Foto van een Holder p 50 het project van de afgelopen periode, andere motor in de p50. Foto is geplaatst door AG35 op 31-10-2023 om 21:22:32, met 8 reacties.

Holder p 50

+7
AG35
Foto van een Holder p 50 het project van de afgelopen periode, andere motor in de p50

Reacties

+1
Towaberg
Was het motortje dood?
+1
cyrus-van-gelder
@Towaberg soms is een andere motor goedkoper dan revisie . Daar was ik met opknappen van die oude Opels wel achter.
Veel van die 60 / 70er jaren modellen hadden allemaal de zelfde motor, dus makkelijk om te wisselen.
  • 😉
+1
Towaberg
@cyrus-van-gelder daar zit wat in cyrus 😉
AG35
Het is bij deze Holders iets gecompliceerder. Origineel heeft deze een Holder 2 cilinder 2 takt motor, en dat zijn niet de beste motoren, als daar wat mee is, is er eigenlijk geen beginnen meer aan.... Deze tractor hebben we destijds gekocht met motorschade, was gereviseerd en na 20 uur was de krukas gebroken, iets wat vaker voorkomt. Het revisiebedrijf was ook bekend met deze motoren, en had al voordat ze eraan begonnen gemeld, dat ze er niet voor instonden. Er is toen een andere krukas gebruikte krukas ingekomen. Daarmee is die nog een x vastgelopen, en daarna is er een andere 2 takt motor ingekomen. Die motor liep, maar geweldig was die ook niet. Nu is er een 2 cilinder 4 takt Holder motor ingekomen. En oplossing die Holder later zelf ook aanbood.
Dit zijn vrijwel probleemloze motoren, alleen ze zijn niet heel makkelijk te vinden, aangezien ze alleen de Holder gebruikt zijn.
Je komt de Holders uit deze serie, ook met de meest interessante motoren tegen, die er later ingebouwd zijn.
+1
cyrus-van-gelder
@AG35 interessante info!! De originele 2 takt motor is dus onbetrouwbaar. Jammer want het zijn op zich wel handige trekkertjes. Ook jammer dat de 4 takt versie slecht te verkrijgen is.
+1
AG35
@cyrus-van-gelder
Deze normale, wielgestuurde Holders worden niet zo vaak omgebouwd. Meestal zijn het de kniktractoren. De motor komt, net als bij de meeste uit een P60, de opvolger van deze. Voor mij als Holder liefhebber, is het leuk om deze tractor zo te hebben staan. Als het puur om de tractor gaat, had je ook gewoon de P60 kunnen gebruiken.
+1
cyrus-van-gelder
@AG35 die kniktrekkers van Holder ken ik wel. Bij Rijkswaterstaat directie Flevoland hadden ze toen in de jaren 90 van die groene kniktrekkers van Holder, en die waren heel fijn om mee te werken in het bos.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder p 50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!