Foto van een Siloking SelfLine Serie 4.0Deze week eindelijk de siloking op demo 😬. Foto is geplaatst door rommert14 op 19-01-2024 om 19:02:34, met 127 reacties.

Siloking SelfLine Serie 4.0

+3
rommert14
Foto van een Siloking SelfLine Serie 4.0
Deze week eindelijk de siloking op demo 😬
+1
John k
@rommert14 hadden ze geen grotere?
rommert14
@John k Nee niet als demo helaas
+1
Fendt926Driver
@rommert14 mooi man
Deze is ook achterwiel gestuurd?
Mijn kameraad heeft er ook al 10 jaar 1.
Is er zeer tevreden over.
Succes met wennen aan deze machine.
rommert14
@Fendt926Driver Ja klopt precies zoals de bvl
+1
cb6520
@rommert14 deze is nogal wat groter dan de siloking

(klik om te vergroten)

BEboer
@cb6520 ken paar mensen met farasin die echt wel tevreden zijn over dit merk. Denk zelf dat meeste zelfrijders hier id buurt van dit merk zijn.
cb6520
@BEboer ik heb een getrokken wagen op demo gehad jaren geleden
rommert14
@cb6520 ja groot apparaat inderdaad πŸ˜… kun je wel wat werk mee verzetten.
+1
THOMMY-TURBO
@rommert14 op het werk bij de rose kalveren hadden ook een siloking een van de eerste met het nieuwe type cabine. Niks als ellende. Meng kwaliteit was ook niet geweldig. Nu hebben ze een rmh en zijn er veel beter over te spreken. Meng kwaliteit is goed. En bediening 10x simpeler als al die knopjes op de siloking. Zijn bijde wel 1 vijzel 15m3 mengwagens en kunt z'n rantsoen natuurlijk niet vergelijken met een melkvee rantsoen.
rommert14
@THOMMY-TURBO blijft toch wat lastig met de verschillende ervaringen. Ik heb zelf wel een siloking in gedachte, kan wel meer demoen maar we moeten ook wat nieuws want het materiaal raakt aardig versleten inmiddels.
+1
THOMMY-TURBO
@rommert14 blijf het mooie machines vinden en denk ook dat het in de melkvee beterwerkt als dat het mat al die lossen bijproducten doet. En ze zullen toch wel iets goeds maken aangezien het nog steeds bestaat. Was ook de dealer die slechte service gaf dat zecht natuurlijk ook veel. In middels is die ook overgenomen door kraakman.
Vincent.
@rommert14
Las dit in de Melkvee vanmiddag, vermoed dat hij op jullie doelde😁😁

(klik om te vergroten)

+5
zettelmeyer
@Vincent. Als je dan op fb van kornet kijkt snap je ook waarom Rommert last had van niet zulke mooie plekken op de mais bult
rommert14
@zettelmeyer hoe bedoel je dat?
+5
zettelmeyer
@rommert14 je had vd herfst ofzo keer foto geplaatst met wat slechte plek er in van de mais. Nu was ik laatst keer op fb aan het kijke en kwam ik filmpje tegen met 2 fendt trekkers die aan het race waren volgens mij bij jullie op de bult. Als ik fout gezien heb zegge hoor.
Als dit bij mij was had ik ze weg gestuurd want zo heeft aanrijden in mijn ogen geen zin.
+1
rommert14
@zettelmeyer klopt, loonwerker heeft er nogal een chaos van gemaakt afgelopen herfst.
Terwisscha
@rommert14 Volgend jaar andere loonwerker? Of was een goed gesprek afdoende? Hoe pakken jullie zoiets aan?
Als het bedrijf zo'n grote klant als jullie kwijt raakt is het wel ff slikken maar dat filmpje zegt genoeg helaas....😬😬
RaHeados
@Terwisscha zelf tussen door ff buffelen πŸ€ͺ
Terwisscha
@RaHeados
Quote:
tussen door

