Foto van een Ropa Euromaus 5 bieten laden. Foto is geplaatst door Abarth500 op 02-12-2023 om 20:52:06, met 30 reacties.

Ropa Euromaus

Abarth500
Foto van een Ropa Euromaus 5 bieten laden

Reacties

KlaasM
Dit vind ik nog altijd fantastische machines om aan het werk te zien
Rene schut
Dat is een zeer efficiente manier om bieten te reinigen en verladen, zou veel meer machines van ingezet moeten worden.
jehan
@Rene schut klopt kleine 7 minuten vracht wagen vol
Abarth500
@Rene schut die lopen hier al sinds 2007 dat was het eerste jaar na de kraan.
Rene schut
@Abarth500 hier komen ze ook al vele jaren we zijn er aangekomen in de tijd dat er bieten van cosun in duitsland zijn verwerkt en daarna is de maus gebleven dat was een goede beslissing van hun.
KlaasM
@Rene schut ze worden dus ook direct gezeefd?
jehan
@KlaasM klopt ja komy heel wat zand nog onderuit
bartjuh
@jehan meeste zand komt vrij omdat ze met dat ding ongeveer 15 cm grond opscheppen denk ik
jehan
@bartjuh hier niet hoor. ondergrond moet goed vlak zijn en dat is het hier altijd
Rene schut
@KlaasM zoals jehan al zegt worden ze gereinigt door rollenbed in de opraper en axciaalset met daarnaast zeefbanden. Werkt super als bieten een paar dagen aandrogen dan schrik je op de klei hoeveel aanhangende grond er gewoon afvalt die er door de rooier nooit af zou komen. Het bietverlies is verwaarloosbaar vast niet meer dan met rooien of ander laad apparatuur.Ik durf wel te stellen dat de tarra met 10% punten zakt tov laden met kraan of shovel.
KlaasM
@Rene schut oké interessant, is er met een kraan meer verlies? Omdat je ze knijpt?
Rene schut
@KlaasM ligt er aan hoe je laad met de kraan op verharde ondergrond heb je stukken biet die met knijpen door de bak vallen en je niet meer binnen krijgt. op onverharde ondergrond voor kom je het niet dat er grond mee gaat en of ook bieten blijven liggen kost bijde geld.
+2
JD3010
@Rene schut Hier blijft bijna niks liggen met de kraan, er blijft niet zomaar voor 10 euro liggen.
jehan
@JD3010 Met een maus komen ook wel kleine stukje bieten puntjes er onder uit ..Maar het zand wat tijdens het laden met maus er van de bieten afkomt vind ik groter voor deel. Dat is minder tarra
JD3010
@jehan Hoe diep gaat die onder de bieten dan door? Dat moet die er ook weer uitzeven. Als ik bij Cosun op de site kijk, zie ik geen echt grote verschillen in tarra met de gereinigde bieten
jehan
@JD3010 denk paar centimeter onder de bieten door
+2
StevenBomers
@JD3010 ellendig ding die bietenmuis, hoop dat ze hier ooit weer eens met de kraan gaan laden. Nadat die muis erdoor gebaggerd is wil er nog geen tarwe groeien het jaar erop..
jehan
@StevenBomers goede nabewerking en zie het probleem niet
+1
StevenBomers
@jehan op zand kan alles, laten ze dat ding daar ook maar mooi houden
+1
JD3010
@StevenBomers Dan was je nabewerking vast niet goed. 😀
jehan
@StevenBomers nou nou zand we zitten hier op leemgrond
Rene schut
@StevenBomers ga jij maar lekker weer met de kraan laden en je zult zien dat de tarra kosten weer omhoog vliegen gewoon gereinigde bieten op transport via de muis geladen.
+2
PieterA
@Rene schut Ik zou ook direct weer terug naar de kraan willen bij de cichorei.
+1
StevenBomers
@Rene schut bieten die aan een hoop liggen drogen niet. Dus de klei wat eraan zit krijgt de muis er ook niet af. Eerder kans op meer tarra doordat die muis ook nog een +-10cm door de grond gaat om die bieten de bek in te krijgen. Als de bieten op een verharde losplaats liggen en je laad met een kraan dan hoef je die extra grond er ook niet meer uit te zeven.
+2
JD3010
Quote Reactie van @Rene schut:
Ik durf wel te stellen dat de tarra met 10% punten zakt tov laden met kraan of shovel

Je bent wel erg enthousiast, ik ben ook wel benieuwd dan hoe vuil die bieten dan gerooid worden. Als ik naar bijv. de Achterhoek kijk zijn daar de tarragehaltes maar weinig lager dan met vergelijkbare gebieden.
caseboy
@Rene schut ziet er zeker efficiënt alleen heb wel eens begrepen dat ze ze niet inzetten op percelen waar veel bomen langs de weg staan.
Rene schut
@caseboy ze laden hier in de streek ook onder bomen moet wel hoog genoeg zijn opgesnoeid want er moet toch wel 1 meter ruimte zijn boven de vrachtwagen en ze kunnen heel makkelijk over de kleinere sloten heen laden naast de weg. Als er bomen staan minimaal 10meter uit elkaar kun je er handiger mee laden dan met de kraan.
SJB533
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Ropa Euromaus naar Ropa Maus 5
+1
930triplemaaier
Het probleem is dat voor de fabriek het afvoeren van tarra richting de 100 euro per ton gaat kosten. dat is zo al een paar euro per geleverde ton bieten. en de spoelputten zitten over 2 jaar ook weer vol dus ze moeten wat en willen de tarra aanvoer graag verminderen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ropa Euromaus en hebben de trefwoorden Bieten laden , bietenoogst en ropa maus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!