Foto van een Fendt 412, is weer een keer fatsoenlijk weer๐Ÿ˜… Dit is beter vol te houden.. Foto is geplaatst door J asper op 07-01-2024 om 16:08:32, met 39 reacties.

Fendt 412

+3
J asper
Foto van een Fendt 412, is weer een keer fatsoenlijk weer๐Ÿ˜… Dit is beter vol te houden.

Reacties

+1
Fast Eddy
Nu maar hopen dat het een beetje drogen wil.
+1
zettelmeyer
Nu weer snel de acculader er aan met dit weer?
+1
J asper
@zettelmeyer Nee nog niet, jij hebt die dingen uit Scandinaviรซ al wel aan de standaart motor voorverwarmer staan denk?
+2
Hobby boertje
Hebben jullie deze trekker nu altijd voor de mengwagen? Is het niet interessanter om een goedkopere trekker erbij te hebben om voor de mengwagen te houden? Schrijft minder hard af en scheelt omkoppelen.
+1
RaHeados
@Hobby boertje 10.000 uur voor bij gaat het niet zo hard meer toch? Zijn er wel meer die dan in verhouding een dure trekker er standaard voor hebben staan ๐Ÿคทโ€โ™‚๏ธ
+1
Hobby boertje
@RaHeados Ja dat is dan wel zo, wist niet dat hij al zoveel uren had. Maar je zou deze trekker evt nog wel wat langer kunnen sparen door een andere voor de mengwagen te zetten. Ze zijn vaak vrij snel op als ze voor een mengwagen staan.
+4
J asper
@Hobby boertje Waarom zijn ze snel op als ze voor de mengwagen staan? In mijn ogen kunnen ze daar juist een boel uur voor draaien heeft allemaal weinig te lijden.

Klopt staat er nu altijd voor, omkoppelen hoeft niet heb hem verder toch niet nodig. Voor de trekker is het beter dan de hele winter stil staan, en de 305 trekt hem met stalvoeren al amper laat staan dat die hem nu met volle wagen kan doen๐Ÿ™ˆ Dit loopt mooi zo op 540e en voor afschrijving hoef ik het toch niet te laten gaat toch pas weg als die tot de draad af is. En heeft er nu toch al 10000 gelopen.
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@J asper bij de gemiddelde veeboer is een mengwagentrekker zo af ja... koud starten, volle damp de schuur uit, aftakas aan en draaien met dat spul.
Maar een mengwagentrekker kan ook makkelijk zat heel oud worden als je er een beetje zuinig op bent zoals jij ook bent waarschijnlijk.
J asper
@Deutz-Fahr-Rijder 305 is voor mengwagen gekomen toen die al af was, heeft er 11 jaar voor gestaan en is niet meer af en niet minder af dan toen die er voor is gekomen dus volgensmij valt het idd wel mee wat ze te lijden hebben๐Ÿคฃ Eerst even 10/15 minuten stationeer met meel laden enzo, en dan aftakas aan en komt er vanzelf meer kuil en mais ik dus hoeft er ook niet meteen volle bak voor.
+2
Deutz-Fahr-Rijder
@J asper precies zo doen wij het ook ja, de voorlader en mengwagentrekker worden gestart en hebben al 10 min rustig staan draaien voor ze aan het werk moeten. Mengwagentrekker 27.000 uur en de voorladertrekker 14.000 dus zo erg is dat voerladen niet denk ik...
+2
oanejorrit12
@Deutz-Fahr-Rijder beste is warm draaien met aftakas aan.. word de rest van de olie ook warm ipv alleen de moter
In de stal staat ie eerst n minuut aan ofzo, rij dan naar de silo en zet aftakas aan met iets toeren en haal de voorlader op, zal denk ik een 10 min draaien voordat ie naar 1600 toeren gaat.
Fast Eddy
@oanejorrit12

Als de motor draait, draait de rest ook mee. En warmt de rest dus ook op. Onder belasting warmt het wel sneller op.
+1
oanejorrit12
@Fast Eddy mengwagen draait niet.. zit ook olie in de haakse kasten๐Ÿ˜›
+1
Fast Eddy
@oanejorrit12

Dat zei je er niet bij. Maar je hebt wel gelijk.
+2
Hobby boertje
@J asper aha, ben het er wel mee eens dat mengwagen trekkers veel uren kunnen maken. Maar je bent natuurlijk wel sneller bij het einde wanneer je veel uren per jaar draait. Mij lijkt het wat goedkoper om een goedkope trekker voor de mengwagen te zetten dan kun je deze fendt nog jaren sparen voor het landwerk. Want een nieuwe fendt is harstikke duur en de meeste uren die hij voor de mengwagen draaid krijg je zelf niks van mee๐Ÿ˜‰
J asper
@Hobby boertje Waarom sneller aan het einde? Bak slijt niks/weinig als die stil staat te mengen ja? Alleen motor, maar als je die dan een keer los haalt ben je weer jaren voorzien. Hele winter niks doen is ook niet goed voor een trekker.

