Op oudjaarsdag maar wat oud spul uit de schuur. gehaald na even friemelen aan de kabel die naar de startmotor loopt (zit een beetje los met slecht contact tot gevolg, heb er nog geen tijd voor gehad/

Even spelen op oudjaarsdag met de FORD 3000 SUPER DEXTA

+6
Jeroen_h
Op oudjaarsdag maar wat oud spul uit de schuur. gehaald na even friemelen aan de kabel die naar de startmotor loopt (zit een beetje los met slecht contact tot gevolg, heb er nog geen tijd voor gehad/ gemaakt om vast te maken) was het starten en lopen😋 heerlijk oude simpele en degelijke techniek. Gelijk maar even een rondje gemaakt langs de dijk. Bij deze wens ik jullie ook een prettig nieuw jaar. (Het type van deze trekker is een ford 3000 super dexta ik kon dit niet vinden dus maar even onder de standaard 3000 geplaatst).
+1
oldtimergek
@Jeroen_h TF kent alleen type 3000. Met gewone bak of SOS.
+1
Jeroen_h
@oldtimergek ja dat klopt, maar dit is ook geen 3000 maar een super dexta 3000 gebouwd in 1967 en door ons gekocht in 1968. (Zie foto voor wat er op de motorkap onder het doek verborgen zit).Hoe zit dit trouwens precies weten de ford kenners hier meer over te vertellen?

(klik om te vergroten)

+1
bluepower12
@Jeroen_h dit was het overgangs type van fordson naar de ford 1000 serie. Eerst benaamd als ford 3000 super dexta en later gewoon als ford 3000
Jannes7000
@Jeroen_h is dit een Engelse import Jeroen? Omdat de lampen niet in de gril zitten?
+1
Jeroen_h
@Jannes7000 nee de koplampen die zitten zo omdat er vroeger nog wel eens een gewichtendrager op zat omdat hij anders niet alle voetjes op de grond hield. Nadeel van die gewichtendrager was dat hij precies voor de lampen zat met tot gevolg dat je niks meer zag als het donker was (terwijl lampen wel aanstonden). Daaruit heeft mijn opa al snel besloten de lampen aan de zijkant van de trekker te maken (zodat opa makkelijker recht kon rijden) vandaar ook het stukje grijze gaas wat als gril doet om het gat wat er kwam op te vangen. Wij hebben het nu zo gelaten omdat het we het wel mooi vinden staan tevens maakt het hem uniek en haalt het een mooie herinnering op van het werken met deze trekker in het donker.
Jannes7000
@Jeroen_h ok, wij hebben de lampen boven op de neus gezet gezet omdat er een voorlader op zat. We hebben ook een 3000 super dexta met sos gehad. Daar was elk jaar wat mee, in 1970 ingeruild voor een 3000 force met een 8 bak. Daar was nooit wat mee.

Reacties

+3
a3vandiejen
Schitterend.
+3
steyrlanzboy
Mooi
+2
yoohan
Dat is een hele mooie! Zuinig op zijn in deze staat.
Jeroen_h
@yoohan Dankje, zuinig zijn wij er ook op hij hoeft hier niet veel meer te doen als wat hobby werk en krijgt ook zijn aandacht aan onderhoud. Voor de toekomst is het plan om de kleine dingetjes als een losse startkabel beetje speling op de stuurinrichting enzovoort te verhelpen maar verder origineel te laten omdat wij dat toch het mooist vinden.
+1
bob de bouwer
Nog een hele mooie Ford 3000 super dexta
+1
Gerrit GBo
Hele mooie originele Ford

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!