Komt geen einde aan met zulke hoeveelheden.
Voordeel is dan misschien wel dat je extra lang in de hobby kanπŸ˜‡πŸ˜‡
RaHeados
@Terwisscha rommert had ergens iets geschreven dat ze er aan werkten om wat meer zelf te doen met kuilen. Om kwaliteit te waarborgen zou zelf de regie over het aanrijden een mooie tussen stap kunnen zijnπŸ€·β€β™‚οΈ
Terwisscha
@RaHeados Vandaar jou opmerking. Dat wist ik niet. Ik onthoud inmiddels niet alles meer zoveel gebeurd hierπŸ’ͺ
RaHeados
@Terwisscha naja op t moment van die reactie nog niet zo zeer over nagedacht. Toen ik je 2e reactie las schoot me dat weer te binnen haha
+1
rommert14
@RaHeados als er een zelfrijdende mengwagen komt komen de beide shovels vrij dus niet een heel verkeerd idee
RaHeados
@rommert14 ouwe johny power ook ff rond in de gewichten. Kan die mooi z'n pensioen mee hobbelen πŸ’ͺ
+1
rommert14
@RaHeados nee die gaat weg dan
RaHeados
@rommert14 die is te ver heen er voor? Of komen er te veel kosten bij om hem aan te houden voor kleine klusjes?
+1
rommert14
@RaHeados Ja die is te ver heen. En al een bult uur
+1
rommert14
@Terwisscha ik ga hier niet meer vertellen over hoe wij iets doen.
zettelmeyer
@rommert14 jammer dat zo gegaan is. En jullie zitten met de ellende
+1
rommert14
@zettelmeyer valt opzich wel mee, die kuil die zo verkeerd was was van 22 en niet 23, die was goed gecomprimeerd, voer nu van 23 Met 38% ds die is wel lastig koud te houden bovenin
+1
zettelmeyer
@rommert14 ja nog wel balen dat die warm word. Bult vant zomer wat natter? Hier nu ook bult van 38 maar gaat goed. Wel ruim uur na gereden met de trekker
bluepower12
@zettelmeyer onderweg hoor je veel kuilen die broeien. Capaciteit van de wagens en gewicht op de bult is op veel plekken niet meer in verhoudimg. hier lasagbekuil van 46% ds. Bovenste laagje wil wel wat warm worden. Vooral de oprit wou broeien. Nu bovenop wat beter ingereden en meer gewicht erop merk je dat het gewoon beter geconserveerd is. Wel gehakseld.
johndeere6230
@bluepower12

Capaciteit en wagens begint steeds schever te lopen, daarbij een hakselaar die op z’n max wordt gehouden helpt ook niet mee. Alleen wat vaak ook meespeelt is de β€œinfrastructuur” rondom de bult, als de shovel er elke keer af moet en je hebt wel elke 7-10 minuten een kar achter je staan, dat helpt zeker niet mee dan… hier thuis ook wel last van broei, volgend jaar na de tijd nog maar langer narijden denk ik, trekker iets verder verzwaren. Komt de kwaliteit wel ten goede denk ik
Ruben-Wind
@johndeere6230 droog grof spul is ook gewoon lastig vast te rijden. Meeste handelaars zijn ook gewoon te groot, hier kleine percelen waardoor ze Max 6 ha per uur redden, daarom wel genoeg tijd om aan te rijden.
johndeere6230
@Ruben-Wind