Met grashalen is het lastig misschien ooit nog wel wat erbij. Maar als ik geen gras voerde had ik nooit een andere trekker erbij gewild voor de mengwagen. Dan deed ik liever alles met een.
bluepower12
@J asper trekker heeft meer slijtdelen dan de motor en bak toch? Snap wel wat hij bedoelt. Dure(nieuwe) trekkers voor mengwagen is alleen interessant als ze anders niet genoeg uren draaien
+1
Ares550rz
@bluepower12 Als een trekker minder uren maakt gaat ie toch een paar jaar langer mee. Of is dat te simpel gedacht?
bluepower12
@Ares550rz ja maar dan draai je minder efficient als je nieuw koopt.
J asper
@bluepower12 Maar een trekker van 17 jaar en 10000 uur is nog een dure nieuwe trekker๐Ÿ˜…๐Ÿ˜Ž Heb liever deze ervoor staan dan het eerste en beste oude lijk van markplaats. Die paar uur beetje voer mengen is die niet ineens een stuk eerder af van in mijn ogen. En een simpelere fatsoenlijke 100 pk trekker kost vandaag de dag niks meer? Dat valt je ook niet mee
bluepower12
@J asper nee klopt heb je gelijk in. Iets van een fendt 308 dan? Heb je ook een back-up als er eentje stuk gaat
+1
J asper
@bluepower12 Moet je net een goede treffen, maar de meesten die nog een goede hebben houden hem er er wel bij.
+1
J asper
@T60401 Hoef geen zilveren same๐Ÿคฃ Oncourant schip, dan liever een witte t6040 agriaffaires.nl/tweedehands/landbouwtractor/…
+9
bart99
@Hobby boertje Tegenwoordig is een handbak te min voor de mengwagen
+5
deJong
@bart99 yes. Gedoe met op dat pedaal trappen.
RaHeados
Werklampen wel bijzonder gepositioneerd, alleen rechts van de trekker zicht nodig?
J asper
@RaHeados Er komt zowizo niet zoveel licht uit om het moment ๐Ÿ˜…๐Ÿคฃ

(klik om te vergroten)

RaHeados
@J asper komt ook omdat t geen led is ๐Ÿ˜. Maar is dit een doorgebrande schakelaar waar ik naar kijk of wat is het? Zelf nooit open gehad het dak van de 415.
+1
J asper
@RaHeados Stekker is aan de schakelaar vast gesmolten ๐Ÿ™ˆ Heb nu ook maar led bestelt๐Ÿ™ˆ
+1
Deutz 8006spezial
@J asper heb het zelf met de zekeringen van de achter werklampen (6stuks) die versmelt ook met een paar uur nacht werk. en het licht blijft branden. Moet eigenlijk ook led op maar opa zegt altijd de nacht is voor het ongedierte, en die uren zit ik liever bij een ander op de wagen die de zooi wel voor elkaar heeft ๐Ÿ˜œ๐Ÿ‘
J asper
@Deutz 8006spezial
Quote:
nacht is voor het ongedierte,
๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
Daarom, dan kunnen we niet zonder werklampen๐Ÿ˜œ

Maar snap het ook niet, ze staan er wel om bekend dat ze smelten. Maar hebben het nog nooit eerder gehad, en hebben ze ook niet meer gebruikt.
RaHeados
@J asper 2e keer nadat wij t hadden gelijk de werklampen niet op t dak led gemaakt. Mn oom heeft het wel een keer of 6 gehad dacht ik. Alles led kost wat, maar wel echt goed licht en geen gezijk ๐Ÿ‘Œ
J asper
@RaHeados Als je het 6 keer hebt dan is led zeker goedkoper ๐Ÿ˜…๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ
+1
Fendttrisixfan
@J asper normaal zitten er bij com 3 al relais tussen om dit probleem te voorkomen, is bij de 700 en 800 in ieder geval zo
J asper
@Fendttrisixfan Waar zitten die dan? Dan zal ik eens kijken.
+2
Fendttrisixfan
@J asper luidspreker rechts vooraan losschroeven en dan zit er normaal een paneeltje met 6 relais op
J asper
@Fendttrisixfan ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป Zal eens kijken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!