Eigenaar had een JD 7810 .....of wij het eens wilden proberen met de Rubin 150 25 PK lichter dan de JD op zware zeeuwse klei !!!T was een makkie voor de Rubin.werd vooral geprezen om zn taaie motor en

Same Rubin 150

+11
kreekekees
Eigenaar had een JD 7810 .....of wij het eens wilden proberen met de Rubin 150
25 PK lichter dan de JD op zware zeeuwse klei !!!
T was een makkie voor de Rubin.werd vooral geprezen om zn taaie motor en een fantastische hefinrichting !
Locatie ...Egbert Petrus polder Wolfaartsdijk
+3
Wimariete
@kreekekees Same was een ploegtrekker bij uitstek door zijn uitmuntende trekkracht regeling.
+2
Hanomag22
@Wimariete Euhh ja. Maar is dit een vermomde Deutz qua techniek of een echte Same?
+3
Wimariete
@Hanomag22 Dit is nog een echte Same met een Deutz cabine , als ik mij niet vergis .
+5
kreekekees
@Hanomag22 De motor is van Same ....versnellingsbak van Same....voor en achteras is van Same.....Hydrauliek en electronica is van Same....Alleen de cabine lijkt inderdaad op Deutz
+2
mieras
@kreekekees tis allemaal Same ik had een collega die riep dat ook altijd die houd het zelfs vol over een John Deere dat dat onderhuids een Same is. kreekekees kent hem misschien ook wel komt van oud Sabbinge. hij heeft helaas 2 jaar terug een ongeluk gehad waardoor hij niet meer kan werken maar opt werk moest die een Same hebben iets anders ree die niet als die met een JD ree kwam die kapot terug.
+3
kreekekees
@mieras Ha ha ja die ken ik zeker .....heeft zelf nog een mooi collectie staan in en om de schuur
Heb ik ook nog wel.plaatjes van !!
plaats ik nog wel een keertje 😉
Maar wat ik hier zeg over de Rubin is geen onzin 100% een Same hoor !!!!
+1
mieras
@kreekekees ja die heeft er een stuk of 15 volgens mij. zonde hoe die er bij staan. hij heeft ook nog een aantal Lamborghini's. ben er 1 keer in de schuur geweest je komt daar ogen tekort.
ik geloof wel dat het Same is hoor. maar hoe je het op geschreven had moest ik direct aan hem denken.
die riep het altijd dit is Same dat is van Same
+1
radium45
@Wimariete Dat werd ons ook altijd van Fiat verteld en ik moet zeggen dat ik daar ook wel iets in geloofde. Of het dan toch iets met het Italiaanse bloed te maken heeft?
Wimariete
@radium45 De oude Same,s hadden net als de oude JD,s trekkracht regeling via de trekstangen. Dat werkte veel sneller en nauwkeuriger dan via de topstang. Ik weet niet hoe Fiat dit regelde.
+1
radium45
@Wimariete Ook via de trekstangen, maar dat hadden alle trekkers die wij ooit allemaal gehad hebben op de BM350 na, die heeft het via de topstang.
+2
langeslagdiesel
@kreekekees Same was in der tijd 1 van de laatste die met een electronische hefinrichting uit kwam. Dit omdat de mechanische al heel erg goed werkte op de diepteregeling en mengregeling. Dus ja, dan moet dat wel een duidelijke stap vooruit zijn. Zelf vind ik de huidige diepteregeling van JD nog steeds erg grof reageren in bond land.
+2
kreekekees
@langeslagdiesel Same had in 1991 de Same Antares 110/130 met electronica wat nog niet eerder was vertoond...en had toen ook electr hef
Dat is toch meer dan 30 jaar terug.toen was electr hef echt nog geen gemeen goed !!!
+2
langeslagdiesel
@kreekekees de Duitsers hadden bijna allemaal al electronische hef in 1990. De Fransen ook. De Usa tractoren hadden het ook. Ook in Italië hadden fiat en Landini het al. Same was van de toen wat grotere merken echt 1 van de laatste. Van Ihc Neuss en Styer weet ik dat ze het nog niet hadden. Maar Fendt had het volgens mij al in 1983 op de 600. Op die serie sloeg de diepteregeling ook echt nergens op. Dus die aktie snapte ik wel.
+1
SJB533
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Van Ihc Neuss en Styer weet ik dat ze het nog niet hadden.

Steyr weet ik niet, maar van International ken ik de achtergrond wel. In 1981 kwam de XL. De tot dan toe gebruikte Exact hefinrichting met mechanische trekstangregeling functioneerde wel, maar niet super in de cabine. De bediening zat op de achterbrug, en de cabine veerde door de rubberblokken (Isomount heet dat, dacht ik) Door mechanische componenten te vervangen door servo-hydraulische componenten kun je het vaste deel vervangen door iets, dat wel mee kan deinen. Het vertrouwen in de EHR was toen nog niet zo groot. Storingsgevoeligheid waren ze toen nog een beetje bang voor.
+1
Fast Eddy
@SJB533

de Sens-O-Draulic hef vond ik ook super werken met de diepteregeling.
+2
radium45
@Fast Eddy Wij hadden hier enkele Maxxums maar van die hef was ik niet zo gecharmeerd. Toen hier een MX150 kwam was ik weer te spreken, die was goed.
+1
Fast Eddy
@radium45

De 5100 serie Maxxum bedoel je? Die hef vond ik niet fijn werken. De MX en van de 45/56 serie vind ik mooi regelbaar.
+2
radium45
@Fast Eddy ja die bedoel ik.
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
huidige diepteregeling van JD

Zijn er merken die een goede elektr(on)ische diepteregeling hebben dan?
Volgens mij zijn die uitgestorven sinds de mechanische...
+2
Fast Eddy
@DANOONTJE POWERR

Van de Case MX kan je de pulsen van de diepteregeling zelfs regelen. Ideaal met woelen om de grond te laten breken en om voldoende grip te houden.
+1
DANOONTJE POWERR
@Fast Eddy woelen oké maar voor het ploegen vind ik het allemaal maar niks.
Leve het steunwiel!
+1
Fast Eddy
@DANOONTJE POWERR

Niks geen last van stoppelland naar uienland de diepteregeling een cijfer verzetten ging mooi je zag geen verschil.
+3
langeslagdiesel
@Fast Eddy ik denk dat @DANOONTJE POWERR bollenland ploegen bedoelt. Daar is een centimeter correctie ok. Maar 3 is te veel. Snel op diepte vanuit het kopend en dan niet na ijlen qua diepte. Daar heb je met de plantmachine weer last van. Daar tussen zoek je dus je afstelling. Als een bediening van een hefinrichting daar op ingesteld kan worden gebruik je dat ook. Zit het er niet op, dan blijf je constant zoeken met je weerstand instelling en hef en daal snelheid. Ik vond een MX ook altijd lekker ploegen met goede instel mogelijkheden.
+3
radium45
@DANOONTJE POWERR De diepteregeling/trekkrachtregeling op mijn CVX (Steyr/ZF) werkt formidabel. Ik gebruik die heel veel tijdens het zaaifrezen onder bepaalde omstandigheden. Ik kan dan de freescombi met een X aantal kilo,s dragen en zodoende de packerwals iets ontlasten en dan nog blijft de hef de contouren van het land goed volgen. Ik vermoed dat deze hef het tijdens ploegwerk ook goed zal doen.

Reacties

+3
a3vandiejen
Prachtige foto.
+3
Deutz-5006
Zeer zwaar grondje daar, prachtig weer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Rubin 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!