Klopt zeker. Vooral grof, blijf je altijd wel lucht tussen die stengels houden en het blijft glijden. Droog fijn gras gaat nog wel een keer, als je de tijd neemt rij je hem wel vlak en vast, alleen dat is met uitkuilen wel een grotere uitdaging
+1
J asper
Goed aanrijden, geen hooi en een beste vracht zand erop ben je de meeste broei wel voor😎
RaHeados
@J asper alleen jammer dat er niet te werken is met dat zand. Daar moet lang van te voren al over nagedacht zijn waar je die meuk laat als t niet op een kuil licht. Daarnaast is er op gooien en er af halen niet iedereen z'n hobby als er geen kraan bij kan..
plastic is dan ook maar 1 Malig te gebruiken
rommert14
@RaHeados die halve meter zand die de vorige eigenaar nog snel even op de kuil gespit had leverde wel een fantastische kuil op πŸ‘Œ maar wat een hel om dat eraf te krijgen, je kon er met niks bij. Op een gegeven moment hebben we een minikraan laten komen, die de kuil op gestuurd en zo vrij gegraven. Ik was er goed klaar mee na een half jaar.
RaHeados
@rommert14 had ook een stage plek waar ze wat zand er op hadden. Was toen af en toe met z'n 2e de kuil op en bakje van de shovel er bij. Alles in de shovel bak om vervolgens in een lege plaat te kiepen. Voor die paar keer dat ik t deed is t dikke prima. Maar om altijd 1-2x per week een half uur per kuil te tobben zie ik niet zittenπŸ˜…. Werk plezier is ook iets waard dan
+1
rommert14
@RaHeados Ja, en ik voer hier met mais een 5 meter per week, dat wordt veel scheppen dan πŸ™ˆ
RaHeados
@rommert14 en dan lastig koud te houden boven in? Of was dat het gras?
rommert14
@RaHeados de mais is het probleem inderdaad
Ruben-Wind
@rommert14 doe je ook toevoeg middel er door? Hadden hier ook altijd wat broei en schimmel, sinds we dat doen niks meer. Kost 1,36 per ton geloof ik maar betaald zich wel terug.
bluepower12
@rommert14 kun je niet de mais beetje verder open maken (dat je de broei voor bent) en dan flink propionzuur erover gieten en plastic er weer over.
rommert14
@bluepower12 het probleem is meer dat je niks op de zijkanten kan leggen omdat die te stijl zijn, dus dat proces is al langer bezig, zit ook een laagje schimmel op.
rommert14
@zettelmeyer wat ook niet mee helpt is dat pa zei het moet koste wat kost in die silo... maar heb zelf ook liever een te volle silo dan een kuil ergens uit de drek te vissen zoals we nu doen.
zettelmeyer
@rommert14 wat is te vol? Met afdeksysteem moet die vlak of hoe gaat dat? Kuil waar ik het over had ligt gewoon op een plaat
+1
rommert14
@zettelmeyer Ja met afdeksysteem zit je aan een beperkte hoogte maar de andere silos kun je aardig hoog als het moet, wou ook super opbouwen met die droge mais, normaal lukt dat niet.
stryder
@rommert14 een silo.moet je meteen zo groot mogelijk bouwen wat bij je past.
Als je boven de wanden uitkuilt is je silo te klein gebouwt.
Met een afdeksysteem kun je wel een klein beetje boven de wanden uit maar niet heel veel, daar is het niet voor gemaakt
rommert14
@stryder klopt silos zijn wel 24 jaar oud dacht ik, en toen al ruim opgezet maar nu toch te klein. De silos met afdeksysteem zijn 7 jaar geleden gezet maar gewoon veels te klein. Dat wou ik nog wel eens anders, allemaal een kwart slag draaien misschien zodat ze een keer zo lang en een keer zo breed kunnen. Maar wordt dan denk ik zonder afdeksysteen.
+2
T60401
Quote Reactie van @rommert14:
en een keer zo breed kunnen.

Ga je dan nog meer koeien melken? je gaf aan dat je nu het voer al niet koud kunt houden. En wat is het voordeel op een gegeven moment om nog breder te gaan dan 16 meter. is breed zat om met de aanrijd combi s te kunnen blijven rijden. En of je nu 3 bij 24 of 6 bij 12 open moet maken dat maakt ook niet uit. Je hebt alleen meer voersnelheid.
+2
RaHeados
@T60401 dit zijn ook wel leuke formaatjes πŸ™ˆ. Foto's uit oost Duitsland

(klik om te vergroten)

Trekkertje is een jd 6610 links en rechts een silo zijn even groot.
Biogas kuilen.

