Foto van een Zelfbouw trekhaak. Helaas geen in hoogte verstelbare trekhaak mogelijk onder de 6180 zonder een heel nieuw trekhaakframe te monteren. In plaats daarvan wil ik deze eronder schroeven (bove

Trekkertrek

frank_mf
Foto van een Zelfbouw trekhaak. Helaas geen in hoogte verstelbare trekhaak mogelijk onder de 6180 zonder een heel nieuw trekhaakframe te monteren. In plaats daarvan wil ik deze eronder schroeven (bovenkant is 48 cm met de XM108’s op 0,5 bar). De twee andere plaatjes zijn vulplaatjes van 20 en 10 mm om richting de 50 cm te geraken (borgen met 2 bouten).

Voor de trekkertrek kenners onder ons: de plaat met het oog is 25 mm dik. Moeten er nog strips loodrecht onder gelast tegen doorbuigen of gaat 25 mm van z’n lang zal ze leven niet krom?

Reacties

boer
Netjes frank! Had je deze bij wassenaar er ook al onder hangen? Maar zo een plaat 25 trek je niet zomaar krom en als je na een eerste trek ergens krom trekt pers je hem later toch recht en verstevig je hem alsnog
frank_mf
@boer Nee had daar nog een trekhaak die ik had liggen een paar gaten in geboord, maar verre van ideaal. Had deze al wel besteld maar eigenlijk 2 dagen te laat. Gelukkig had het geen consequenties voor de uitslag! 😁 Hij liep er super over 😄
redeagle14
@frank_mf de belangrijkste vraag is, van welk materiaal is de plaat? En terecht wat @wilbertkw opmerkt de dikte. Bij de ntto is dat afkeuren. Maximaal 25 mm dik en staal 52.3 (S355)
frank_mf
@redeagle14 Is uit S420 gesneden. Afkeur is vrij simpel, dan een plaatje ertussen weg en op 48 trekken.
NH-Ford
Hoe groot is je oog?
frank_mf
@NH-Ford 75 mm
NH-Ford
Ah, leek zo kleiner 😉
wilbertkw
Netjes gemaakt. Doorbuigen van de 25mm plaat ben ik nog niet zo bang voor. Ik vraag mij alleen af wat de sleepwagen ervan vindt dat het oog 45mm dik / hoog kan zijn waardoor de haak op 2 punten gaat pakken.
stegboer
@wilbertkw zeggen ze niks van. mijn oog is 40 mm dik was een hijs oog had ik nog liggen
bartjuh
@stegboer maar een hijsoog is rond staal. Dit word een vierkantig ding in een ronde haak
stegboer
@bartjuh wat ik had was uit plaat gesneden werden aan containers gelast
stegboer
@bartjuh kijk maar tussen mijn foto’s staat er wel tussen
frank_mf
@wilbertkw heb bij een andere trekker weleens een plaat van 40 gebruikt, was geen probleem. Zou de opleg plaatjes wel iets af kunnen ronden.
wilbertkw
@frank_mf altijd proberen zo hoog mogelijk aan te haken en het was van mij een gedachte. Volgens @stegboer is het geen probleem dan zou ik het zo laten😉
stegboer
@wilbertkw ik zie geen probleem maar ja soms denken andere mensen er helaas anders over
international533
In welk programma teken je dit in?
frank_mf
@international533 Autodesk Fusion 360. Een persoonlijke licentie is gratis. autodesk.com/products/fusion-360/…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw trekhaak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!