Gisteren en vandaag relatief weinig neerslag gehad hier, het zou tot morgen namiddag droog blijven dus we wagen het erop om snel te ploegen en wat te zaaien. Ik zaai altijd graag vroeg, en meestal luk

Valtra T214

+6
Valtra man
Gisteren en vandaag relatief weinig neerslag gehad hier, het zou tot morgen namiddag droog blijven dus we wagen het erop om snel te ploegen en wat te zaaien. Ik zaai altijd graag vroeg, en meestal lukt dat ook. Op sommige plaatsen viel de natheid van de grond nog ietsje tegen, maar over het algemeen ging het net goed. En zo heeft de T4 vandaag eens goed zijn werk gehad.

Reacties

+1
Wimariete
Prachtige trekker.
+1
BEboer
@Wimariete idd enkel die dikke uitlaat is nt zo mooi.

Mis je de oude valtra nog niet 😅
+1
mdoornekamp
@BEboer
Quote:
dikke uitlaat

Daar heb je kwa zicht geen last van
+5
Valtra man
@BEboer haha, neen hoor. Deze geeft zoveel meer comfort en rust. Zo’n klassieker is mooi maar moet je eigenlijk niet als hoofdtrekker hebben. En mijn boerderij is dan weer te klein voor een hoofd- en hobbytrekker.
+1
mdoornekamp
Mooi werk. Je hebt de Lemken wel redelijk breed staan. Hoe zwaar is je blokje voorin? 900 kg
+2
Valtra man
@mdoornekamp ja 900kg. Volstaat prima. Hier staat ze inderdaad redelijk breed, ik was eigenlijk al aan het uitgeren om parallel te zijn met het einde van het perceel. Normaal stel ik de schaarbreedte zo’n 45cm in. Dan heb ik 2,25m mee per keer.
Jouw tip met de tipkouter heeft mooi gewerkt overigens. De laatste voor is opmerkelijk netter.
+1
mdoornekamp
@Valtra man ok. Scheelt dat de Valtra een vrij lange trekker is. Had je eerder ook geen schijf achterop?
+1
Valtra man
@mdoornekamp ja, maar het voordeel daarvan heb ik op onze grond nooit gezien. Ik heb ze er eens afgehaald en sindsdien nog terug opgeraakt. Is zo’n schijf wel compatibel met een tipkouter?
+1
mdoornekamp
@Valtra man Ik heb de schijf er een paar jaar geleden afgehaald. En daarna nog nooit weer gebruikt. Samen met tipkouter past niet denk ik.
+1
zettelmeyer
Niet onland ploegen?
+3
Valtra man
@zettelmeyer neen, niet in deze omstandigheden. Bovenop rij ik in de lente voor mais als het mooi droog is.
+1
Jeroen 86
Hier bij ons is het toch nog redelijk nat. Hier heb ik nog niemand tarwe xien zaaien de afgelopen dagen
+1
Valtra man
@Jeroen 86 links en rechts een dappere ziel hier. Maar Grimbergen is niet zo ver weg, (20km vogelvlucht?) het kan vast ook bij jullie.
+1
Jeroen 86
Ik heb het nog niet geprobeert. Maar het zal ook tussen de regenbuien door moeten gebeuren denk ik

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra T214 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!