(klik om te vergroten)

Andere silo. Wanden zijn 4 meter hoog.
Dacht dat ze zeiden dat deze kuil 12 meter hoog was. En 23 meter breed.
Wel 1800 koeien en een biogas die van deze silo gevoerd worden
+1
rommert14
@RaHeados Ja dat zijn mooie formaat silos, mooiste is alle mais in 2 silos en een wat kleinere als overbrugging na de majsoogst.
+1
J asper
@T60401 Denk een biovergister erbij zetten, kan daar de broei mais in😜
rommert14
@J asper ja gewoon de bovenste 2 meter in de vergister flikkeren alleen jammer dat dat vanaf volgend jaar niet meer mag hier
rommert14
@T60401 smalste zijn 10 meter en 50 meter lang daar kun je je kont niet keren
RaHeados
@rommert14 dat is hier de grote sleufsilo haha. Kunnen de voerwagen aan 1 kant zetten en met de shovel laden er naast. Met kuilen kan de trekker naast de wagen aan blijven rijden.
rommert14
@RaHeados met 2 trekkers aanrijden wordt hem hier sws niet dus dan moet je in 2 silos tegelijk kuilen.
casejxu
@zettelmeyer gebeurt overal.... als ik zie hoe onze 1e snee kuil vast gereden is langs de kantenπŸ˜‘πŸ˜‘
+1
rommert14
@casejxu veel kunnen geen kuil aanrijden (waaronder ikzelf) is met het afdek systeem elke keer hetzelfde verhaal als ze boven de muren komen.
zettelmeyer
@casejxu zeg je er dan niks van?
+1
Ruben-Wind
@zettelmeyer en anders andere loonwerker. Werk moet goed zijn anders zijn ze altijd te duur!
+2
zettelmeyer
@Ruben-Wind ja klopt. Snap nie zo goed dat boeren het tolloreren.... hier ook wel een paar keer een aanvaring mee gehad en dat het me niet zinde. Ik betaal dus ik bepaal
rommert14
@zettelmeyer hier al een paar keer met de loonwerker gebotst, maar ik ben niet iemand die buiten tractorfan snel kwaad wordt πŸ™ˆ. Heb me ook voorgenomen dit jaar om kritischer te zijn, het areaal wordt misschien in 2en gedeeld en dan 2 loonwerkers.... dat houd ze misschien wat scherper.
+3
zettelmeyer
Quote Reactie van @rommert14:
snel kwaad wordt

Ik kan wel snel boos worden als iemand anders zich nie aan de afspraken houd....
Dan kome er wel bijbelse teksten achterste voren erruit
+1
Ruben-Wind
@zettelmeyer ja zo is het ook. Hun zijn hier maar 10 uur bezig met beetje gras inkuilen maar ik moet er wel 8 maand elke dag van voeren.
Ruben-Wind
@zettelmeyer ja zo is het ook. Hun zijn hier maar 10 uur bezig met beetje gras inkuilen maar ik moet er wel 8 maand elke dag van voeren.
rommert14
Quote Reactie van @Ruben-Wind:
altijd te duur

Net zoals medewerkers die hun werk niet goed doen altijd te duur zijn... πŸ˜‰ ipv ze meer te betalen wat jij zei πŸ˜‚
+2
Ruben-Wind
@rommert14 ik doelde daarmee meer op het feit dat niet locale medewerkers het om de poen draait ipv de passie voor landbouw of hoe ik het moet zeggen.
Slechte medewerkers zijn zeker te duur ja, maar je anders niemand hebt ben je soms blij dat het gedaan wordt. Net als in sommige gebieden met loonwerkers.πŸ˜‰
casejxu
@zettelmeyer tijdens het grassen ging goed. Mooi hol enzo. Alleen de zijkanten deden nogal wat nazakkenπŸ˜…
Ruben-Wind
@casejxu omdat ze de zij kanten niet goed aanreden dus? Shovel of trekker op de bult?
casejxu
@Ruben-Wind jup. Shovel
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @casejxu:
Mooi hol enzo.

