De bloter komt steeds meer de schuur uit en dat vond het oude beestje niet leuk meer dus er moest iets anders komen.Eigenlijk had ik mijn vizier gericht op een bloter met asaandrijving ipv V snaren, m

Perfect Bloter

+5
GerbertXL
De bloter komt steeds meer de schuur uit en dat vond het oude beestje niet leuk meer dus er moest iets anders komen.
Eigenlijk had ik mijn vizier gericht op een bloter met asaandrijving ipv V snaren, maar voor de prijs van zo'n ding kon ik ookk dit kopen, een super verstek bloter. De keuze was niet heel moeilijk.

Reacties

+2
GerbertXL
Dankzij een tip van een mede tractorfan subsidie aangevraagd maar helaas uitgeloot.

(klik om te vergroten)

a3vandiejen
@GerbertXL Dat werkt mooi, gelijk die overhangende takken maar scheren.😅
+1
RaHeados
Ziet er netjes uit, nooit geweten dat je ze ook met zon verstek had.
Veel plezier er mee👌
+3
GerbertXL
@RaHeados ik had er ook nooit van gehoord. Een boer vlakbij had er net een gekocht dus de verkoper stuurde ons er naar heen, en toen was ik verkocht.
RVM
@GerbertXL ben jij zo makkelijk te beïnvloeden ? 😅😉
T60401
@GerbertXL Kun je nu ook verticaal heggen snoeien?
+2
GerbertXL
@T60401 ja. Dat was ook een groot argument tot aankoop.
+2
T60401
@GerbertXL Dat went snel als je vanuit de trekker stoel een heg kunt snoeien. Met een hydraulische topstang die goed kort kan kun je dan ook wel 5 meter hoog komen. Alleen de onderste halve meter wordt lastig.
deufi
Apart ding. Slootkanten zal je er denk ik niet mee kunnen maaien?
RaHeados
@deufi als de sloot maar diep genoeg is 😜 of de kant flauw genoeg als de cilinder niet ver genoeg uit kan
+1
GerbertXL
@deufi hij komt tot helemaal naast de trekker en kan van net niet rechtop tot (krap 90 graden) tot -45 graden.
Johny power
Perfecte spullen👌 deze x maar gelijk nieuw?
Wouterdeutz
@GerbertXL is deze bloter veel licht kwa gewicht als een klepelbak? wij hebben de bloter een paar jaar geleden omgeruild voor een frontklepelmaaier met hamerbeitels, ik vind dat ook wel heel mooi gaan het enigste nadeel is alleen het gewicht.
GerbertXL
@Wouterdeutz ik heb geen idee. Ik wilde geen klepel omdat ik 'm veel gebruik op plekken waar ik niet kan zien of er troep zoals een boomstob of oude afrastering verscholen zit, daar houd een klepelmaaier niet zo van.
+3
SJB533
Quote Reactie van @GerbertXL:
daar houd een klepelmaaier niet zo van.

Geloof, dat ik liever een klepelmaaier op een stobbe zet, dan een cirkelmaaier.
+1
JD 6110
Mooi ding. Ook voor takken opslag 😛
mf 6150
Mooie machines, is deze paralellogram dikker dan de oude? De onze is al op meerdere delen gelast
GerbertXL
@mf 6150 geen idee
+1
johndeere6230
Mooi werk! Werkt perfect om zo struiken/ bomen te snoeien. Doen het hier altijd met de klepelmaaier. Eerder met de oude kanten trommelmaaier, flink optoeren, aftakas uit, opklappen en er langs op, dan werkt dit nu toch wel een stuk rustiger
Baltus_steyr
@johndeere6230 haha ja op zon manier wil het ook. Ben je wel effe bezig om een stuk te snoeien zo dan 😂
johndeere6230
@Baltus_steyr

Viel alles mee, konden de 200 meter zo’n beetje in 1 keer doen. Wel bijhouden, anders werd het hout te dik en kreeg die meer weerstand. Was er nog wel 1 met grote trommels, dat scheelt ook
105ls78
Mooie machine 👍
Zo dat ziet er mooi uit.nog nooit gezien.
Hoe zwaar is dit?
Mn oude baas zn zoon heeft ook subsidie aangevraagd.maar daar kwamen ze rond de kerst dagen op terug.die had een aanvraag gedaan voor een nieuwe ecoploeg.
GerbertXL
@johndeere6910forever ik heb geen idee hoe zwaar ie is. Paar honderd kg meer dan een normale bloter gok ik.
Ik kreeg ook uitstel van de beslissing voor subsidie, dat leek me wel een goed teken maar niet dus.
Fast Eddy
Mooi breed ding. Wat is de werkbreedte? En vraagt de maaier veel vermogen of is het voornamelijk hefkracht en tegengewicht wat je nodig bent.
+2
GerbertXL
@Fast Eddy 2,75 breed. Je moet het een beetje hetzelfde zien als een maaier van dezelfde breedte denk ik. Als je 'm aan een 60 pk trekker hangt zal het wel niet helemaal goedkomen vermoed ik, maar dit is mijn kleinste trekker dus dat geeft mij niks.
Nodig bent, nodig hebt. Gek taaltje spreken ze toch af en toe 😁
+1
Fast Eddy
@GerbertXL

