We waren thuis met 5 jongens met allemaal Diesel in het bloed Dit is een van mn broertjes 40 jaar Cat machinist Hier met de D9 van Jack Rijk de bouw put voor de Oosterschelde dam  maken Joop dat julli

Cat D9G

+9
kreekekees
We waren thuis met 5 jongens met allemaal Diesel in het bloed
Dit is een van mn broertjes 40 jaar Cat machinist
Hier met de D9 van Jack Rijk de bouw put voor de Oosterschelde dam maken
Joop dat jullie deze foto s ook kunnen warderen
+3
Mario-fransen
@kreekekees mooie actie foto van een Cat D9G, onverwoestbare machines.
Een bedrijf hier in de buurt, en groot trekker verzamelaar koopt dit type nog steeds op om ze om te bouwen naar side boom voor de pijpleiding.
cyclonedriver
@kreekekees Ik kan dit soort foto's zeker waarderen.

Reacties

+4
Siete
Zit dit nog ns goed te bekijken, maar je had weinig zicht zo op het blad zeker?
Lekkere dikke neus er voor die t zicht weg neemt.
Dan is het dus echt puur op gevoel werken.. 👌👌
+6
Mario-fransen
@Siete dat was 40 jaar terug en dat is nog steeds, een bulldozer machinist moet geboren worden met een waterpas in zijn kont.😉
Met overzicht en gevoel moet je het maken, als de neus er niet zat keek je achter tegen de balk van het blad. En tegenwoordig is het vooruitje net zo groot als op een gemiddeld wc raam,we kijken er nauwelijks door.
Nu met patblad ( dat je links en rechts kunt bewegen) is het makkelijker zie je het mes aan de achterzijde,leerlingen blad noemen we dat.😉
+3
Siete
@Mario-fransen
Ja ben ik met je eens hoor.
Veel dingen kun je leren, maar sommige dingen moeten er ook gewoon in zitten. Toch moet het wel wennen natuurlijk. 😅
+4
Mario-fransen
@Siete klopt helemaal gevoel en overzicht zijn 2 aparte dingen,als je 1 van de 2 mist word het niks.
Nu is het tegenwoordig wel een hulpstuk dat alles met gps gaat, maar op de projecten zonder of met storing moet je het ook kunnen maken.
Is het zelfde als jij aan het kilveren bent, zonder de laser moet je ook zicht hebben
Qua hoogtes, maar dan nog het gevoel om het te maken
+2
langeslagdiesel
@Mario-fransen altijd zonder laser geschoven met de Kilver. Dan kijk je heel anders als met laser. Maar zo moet je het wel leren.
+2
Siete
@Mario-fransen
Heb het idd ook geleerd zonder laser of gps (kilveren bedoel ik dan) en daar ben ik toch wel heel blij om.
Wordt vaak geroepen dat iedereen het kan met GPS, maar daar denk ik toch heel anders over 😅
+1
Mario-fransen
@Sieteen @langeslagdiesel gps en een laser zijn een hulpstuk, maar er zijn er genoeg ondanks dit hulpmiddel er niks van bakken. Dit heeft met meerdere factoren te maken ook. Hoe secuur is iemand, of zijn aanpak en inzicht zijn al belangrijke factoren.
Ik heb het dan met een bulldozer zonder de hulpstukken moeten leren, en mijn leer meester tevens verwekker was van de generatie net als hier op de D9G op de foto. Leren moest ik het zonder al die luxe, kon ik dat niet had ik ook niks op zo’n ding te zoeken.
+2
Siete
@Mario-fransen
Sluit ik me helemaal bij aan. 🙂
Heb het ook van de "oude garde" mogen leren. Veel kijken en vragen, en hopen dat je uiteindelijk de kans krijgt het zelf te proberen.
Moet wel zeggen dat ik er tegenwoordig ook GPS bij mag gebruiken, maar dat maakt zorgt wel dat je in sommige gevallen een stuk sneller kan werken. Toch blijft heel veel toch ouderwets handwerk. Denk ook dat dit zo zal blijven.
+3
hermanjohndeere
@Siete bij ons in de buurt haal je de stukken er zo uit die met laser en gps zijn gekilverd 🫣 de paar die het nog opt oog doen staan geen plassen op.
+2
Siete
@hermanjohndeere
Geloof ik best hoor.
Laser en GPS blijven niks meer dan hulpmiddelen. Ben daar zelf ook heus een keer mee op m'n muil gegaan. Ook dat moet leren 🙈
+2
Mario-fransen
@Siete ik werk er al 15 jaar mee en die techniek gaat ook snel vooruit.
Het is gewoon een feit dat je er tegenwoordig niet meer zonder kan. Er zijn geen tekeningen of piketten meer alles zit in je earth works touch screen😉
En als je een project hebt van 25 ha of veel groter alles in 1 ontwerp met taluds vijvers dijkjes ect kan je er met het zicht, tekeningen en piketten echt niet meer tegen werken. Qua snelheid/ productie secuurheid en wat dacht je van een uitzetter die een heel bos aan piketten moet slaan iedere week die dan uit eindelijk door de chauffeurs en machinisten weer uit de grond worden gereden!😉
+1
Siete
@Mario-fransen
Haha ja zo is het ook. Ben zelf ook zo iemand geweest die ook (een poosje) met meetstok en piketten mocht sjouwen. 🙈
Zit alleen wel verschil in de aannemerij en landbouw wat dat betreft natuurlijk. 🙂
+1
Mario-fransen
@Siete ja zeker zit er verschil in, wat wel het zelfde is. Als je het zonder inzicht en precisie doet dan is het resultaat niet voldoende. En dan lijkt het net als @hermanjohndeere zegt dat het op het oog beter ging.
Nou denk ik wel dat je op het oog meer voor zekerheid ging en hem net iets ronder legde of meer onder afschot. Maar dat kan @Siete denk ik beter beoordelen.
+1
Siete
@Mario-fransen
Ja nee sluit me hier wel bij aan.
Tenminste als ik naar mezelf kijk klopt dat wel.
steyrlanzboy
Mooi
SJB533
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Caterpillar onbekend/overig naar Cat D9
Mario-fransen
@SJB533 Het is een D9G en staat al met het juiste type in het rijtje dus lijkt me dat ie dan meteen daar in kan.
Mario-fransen
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Caterpillar onbekend/overig naar Cat D9G
+1
SJB533
@Mario-fransen ik heb de foto verplaatst.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat D9G ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!