Misschien is dat wel de fout?
Ik ben van mening dat je tussen de muren de bult vlak moet houden, boven de muren vlak en zonder muren ook vlak.
Als de bult hol ligt staat de trekker/shovel schuin en komt er veel minder gewicht op de wielen langs de muur/zijkant.
+2
worteljcb
@hobbyboer Als de bult helemaal vlak is, kan je niet over het randje rijden. Dan rol je er een keer af. Ietsjes flauw hol en altijd over het randje naar binnen schuiven. Gaat perfect en je hebt een stevige en goed aangereden zijkant.
+1
rommert14
@hobbyboer je moet hem toch juist hol hebben? Kun je het dichtst bij de muur langs. Tenminste dat is mij altijd verteld maar heb zelf niet zoveel ervaring met kuil vastrijden
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @rommert14:
je moet hem toch juist hol hebben?

De kuil moet idd zeker niet bol liggen tussen de muren en er moet ook zeker genoeg voer tegen de muur aan gewerkt worden met verdelen, maar na/tijdens het aanrijden moet je naar mijn idee zoveel mogelijk vlak werken.
Als de aanrijtrekker/shovel scheef rijdt is de bult veel te hol en komt het meeste gewicht op de wielen die 2-3 meter van de kant af rijden en wordt de laatste 2 meter dus minder goed aangereden.
Jzandbergen
@hobbyboer droog spul en dan zonder muren legt alles wat erop rijd er snel af. Een beetje hol is beter maar niet zo over dreven natuurlijk als het midden cm of 10 lager ligt zal dat niet noemenswaardig in je gronddruk schelen
+1
rommert14
@Vincent. Ja had het gelezen

