Alle machines weer schoon en klaar voor de winterslaap. Lijkt een rustige winter te worden, alleen de opraapwagen en mengwagen hebben wat aandacht nodig deze winter. Tijdens het oprapen van de laatste

Klaar voor de winterslaap

+5
Hobby boertje
Alle machines weer schoon en klaar voor de winterslaap. Lijkt een rustige winter te worden, alleen de opraapwagen en mengwagen hebben wat aandacht nodig deze winter. Tijdens het oprapen van de laatste snede is de kunstofbus tussen de rotor losgesprongen. Is 2 jaar geleden ook al gebeurt maar nu dus weer. Iemand ervaring met deze kwaal en is het normaal dat hij na 2 jaar alweer los komt?
+3
langeslagdiesel
@Hobby boertje ff contact zoeken met @Fendt926Driver. Deze weet lang een oplossing te vinden om het oudere schuit materiaal draaiend te houden. Ook niks te beroerd om mee te denken voor een definitieve oplossing van een probleem met een schuit.

Reacties

+7
Fast Eddy
De showroom weer vol.
+9
2850Johndeere6R
Als je met dit materieel al hobby boertje bent wat zijn veel andere van ons dan?🤔😅🤣🤣
+2
rommert14
@2850Johndeere6R wel dik voormekaar zo alles onder dak
+2
2850Johndeere6R
@rommert14 daarom zeg ik als hij dan hobbyboer is vraag ik me af wat veel andere van ons zijn. Maar hij heeft zijn zaakjes dik voor elkaar zo👌🏽
+1
rommert14
@2850Johndeere6R ik ben wel benieuwd naar het verhaal erachter 😜 hoeveel koeien etc...
+10
Hobby boertje
@rommert14 hebben 200 koeien, een ruime 100 hectare in gebruik. Melken met 3 melkrobots en doen het bedrijf met 2,5 man. We doen alles zelf behalven insemineren, maiszaaien, spuiten en maishakselen. Hebben tot 2007 een kleine vleesvee en loonwerk tak gehad waar aan we nog grote machines over hebben gehouden. Zijn hiermee gestopt toen we naar de 200 koeien zijn gegroeid. De meeste hooibouwmachines zijn inmiddels al wel weer vervangen de laatste paar jaar.
rommert14
Quote Reactie van @Hobby boertje:
loonwerk tak

Dat valt ook niet mee om beide takken goed bij te blijven, buurman hier in dk had dat ook maar uiteindelijk ook mee gestopt.
+4
Hobby boertje
@rommert14 Klopt, wij waren vooral ook een beetje klaar met al het gezeur. Krijgt een beetje de catogorie klanten die niet met een grote loonwerker om kunnen gaan en alles zo goedkoop mogelijk willen en als er ook maar iets aan het werk mankeert willen ze niet meer betalen en kun je er weer achteraan gaan zeuren.
+1
Rokus
@rommert14 het heeft ook zijn voordelen, alles valt of staat met (goed) en voldoende personeel. Maar dat is wel is moeilijk in deze tijd
+2
rommert14
@Rokus wat voor voordelen? Als je klanten willen kuilen moet je zelf meestal ook kuilen, en het werk in de stal moet ook doorgaan.
+2
Hobby boertje
@rommert14 een voordeel is dat je machines betaald worden door je loonwerktak waardoor je machinekosten bijna nul zijn dus verlaagt het de kostprijs van je melkvee tak
+3
rommert14
@Hobby boertje dan ben je jezelf wel wat rijk aan het rekenen.
+2
Hobby boertje
@rommert14 hoezo? Je rekent je man uren, diesel en alle machinekosten toch door aan je loonwerk klanten net als elk ander loonbedrijf. Als je dan een keer bij je thuis wat werk doet zijn als het goed is alle machines en onderhoud al betaald door je loonwerk tak en hoef je zelf alleen je diesel en man uren nog te rekenen.
+1
J asper
@Hobby boertje Ben het wel met Rommert eens, met die berekening van jou hoef je dus bij elke klant die je er bij krijgt als loonwerker alleen manuren en diesel te rekenen🤣
+1
casejxu
@J asper ja want je wagen slijt alleen bij de klanten waar je 'm voor gekocht heb. Alle extra klanten leveren natuurlijk geen extra slijtage op. En thuis gaat ie nooit stuk🤣
+1
rommert14
@J asper ja dus komt beide keren op hetzelfde neer. Hij had ook voor een ander bezig kunnen gaan en daar wat verdienen maar dan moet je een andere loonwerker weer voor thuis inhuren 🙃
+3
J asper
@rommert14 Idd, hij kan ook een aannemersbedrijf beginnen. In de loze uurtjes en van restjes materiaal stal of schuur bouwen. Heb je de stal of schuur voor niks🤣
J asper
@rommert14 Van de winst uit het loonwerk betaal je de machine kosten bij het melkvee klinkt al stuk reëler.
+2
Hobby boertje
@J asper @rommert14 in theorie zou je het zo kunnen zien. Maar wij rekende de kosten van alle machines die voor de loonwerktak gebruikt werden door aan de klanten incl onderhoud zoals elk loonbedrijf dat doet. Tenzij er hele onverwachte kostenposten optraden natuurlijk maar dat risico hou je toch. Dus kosten die machines in praktijk niks voor de melkveetak omdat alle afschrijving en onderhoud al door de loonwerktak werden betaald ook als het bij ons thuis stuk ging. Dat beetje extra slijtage wat bij ons op het melkveebedrijf gemaakt werd merkte je niks van in de prijs ten opzichte van andere loonbedrijven, wij konden destijds goed meekomen met de prijs.
J asper
@Hobby boertje De extra slijtage die je thuis maakte werd gewoon betaalt van de winst van het loonwerk. Niks mis mee daar dat is anders als dat je daardoor thuis voor niks kon werken er mee.
Hobby boertje
@J asper ja zo kun je het wel bekijken. Net hoe je het beschrijft komt op hetzelfde neer. Werkte hier gewoon als 1 bedrijf dus winst was niet verdeeld tussen loonwerktak of melkveetak.
+6
Fast Eddy
@Hobby boertje

