Eigenaar had een JD 7810 .....of wij het eens wilden proberen met de Rubin 150 25 PK lichter dan de JD op zware zeeuwse klei !!!T was een makkie voor de Rubin.werd vooral geprezen om zn taaie motor en

Same Rubin 150

+3
kreekekees
Eigenaar had een JD 7810 .....of wij het eens wilden proberen met de Rubin 150
25 PK lichter dan de JD op zware zeeuwse klei !!!
T was een makkie voor de Rubin.werd vooral geprezen om zn taaie motor en een fantastische hefinrichting !
Locatie ...Egbert Petrus polder Wolfaartsdijk

Reacties

+3
jan-kees same
Prachtig verhaal kees😀💪
+2
jammermaarhelaas
Wat voor hefinrichting heeft deze ?
Als het een electronische is, dan is het toch vaak (tegenwoordig altijd?) een Bosch waar elk merk een eigen bedieningspaneel voor heeft?
+2
langeslagdiesel
@jammermaarhelaas Bosch is inderdaad het hart van de hefinrichting. Maar welke bediening en hoe je bediend bepalen mede hoe de hefinrichting reageert op de weerstand die de ploeg geeft. Dan kan je de manier van reageren ook nog stellen. En daar zijn uitgebreide uitvoeringen van en karige. Ferguson datatronic en Same stonden in het begin bekend als zeer goed afstelbaar voor de Pietje precies op ploeggebied. Ook de geometrie van de feitelijke driepunt waar de ploeg aan hangt bepaald hoe een ploeg in de lengte loopt.
+1
kreekekees

(klik om te vergroten)

Net wat er gezegd werd er waren componenten van Bosch maar de electronica was van Same en dat was het verschil met de JD

(klik om te vergroten)

Voor die tijd een ongekende vooruitstrevende techniek in de Rubin !!!

(klik om te vergroten)

Zie dit ...wel 25 jaar terug !!!!!
+1
draaipiet
Met een zware grond komt het er op aan
+1
Pluutje
Heel mooi die zeeuwse klei!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Rubin 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!