Foto van een Dewulf Bietenlader. Foto is geplaatst door NH-M135 op 17-12-2023 om 15:11:34, met 34 reacties.

Dewulf Bietenlader

+6
NH-M135
Foto van een Dewulf Bietenlader

Reacties

+3
JD3010
Pffff, dat zal niet makkelijk worden om ze eruit te krijgen.
+1
SJB533
Quote:
U wilt hier parkeren. Mag dat?

Vraag me wel eens af, of het niet interessanter is, het gewas te laten zitten...
JD3010
@SJB533 Daarvoor teel je deze gewassen niet. Ik zag ze vanmorgen ploeteren met 3 zelfrijdende rooiers op 1 perceel.
+2
SJB533
Quote Reactie van @JD3010:
Daarvoor teel je deze gewassen niet

Dat begrijp ik, maar ik geloof nooit, dat dit nog uit kan. Veel langer bezig, je gewas van het land te krijgen, en dientengevolge ook nog je grond dusdanig naar de Filipijnen helpen, dat je er de komende jaren maar een fractie af kunt halen, van wat normaal is
RaHeados
@SJB533 daar zit ik ook wel eens aan te denken als je ze bezig ziet en op wat voor manier... ze zullen best weten wat ze doen die akkerbouwers zijn normaal best zuinig op de bodem 😅
+2
MANAckerdiesel
@RaHeados Ik weet niet waar deze foto getrokken is. Maar hier in de Kempische zandgrond kan je woelen wat je wilt, de bieten of maïs groeien het jaar erop net zo hard.
+2
JD3010
@SJB533 Denk je ook zo over het mais hakselen? Laat maar staan, dan hebben de koeien maar weinig eten komend jaar.. 🤔🤔

Maar ik weet ook niet tot hoever je kan gaan
+1
SJB533
@JD3010
Ik vraag mij inderdaad ook wel eens af, waarom je mais plant op grond, waarvan je kunt nagaan, dat hakselen eens in de 10 jaar perfect loopt, en de andere jaren met diepploegen gepaard gaat. Maar ik heb wel de indruk, dat het veehouders minder interesseert, dan akkerbouwers, zoals @RaHeados al zegt in zijn reactie...
+1
JD3010
@SJB533 Ja dat denk ik ook wel.
roscho
@SJB533 Op zich heb je gelijk. Maar de laatste jaren is het erg droog geweest. Dan heb je op zulke grond natuurlijk een topprodukt. Voor dit natte jaar moet je dan maar overwegen wat het best is, je door het natte land worstelen met alle nadelen van dien, of het produkt laten staan, met weer andere nadelen (naast het voertekort). En bij tekort aan voer zullen de prijzen ook omhoog vliegen.
+3
930triplemaaier
@SJB533 gewassen laten zitten heb je het volgend jaar vaak ook weer last van dus dat kost dan ook weer geld. En zolang de bieten meer opleveren dan dan dat het rooien kost plus wat het kost om het land weer netjes in orde te maken kan het wel uit. En dat is vaak langer dan dat je denkt. De overige teeltkosten heb je toch al gehad dus die ben je zowiezo kwijt. Voor 3000/4000euro per ha wat je per ha bieten uitbetaald krijgt kun je nog heel wat proberen
bart99
@JD3010 Net buiten Zeewolde zeker?
JD3010
@bart99 Ja klopt, iets te zuiden ervan
radium45
@JD3010 Vraag mij nu wel af aan welke weg dit zijn moet, ten zuiden van Zeewolde heb je alleen maar aangelegd bos en natuurterreinen.
JD3010
@radium45 Nog een stukje verder 😉
radium45
@JD3010 Poah, dan ben je al halverwege Almere..
JD3010
@radium45 Dat is het westen. 🫣
+1
newholland6640
@JD3010

Tegen trekkersveld aan bij de pomp dus
CoenNijenhuis
@newholland6640 bij Wolter Koops?
newholland6640
@CoenNijenhuis

Ja daar waren ze vanochtend ook bezig met 3 zelfrijders
CoenNijenhuis
@newholland6640 zag vorige week dat daar nog wel een hoekje in zat.., voor de rest wel veel op wintervoor en bollen geplant viel me op.
PieterA
@newholland6640 Middelbeekpad/erkemederweg
newholland6640
@PieterA

Das weer hele andere hoek dan ik bedoelde
inter fan
@SJB533 heb wel eens een hoek aardappels omgespit, maar dat geeft het jaar er na ook problemen.
Bieten gaat hier meestal vrij goed, rooier op rupsen scheelt een hoop. Als die er niet meer door komt kun je het beter opgeven idd
+1
Raben
@inter fan Als je am wilt krijgen is de aardappelen laten zitten al een hele goede start
+1
MaartenMandemaker
@SJB533 Het is wel je inkomen he.
+8
dx11
Quote Reactie van @SJB533:
Vraag me wel eens af, of het niet interessanter is, het gewas te laten zitten

Dan kun je ze beter ook niet zaaien. Hoef je ook de grond en de machines niet te kopen. Kun je mooi in je vrije tijd bij een collega aan het werk. Wat dat betreft ben jij een voorbeeldboer
+1
peeke
Heb al veel geploeterd , maar dit heb ik ook nog nooit mee gemaakt
radium45
@peeke Het is nat, extreem nat. Zelfs ik heb met mijn rupsrooimachine vastgezeten met het kerstbomen rooien. 😂 Ding zat zo diep in de grond dat ik een nieuwe 10 tons sjorriem kats aan flarden trok.
peeke
@radium45 In de jaren 70 en 80 ook regelmatig geploeterd , maar nu is het wel extreem ; nochtans op sommige plaatsen valt het goed mee , want ben hout aant zagen rond de velden en kan zonder 4X4 op de jeep op het veld .
+2
radium45
@peeke Vroeger werd er veel meer geploeterd als tegenwoordig is mijn ervaring. Door de steeds beter en groter wordende banden rij je nu gewoon verder waar je vroeger bleef steken.
+2
PieterA
@radium45 En uren waren voordeliger. Ging het niet, dan ging je wat langer door, zonder dat je het meteen duizenden euro's kostte.
+2
radium45
@PieterA Klopt, en de diesel koste ook bijna niks. Ik weet nog goed dat we een keer tijdens de maisoogst bij een boer bezig waren waar het ook niet helemaal vanzelf ging en dat was uitgerekend een boer waar de grond helemaal heilig was, dat we een demowagen van Kaweco kregen.. Een Radium 30, gigantisch wat een bak was dat toen. Wij reden zelf met Veenhuis 14-2 wagens op vrij normale banden. Die boer wilde niet hebben dat wij met die grote kaweco op zijn land kwamen, konden hem zo gek krijgen dat we 1 wagen vol mochten hakselen op zijn perceel. Je voelt hem al aankomen, toen hij zag hoe mooi die grote bak erover liep vroeg hij of wij niet nog zo,n wagen erbij konden krijgen.. 😂 Hebben daarna 2 nieuwe Radium 45 wagens gekocht op nog grotere banden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dewulf Bietenlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!