Reacties

Fast Eddy
Dit is geen 3 asser.
Roeldeutzdx
Mooie zelfrijder! Gaan jullie diverse merken proberen?
rommert14
@Roeldeutzdx nee deze als laatste anders komt het er nooit van
bluepower12
@rommert14 strautmann al gehad?
rommert14
@bluepower12 nee bvl en nu deze
Roeldeutzdx
@rommert14 ahh oke, zou je rmh niet willen proberen?
+2
BEboer
@Roeldeutzdx blijkbaar word rmh gemaakt rond Gaza en zijn de wachttermijnen onvoorspelbaar πŸ˜…
Roeldeutzdx
@BEboer ja dat kloptπŸ˜…
NH-POWERZZ
@BEboer dat is zeker zo, zitten hier ook nog op een 22m3 RMH te wachten. Voor de uren wat ze bij ons draaien doen ze het echt wel goed hoor
+1
rommert14
@NH-POWERZZ rmh zijn ook bizar goeie wagens, ik voerde tot voor kort nog jongvee met een 505 van 1996, ex biogas wagen...
NH-POWERZZ
@rommert14 wij loonvoeren er mee en de ene draait zo’n 3000u per jaar en degene waar ikzelf het meeste op rijd zit op ongeveer 3250u per jaar, meestal worden ze bij ons geen 3 jaar oud
rommert14
@NH-POWERZZ valt tegen dus, de verkoper van siloking zei dat ze tot 10000 uur nog wel goed betrouwbaar zijn met preventief onderhoud.
NH-POWERZZ
@rommert14 dat is pure verkooppraat, bij een boer op het erf zou dat vast wel lukken. Maar onder de omstandigheden van het loonvoeren ( veel op de weg, ongelijke erven, veel uren in korte tijd) wil ik het nog wel eens zien. Ik denk dat het onderstel van een RMH wel 1 van de betere is voor het loonvoer-werk, al zal de rest ook wel door blijven ontwikkelen natuurlijk
rommert14
@NH-POWERZZ hier wel iets rustiger werk denk ik ondanks dat ie wel veel uren gaat maken, maar de bedoeling is dat als de bouw klaar is er wel geasfalteerd wordt op beide locaties.
+1
NH-POWERZZ
@rommert14 ja dat scheelt natuurlijk nogal veel voor de slijtage aan het onderstel, en natuurlijk een vaste chauffeur helpt ook veel
+1
rommert14
@Roeldeutzdx ja kan wel maar de meesten gaan maar tot 20 kuub en wij hebben eigenlijk een 30 kuubs nodig
John k
@rommert14 ja, en dat hebben de meesten niet in de gaten.....heb je een zelfrijder, moet je ineens meer wagens voeren...daar gaat je tijdwinst πŸ˜„
Er moet gewoon minimaal 12-13 ton gemengd voer in kunnen voor de grotere bedrijven. ( vanmorgen voor 2 dagen gevoerd hier. 5 loads totaal . De drie loads voor de melkkoeien waren 9000 kg per stuk. )
rommert14
@John k ja in de bvl kon maar net 10 ton dat is wel hele stap terug als je 22 ton gewend bent om in 1 keer mee te nemen πŸ˜…
Roeldeutzdx
@rommert14 rmh zelfdrijder is de grootste 30m
rommert14
@Roeldeutzdx Ja klopt inderdaad, en ze hebben de motor achterop zitten dus nog stiller
deJong
@rommert14 je kunt dan ook prima bij de motor en aandrijving.
+2
zettelmeyer
@rommert14 je was toch nooit zo positief over siloking? Rmh vind ik zelf wel mooie grote degelijke wagen en net zoals gezegd is weet je nie of die wel komt....
+1
J asper
@zettelmeyer πŸ˜‚πŸ€£
+1
rommert14
Quote Reactie van @zettelmeyer:
je was toch nooit zo positief over siloking?

Klopt maar had er nog nooit zelf 1 geprobeerd, dus deze week bekijken of het ons bevalt.
zettelmeyer
@rommert14 oke en verder nog andere merken proberen?
rommert14
@zettelmeyer nee denk het niet.
+1
Fast Eddy
@rommert14

Quote:
Klopt maar had er nog nooit zelf 1 geprobeerd

Van horen en zeggen dus.
+1
thijsw

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ik zou hier ook nog naar informeren als ik jullie was, werkt echt super de Trioliet!

Denk dat je alleen wel schrikt van de prijs van die machineπŸ™ˆ
rommert14
@thijsw dat is inderdaad ook een beste wagen en snijhoogte past ons ook wel
Fendt926Driver
Quote Reactie van @rommert14:
dat is inderdaad ook een beste wagen en snijhoogte past ons ook wel

Grote kans dat thijs bij trioliet werkt.
Want robert liet zei altijd als hij pochen wou op zijn werknemers.

Wij hebt leu oet de lutt biej oons aan het werk
(Wij hebben mensen uit de lutte bij ons aan het werk)

Dus een demo kun je bijna binnendoor regelen.
+1
thijsw
@Fendt926Driver haha nee ik heb er 15 jaar geleden wel stage gelopen en ken er ok wel heel veel die er werken!
Hebben zelf een triotrac.
+1
bram power
Mooie wagen! Hier de afgelopen weken er ook een gehad. Beviel zeer goed!
Vincent.
Doe je eerst een premix van het krachtvoer maken of doe je elke vracht elk component er los in?
+1
rommert14
@Vincent. Premix laten we maken, we krijgen het kant en klaar geleverd
Hoe groot is deze?
+1
rommert14
@johndeere6910forever dit is een 22 kuub
+1
Maarten_
Waarom overweeg je een zelfrijder als je weet dat de inhoud niet past ?
+1
worteljcb
@Maarten_ Goeie vraag, dat vroeg ik me ook al af.
RaHeados
@Maarten_ in 1x gaat het niet passen dan heb je een schip van een mengwagen nodig denk ik πŸ˜‚ altijd meerdere vrachten met zon groot koppel koeien.
+1
rommert14
@Maarten_ schoner en netter werken, en alle locaties met 1 machine kunnen voeren.
+4
catfan55
@rommert14 er lopen in Alberta een aantal van deze Sgariboldi Italianen, moeten het verschrikkelijk goed doen met een lel van een kuip er op. Verkrijgbaar in 30 & 40m3, die op de foto is een 40 dacht ik