Het is afgunst van sommige leden die het niet zo mooi voor elkaar hebben als jullie.
J asper
@Fast Eddy Volgensmij heeft niemand gezegt of gevonden dat ze het niet goed hadden of verkeerd doen. Alleen de berendenatie was een beetje bijzonder dat je door loonwerk je machine kosten voor je andere tak gratis hebt.
+2
Fast Eddy
@J asper

Koppen lezen of feiten kennen. Daar zit wel verschil in. Schreeuwen kunnen we allemaal over een ander. Als je wat in de persoon verdiept snap je de keuzes ook beter.
+1
rommert14
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Schreeuwen

Nou dat valt best mee toch
+2
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Zijn wel andere dingen om je druk om te maken lijkt me
+1
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Precies.
Jammer dat er mensen zijn die altijd lopen te zeiken en te rekenen dat het niet uit kan.
+3
rommert14
@Fast Eddy er zeikt hier niemand, en er rekent hier ook niemand, discussies houd je toch altijd
+8
MaartenMandemaker
@rommert14 Nou sorry, maar volgens mij krijg jij ook nogal geregeld van zulke reacties over je heen, die dan weer tot minder leuke situaties leiden. Nu doe je zelf net zo. En zo zijn er nog een aantal hier. Tussen discussiëren en iemand half in de zeik nemen zit wel wat verschil.
+1
rommert14
@MaartenMandemaker wie neem ik in de zeik dan? Ik zeg alleen maar dat ik dat jezelf rijk rekenen vind, meer niet.
+5
MaartenMandemaker
@rommert14 Het gaat meer om de manier waarop. En dan word daar weer op ingehaakt en vervolgens nog weer verder.
+5
John k
@rommert14 prima toch,, een discussie moet kunnen ( maar ik begrijp dat de ene persoon het anders op vat dan de andere )

