Foto van een Standard Express strooiunit.Ff een rondje Duitsland geweest gister vanuit Alkmaar via Groningen naar Bremen. In een klein plaatsje met zeer veel wateroverlast de spullen geladen. Via Hann

Strooiwalsen van een Standard express mestverspreider.

+3
langeslagdiesel
Foto van een Standard Express strooiunit.
Ff een rondje Duitsland geweest gister vanuit Alkmaar via Groningen naar Bremen. In een klein plaatsje met zeer veel wateroverlast de spullen geladen. Via Hannover op naar Amsterdam. Auto dus ff uitgelaten, een paar bakken Duitse koffie genuttigd. En een puur Hollandse uitsmijter naar binnen gewerkt. In twaalf uur tijd weer wat originele onderdelen geschoord en er een blij en tevreden koppie ‘s avonds op de bank. Ik kan de meststrooier kompleet en origineel gaan maken.
+1
a3vandiejen
@langeslagdiesel In 12 uur kan je een heel avontuur beleven. Mooi hoor.😅👍

Reacties

+2
steyrlanzboy
Mooi
+4
Fendt926Driver
Mooi man.
Een standard express strooi unit.
Waar hoort die achter?
En dan bedoel ik welk merk en type.
Heelijke ritjes zo als je even tijd hebt.
Zie er nog niet bij staan dat je het voor een prikkie op de kop getikt hebt.
Dat zou het verhaal helemaal af maken
+4
langeslagdiesel
@Fendt926Driver dit soort uitjes zijn voor mij inderdaad goud waard.
Ik heb een schamel meststrooier uit 1960 van het merk Standard, type Express. Bij 1 van mijn foto’s van de wagen staat het verhaal van de wagen en de fabrikant. Helaas was deze wagen niet compleet. Dit strooiunit kon ik voor een zacht prijsje kopen van iemand die het unit al decennia lang in de schuur had hangen. De wagen waar hij op zat werd enkel als gummiwagen gebruikt. Bij het opruimen van de schuur van opa werd besloten dat de strooiwalsen en de wagen verkocht konden worden. De nieuwe eigenaar van de overigens nog keurige wagen had geen belang bij de 3 streng bodemketting en de walsen. Dus die kon ik kopen. Allemaal weer blij. Mijn bodemketting en meenemers zijn nog prima. Dus die ligt nu in een weidesleep van de verkoper.
+3
Fendt926Driver
@langeslagdiesel heerlijk verhaal.
Mooi dat je het opgespoord hebt.
En voor weinig
Dat is de sport.
Via e bay kleinanzeigen gevonden denk ik dan?
Voor ons strak aan de grens is het vaak al een 4 a 700 km duitsland in als er iets moois te koop staat...
Voor jou komt er zo nog een 150 a 200 km in nederland rijden bijop.
Maar beter duur dan niet te koop zeggen ze hier vaak...
En in jou geval was het nog niet eens duur 👍👍
+3
a3vandiejen
@Fendt926Driver Heb ook vaak het idee dat als je gemiddeld zo'n 10 a 20 km van de Duitse grens woont je de taal ook spreekt.
Of heb ik het compleet mis?😅🙈
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @a3vandiejen:
Of heb ik het compleet mis?

Nee dat heb je wel goed.
Kan me 80% prima redden met de duitse taal.
En de laatste 20% met handen en voeten..

Net over de grens praten ze bijna verstaanbaar twents...
+1
Fast Eddy
@a3vandiejen

Het scheelt natuurlijk ook veel als je Duits hebt gehad op school. Wij wonen ongeveer 50 km van de grens en gaan regelmatig naar Duitsland om boodschappen te doen. Tanken doen we ook al meer dan een half jaar in Duitsland.
+1
a3vandiejen
@Fast Eddy Ja dat zal zeker schelen Edwin.
+1
SJB533
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Het scheelt natuurlijk ook veel als je Duits hebt gehad op school

In onze jeugd veel naar de Duitse tv gekeken. Scheelt ook heel veel. Voor mij is Duits zelfs zo natuurlijk, dat ik makkelijker op een Duitstalige site overschakel, dan een Engelstalige.
+2
Fast Eddy
@SJB533

Engels red ik mij momenteel iets beter mee. Eerder kwam ik voor mijn werk veel in Duitsland. Dat was wel bevorderlijk voor mijn Duits.
+3
Pieter Buren
@SJB533
Quote:
In onze jeugd veel naar de Duitse tv gekeken.

Dacht dat ik de enige was. Mijn ouders wilden geen geld uitgeven aan tv abonnement dus we hadden alleen ned 1 2 en 3. Met satelliet is Duitse tv gratis dus veel kinderprogramma's in het Duits gekeken. En later ook de 'duitse discovery channel' DMAX.
+2
SJB533
+2
langeslagdiesel
@Fendt926Driver voor weinig kopen is 1. Uiteindelijk gerestaureerd in originele staat is 2. Aan het eind schrijf ik de kostprijs vaak slecht leesbaar op. Maar dan heb je ook wat. Me andere hobby, het maaibalk gebeuren is net zo. Een balk voor weinig is 1. Originele onderdelen is vaak eurootjes tot tientjes werk per stuk. Maar er zitten er vrij veel in. Uiteindelijk is een maaibalk opgebouwd met fabrieks onderdelen, waarvan dus ook alle nummers kloppen toch een 1000 A 1500 euro. Scheelt er wel eens aan welk merk en type er op de werkbank ligt. Maar die kostprijs smeer ik uit over meerdere jaren zoeken. Het is net als een fax van vroeger. De eerste briefjes zijn na 2 jaar niet leesbaar meer!! Ha ha! Lol. 😉
+1
langeslagdiesel
@Fendt926Driver het meest interessante staat altijd ver weg. Maakt niet zo veel uit waar je woont of vandaan komt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!