Quote:
Nodig bent, nodig hebt. Gek taaltje spreken ze toch af en toe

Dat is het verschil tussen noord en midden Nederland. De tijdsbenoeming is hier ook anders. Wij zeggen 20 over of 20 voor. Jullie zeggen 10 voor half en 10 over half. En zo zijn er nog wel meer verschillen denk ik.
+1
mbvaltra
@GerbertXL en @Fast Eddy
Hier ook een keer precies zo'n bloter geprobeerd aan een john deere 6010se, vermogen van 80pk was het probleem niet. Alleen doordat de bloter aan een arm hangt kwamen de voorwielen vaak los van de grond. Was te zwaar voor de trekker helaas, de bloter naast de trekker beviel wel goed.
deJong
@GerbertXL komt hij ook nasdt de trekker.

Lijkt mij ook wel wat in combinatie met een front bloter om het weideland en natuurland te doen😬
GerbertXL
@deJong ja komt er helemaal naast. Ik heb nu twee bloters maar als ik wat grotere stukken moet doen pak ik gewoon de maaier en dan laat ik er een paar ronde balen van maken. Pinken vreten er wel wat van.
deJong
@GerbertXL wij proberen zoveel mogelijk te kuilen. Alleen dat afmaaisel ook in apparte bultjes. Wat dus geen kop vreten wil😐 kan ik net zo goed de buurjongen ff laten omrijden met een bloter. Ben ik ook van die rommel af😅
GerbertXL
@deJong ik heb er nooit problemen mee dat ze het niet lusten. Ik laat de balen wel lekker lang staan zodat de stront erin kan opdrogen en ik heb geen mengwagen. Gewoon voor het hek gooien en niet denken dat ze het schoon opvreten.
Maar ik had altijd een ouwe Schouten bloter die het niet heel mooi verdeelde dus misschien denk ik er nu anders over
bart99
@deJong Deden bij m’n voormalig werkgever ook altijd bloten eerst. Vrij intensief weiden altijd, maar op een gegeven moment ook begonnen om het te te maaien en in balen te draaien. Hadden altijd krap ruwvoer en voor pinken/droge koeien was het prima spul. Voerden het nooit aan de melkkoeien, en zetten het vaak met de kuilsnijder voor het voerhek.

Na de laatste weidedag maaiden we het dan ongeveer een week later af, hydraulische topstang lang en op ongeveer een cm of 10 stoppellengte afmaaien. Maaibalk loopt dan mooi over de inmiddels ingedroogde mest heen. Schudden deden we afhankelijk van hoeveel er op stond maar met minimaal toeren en ook ondiep, liever een sprietje niet meepakken. Harken ook mooi ondiep, over de mest heen laten lopen en max. 450 toeren, loopt alles mooi rustig en als je wat mest mee pakt valt dat er wel tussenweg voordat het op zwad ligt. Werkt super, en naar ons idee een mooiere hergroei. Wel zorgen dat het mooi droog in de baal komt, super pinkenvoer! 😄
RaHeados
@bart99 wij doen afhankelijk van de hoeveelheid hopen slepen, mest er op als de rest na t kuilen bemest wordt, eventueel haspelen als t weer er naar is. Dan een snee over slaan en mee inkuilen, dan heb je weer her groei van nieuw gras der in en een enkele spriet. Doen we mee inkuilen.
Wij houden niet van wikkel pakken en toch zelf de wagen staan 😅
+1
deJong
@bart99 wij hebben helaas pinkenvoer genoeg😅heb 2 van dit soort bulten zitten met verlate maaidatum +/- 12 ha hooi eronder en nog 130 hooibalen zitten. Om eerst te wachten dat er een sneetje gras op de weidepercelen zitten. En dan weer op te laden tot nog meer pinkenvoer gaat mij te ver. Ik heb liever sneller weer een goed gewas staan zonder dat spul😬

(klik om te vergroten)

newholland6640
@bart99

Die hergroei is denk ik alleen voor het idee. het beste is eraf blijven zeker met intensief weiden.
+1
bart99
@newholland6640 En dan met die doorgeschoten troep blijven zitten?😅
Ares550rz
@newholland6640 Weiden hier ook aardig intensief. Maar hebben het idee dat als je hem glad maait en inkuilt het gras smakelijker blijft.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Perfect Bloter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!