@Hobby boertje heef net spul tot zn beschikking zo te zien 👍
J asper
@Fast Eddy Ach beter dan iemand die een heel gewas wil verbieden 🤣
+2
Terwisscha
@Fast Eddy ach je kan het ook van de positieve kant bekijken, het houdt je scherp😉
+2
bluepower12
@J asper je snapt toch wat hij bedoelt? Hoef je toch niet 20 betweterige opmerkingen te maken 🫣
J asper
@bluepower12 😂Zit het je nog hoog van gisteren?
+1
bluepower12
@J asper heb er niet van kunnen slapen
Rokus
@rommert14 jah dat komt ook wel is voor, maar meestal komen ze daar aardig mee uit je doet zelf ook de planning! Werk op stal is gewoon kwestie van voldoende personeel! En die springen in de pieken tussen melktijd door bij in het loonwerk. En je eigen loonwerk kosten zijn heel laag.
+2
RaHeados
Mooi voor elkaar zo! Hier nog beginnen met schoonmaken😅 wat gezamenlijke machines zijn de andere al aan begonnen🙈 nog geen tijd om aan de schoonmaakt beginnen thuis.
+5
BEboer
Wat een loods en zeker de machines die erin staan, kan ik alleen maar van dromen. Knap voor mekaar 👌
+2
Hobby boertje
@BEboer Was destijds wel een flinke investering maar achteraf gezien heel goedkoop gebouwd. Nu nog veel plezier van ook idiaal voor voeropslag, kunnen wel voor een heel jaar aan stro kwijt. Geen idee of je hem helemaal terug zal verdienen door te besparen op machines en voerkosten misschien dat zonnepanelen nog eens wat is.
+1
thmtrader
Klinkt alsof je teveel torsie op je rotoras hebt.
Hobby boertje
@thmtrader en hoe kan dat? Is wel beide keren met nat gras gebeurd maar kan niet zeggen dat wij lomp zijn met laden. Proberen hem meestal niet teveel te laten persen.
thmtrader
@Hobby boertje de rotoras is een torsie as die vrij kan draaien in het kunststof lager. Als de rotor capaciteit verliest en meer vermogen vraagt neemt de torsie toe. Het lager kan dan behoorlijk slijten. Daarnaast wordt het warm en kan het uit het buitenhuis glijden.
Zit er wel een ring op de rotor as?
Hobby boertje
@thmtrader Geen idee, 2 jaar geleden begon de hele aandrijving te klapperen omdat de boel aan het torderen was. Toen heeft meinderts er in nieuwe bus in gedaan en was het weer goed. Maar nu hadden we een natte snede en begon het zelfde verhaal dus weer, het droge spul lade hij nog wel redelijk op. Daarvoor hebben we er nooit problemen mee gehad.
thmtrader
Terwisscha
Quote Reactie van @Hobby boertje:
en begon het zelfde verhaal dus weer

Ladewagen een trap geven en iets anders ervoor terug geen optie? De invoer laten reviseren zal ook niet erg goedkoop zijn lijkt mij.
+2
Hobby boertje
@Terwisscha Nee is nog een prima wagen, zou hem bijna onverwoestbaar noemen😅. Nieuwe en jonggebruikte wagens kosten ook een vermogen. Durven er best nog wel wat geld in te steken kan zo nog wel 10 jaar mee denk ik.
+2
DriveJohnDeere
@Hobby boertje tja in feite kun je onderdelen blijven vervangen totdat de bak verrot is. Alleen dat duurt meestal wel ff🙈
Terwisscha
@Hobby boertje het is allemaal aardig aan de prijs ja, maar dat zal met reparaties net zo zijn. Het werkplaats tarief is ook niet normaal meer 😅😔
Fast Eddy
@Terwisscha

Als je veel in eigen werkplaats kan doen scheelt dat natuurlijk ook.
Terwisscha
@Fast Eddy klopt helemaal, alleen moet je die kennis wel in huis hebben. Of je moet contacten hebben met mensen die weten hoe het moet
Fast Eddy
@Terwisscha

Daar moet je de bedrijfsvoering op aanpassen.
+5
dx11
Quote Reactie van @Terwisscha:
moet je die kennis wel in huis hebben.

De durf moet je hebben. Als je een sleutel kunt vasthouden dan kun je sleutelen. En als je goed kijkt hoe je het los haalt, dan dun je het ook weer vast maken
rommert14
@dx11 ja zo werkt onze Deense medewerker ook 🤣 scheelt wel aardig in de kosten
+1
Terwisscha
@dx11 Ik moet zeggen dat ik mij er al een paar keer goed op heb verkeken. simpele dingetjes van een elektrische boxenstrooier en scooter lukte aardig. Een flinke dosis technisch inzicht is ook handig maar dat groeit wel mee met de dingen die je allemaal uitvindt.
binnenkort misschien maar eens een klein projectje kopen leer je altijd van en een mooie vulling voor de avond uren.

Trek jij Alles uit elkaar Jan? Ook als een trekker door midden moet e.d.?
+1
dx11
Quote Reactie van @Terwisscha:
Trek jij Alles uit elkaar Jan? Ook als een trekker door midden moet e.d.?

Alles van de vorige eeuw wel. Zoals dit heb ik zonder hulp gedaan, gewoon de tijd voor nemen.

tractorfan.nl/picture/956789/…

En lukt het niet dan bel je een thm, Wiebe van de lei, Meinderts ofzo op dat je er niet uit komt, koop je daar de onderdelen die je nodig hebt, en als je eens wat anders wilt denk je ook eens aan die mensen die jou willen helpen, dan zijn er vaak 2 blij
+2
Hobby boertje
@Terwisscha Wij doen ook alleen de simpele dingen hoor. Het meeste wat in olie zit of een printplaat heeft blijven we vanaf. Maat met de simpele dingen kun je ook al een boel besparen als je de tijd ervoor hebt, gaat vaak ook snel veel tijd in zitten.
thmtrader
@Terwisscha meestal goedkoper dan een andere wagen.
+2
JD 6110
Mooi glimmend in een uitgeveegde schuur

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!