive. Die machine ging een eigen leven leiden (2 keer de tyleenslang dubbel gedrukt) en de software was te traag. Eigenlijk te vroeg op de markt gezet met weinig ondersteuning vanuit Homburg.
Die machine is omgebouwd elektronische bediening met een snoer er aan en een ouderwets smoorventiel op de haspel en invoerwielen. Misschien dat de bediening van de nieuwe machines nu wel goed is. Onze conclusie was dat het een mooi ding is om te zien, maar niet om mee te werken. Elke keer naar de andere kant van de trekker lopen gaat je gauw tegen staan als je een S&S gewend bent.
+1
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Dat is wel jammer ja. Is dat al lang geleden? Die dynamic drive hebben ze al best lang volgens mij. De S-S kun je ook nog handmatig bedienen op het ventielenblok, mocht er wat loos zijn met de afstandsbediening. Dat vind ik ook een groot voordeel.
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

5 of 6 jaar geleden was dat. Waarschijnlijk is de nieuwe versie wel goed.
Binnenkort mijn oude Sieger maar eens bedrijfsklaar maken.
+2
PieterA
Ik denk dat we dezelfde hebben. 350m slang dacht ik. Prima machine. Wel elk jaar gerommel met de afstandsbediening en de batterijen gaan snel leeg. Als het eenmaal draait heb je er niet vaak storing mee en kun je er lekker zonder zorgen mee doorwerken. De bedrijfszekerheid van deze machine vind ik een sterk punt.(Ik vraag vaak 2 scholieren om te reinigen; 1 voor wateraanvoer en 1 voor de S&S; Het is dan wel prettig dat ik zelf wat anders kan gaan doen en dat ik geen omkijken heb naar deze machine).
MaartenMandemaker
@PieterA Oke, deze heeft 500 meter slang. Wat voor problemen heb je met de afstandsbediening in het begin? Ik doe het altijd zelf. Wel een tijdrovend klusje maar wel eervol werk.
PieterA
@MaartenMandemaker Ik ben het vergeten, want nu is het al weer een half jaartje geleden, maar het heeft iets te maken met het verbinding maken met de machine.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!