Schuitemaker Rapide

Foto’s
371
Video’s
4
Topics
11

Informatie over de Schuitemaker Rapide

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Rapide.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Rapide, gezamenlijk zo&apos;n 3.788 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Vooraanzicht
Achteraanzicht
Zijaanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Schuitemaker Rapide - Lange lostijd bij inkuilen met 3 walsen?

Wij zijn ons aan het oriënteren op de aanschaf van een andere ladewagen. Nu werd ons een schuitemaker rapide van 2018 met 3 walsen en een afvoerbandje aangeboden. Een afvoerbandje lijkt ons ideaal met stalvoeren, en de walsen bij het inkuilen. Nu werd mij via via verteld dat deze wagens met 3 walsen een hele lange lostijd hebben, omdat er nu 3 inzitten en normaal 2. Kan iemand dat beamen? Kan ook niet echt filmpjes vinden van dat soort wagens die aan het inkuilen zijn. Vind het toch wel fijn om daar wat meer duidelijkheid over te hebben. Inkuilen hoeven we waarschijnlijk niet meer, dus even uitproberen wordt lastig.

58 reacties


Schuitemaker Rapide - Kan de rotoras niet verwijderen

Hallo.

Vorig jaar hebben we Schuitemaker Rapide 80 gekocht. Deze winter willen we hem restaureren, maar we lopen tegen een probleem aan. We willen de rotor eruit trekken, maar we kunnen de as niet verwijderen. We gebruikten een hydraulische krik om de as naar buiten te drukken, maar deze bewoog slechts ongeveer 20 - 25 mm in de richting van de versnellingsbak. Het viel me op dat er aan de versnellingsbakzijde een plastic bus in de rotor is gedrukt. Zit er achter die bus een borgring die voorkomt dat de as naar links of rechts beweegt? Help alstublieft 😄 Groeten uit Slovenië

8 reacties


Schuitemaker Rapide - Laadt slecht kort gras

Voor mijn dagelijkse portie vers gras gebruik ik 2 maal daags mijn Rapide 100.
Echter, met dit korte, natte gras krijg ik het er niet in. Eerst blijft het gras tussen de rotor en pick up om vervolgens te verstoppen tussen de gladde gewasrol.
Is dit probleem herkenbaar bij meerdere gebruikers? Loont het om een Van der Lei of een THM rotor te plaatsen om het gras makkelijker weg te werken? Of is er misschien een ander oorzaak?

42 reacties


Schuitemaker Rapide - Op het bedieningspaneel van de schuitemaker rapide zit een rode knop met daarbij de letter M, wat is de functie van deze knop

Op het bedieningspaneel van de schuitemaker rapide 125 zit een knop met een letter M erbij, waar dient deze knop voor.
daarnaast zitten er een min en plus knop op, waar dienen deze voor. Er kan een waarde tussen 0-30 ingevoerd worden.
beide knoppen zijn in het geel omcirkeld

14 reacties


Schuitemaker Rapide - Roest plekken bijwerken

Afgelopen winter hebben wij de walzen gedemonteerd uit onze wagen, en toen kwam achter de kettingkast rare roesplekken tevoorschijn. Deze heb ik toen helemaal glad geschuurd tot kaal metaal, vervolgens schoongemaakt met ontvetter en in meerdere lagen constructieprimer gezet. Daarna weer ontvet en in de correcte lak gezet. Het zag er na de tijd weer als nieuw uit!

Helaas kwamen wij er bij het schoon maken achter dat een groot deel van de bijgewerkte plekken weer beginnen te roesten (zie foto's). Wat heb ik fout gedaan? En wat zijn tips voor het bijwerken van roestplekken?

Met vriendelijke groet,
Rickboer

14 reacties


Schuitemaker Rapide - Is deze schuitemaker zeldzaam?

Hallo

Ik heb een vraag over een Schuitemaker Rapide 180. Is deze Schuitemaker zeldzaam of zo slecht dat ze niet veel gemaakt van is, of een prototype? Ik vind hier namelijk nergens info over. Loonwerker Claikens uit Lauw (de loonwerker op de foto) kocht deze Rapide 180 in 2010 over van Loonwerker de Vries uit Ryptsjerk. In 2012 kocht loonwerker Vanvinckenroye die dan weer over van Claikens. In 2017 verving Vanvinckenroye die dan weer voor een Rapide 155. De mannen van Vanvinckenroye vertelde mij dat die opraapwagen al oud was... Kunnen jullie mij hier meer info over geven?

Alvast bedankt

45 reacties


Schuitemaker Rapide - Druk op de messenbalk

Hoeveel druk moet je op de messenbalk zetten? Moet er bij meer messen ook meer druk op om hem beet te houden?

44 reacties


Schuitemaker Rapide - pickup

Heeft iemand nog een 5 balks pickup liggen of weet er nog een wat te koop is. defect klein of groot is geen probleem

11 reacties


Schuitemaker Rapide - ral nr geel en rood

Wat zijn de ral nummers van de gele en rode kleur van schuitemaker

4 reacties


Schuitemaker Rapide - presto inruilen voor 130

Ik kan eenmiedema presto inruilen voor een rapide 130. goede ruil? de slepende pick-up, levert die goed werk? hoeveel pk's vraagt zo'n wagen?

21 reacties


Schuitemaker Rapide - Schuitemaker Rapide 100

Hallo mensen ik ben van plan om een Schuitemaker Rapide 100 te kopen. weet iemand waar je special op moet letten bij het bekijken. bijvoorbeeld swakke punten van het frame.

21 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Schuitemaker machines