Foto van een Fendt 411. Kopakker schuiver ook voorop prima te gebruiken.. Foto is geplaatst door fendt818vario op 22-12-2023 om 19:53:06, met 8 reacties.

Fendt 411

+4
fendt818vario
Foto van een Fendt 411. Kopakker schuiver ook voorop prima te gebruiken.

Reacties

bart99
Doe je na het planten de spitter een keer voor langs trekken en met de schuif het ergste nog wat vlakken?
+1
fendt818vario
@bart99 wij laten de kopakker vast, want dan verzakt de beregeningshaspel niet. De spitmachine gebruiken we voor het eerste gangetje en na het afploegen, want dan is de ploeg nog niet op diepte. Normaal gesproken heb ik de schuiver achterop, maar ik had frontgewicht nodig voor de spitmachine.
bart99
@fendt818vario Ah op die manier. Hier spitten of frezen we hem vaak wel en dan rijden we hem spoor aan spoor vast.
fendt818vario
@bart99 heb je dan geen problemen met diepe sporen na de winterbespuiting en de zware beregeninghaspel? Wij hebben een keer gehad dat de haspel wegzakte vlak langs de netten in de geploegde/gespitte grond.
bart99
@fendt818vario Nee valt mee. Haspel staat in principe ook niet op de eerste 3m langs de netten
fendt818vario
@bart99 als ik het goed begrijp doe je alleen 1 baan vlak langs de netten. Ik dacht de gehele kopakker. Door de drogere grond krijg ik dat ook voldoende vlak door eerst vooruit te schuiven en daarna achteruit.
bart99
@fendt818vario Ja klopt inderdaad, 1 baan ondiep frezen voor de netten langs. Haspel staat vaak op het kavelpad/ de groenstrook. Mooie manier met zo’n schuif💯✅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 411 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!