(klik om te vergroten)

+1
Fast Eddy
@catfan55

Dat zet zoden aan de dijk. Ik weet alleen niet of je in Europa met zo`n machine vol op de weg mag ivm asdruk.
+2
rommert14
@Fast Eddy Dat mag je met geen enkele zelfrijder hier
Fast Eddy
@rommert14

Omdat je dan niet uitkomt met de asdruk?
rommert14
J asper
@rommert14 Waarom niet, ding rijd vol ja 99% op eigen erf normaal
Fast Eddy
@J asper

Erf en openbare weg zit wel verschil in.
+1
J asper
@Fast Eddy Daarom, wie doet je wat ivm aslast op eigen erf. Als je erf zelf het maar kan hebben.
Fast Eddy
@J asper

Ze hebben toch meerdere locaties. En mijn vraag was of je geladen de weg op mag.
+1
J asper
@Fast Eddy Politie met weegplaten tegen komen onderweg naar de andere locatie is wel heel veel pech🀣
Fast Eddy
@J asper

Als ze je eenmaal op de korrel hebben wel.
rommert14
@catfan55 wat een bakbeest zeg πŸ˜… schiet wel mooi op.
+1
catfan55
@rommert14 dan ben je wel het beste van 2 werelden denk ik. Grote kuip in een zeldrijder. dat ding laad ook als een speer. Heb verschillende zelfrijders wel aan het werk gezien maar nog nooit eentje zo snel zien laden als deze.
@rommert14 en dan kun je misschien ok wat sneller voeren? En meer uren draaien op een dag zeker?
+1
rommert14
@johndeere6910forever sneller weet ik niet, misschien uiteindelijk wel als je hem goed leert kennen maar de vertegenwoordiger zei dat dat rustig 2 maand kan duren
@rommert14 dat zal best ja. Het is een mooi stukje techniek maar je zult er wel mee leren werken.

Ook nog aan het kijken naar een mengbak?
rommert14
Quote Reactie van @johndeere6910forever:
Ook nog aan het kijken naar een mengbak?

Nee eigenlijk niet, redden ons zo wel met de minishovel verdelen, het is ook maar een paar 100 kilo eigenlijk
steyrlanzboy
Mooi
+1
rommert14
Zo, de dag om en de machine smerig.

(klik om te vergroten)

+1
T60401
@rommert14 Kan niks te hoog die frees? of lijkt dat maar zo als iedere keer het bovenste naar benden valt op de frees.
JohnDeere5085
@T60401 zal ook niet meehelpen dat die arm weer naar achter komt vanaf de helft, dan valt bovenste al snel idd
EA_MF
@JohnDeere5085 dat valt mee, als je te lui bent om plastic achteruit te doen kun je een maisbult (wel iets lager als die van @rommert14) gerust zo ver β€˜uit hollen’ dat je met de cabine tegen de nog staande mais aan zit te drukken zonder dat het naar beneden valt.
Fast Eddy
@T60401

Tijd voor een Kuhn Vector. Dan houd Rommert tijd over voor wat anders.
+1
RaHeados
@Fast Eddy ehm Lely vector? Kuhn heette anders dacht ik
+2
T60401
Quote Reactie van @Fast Eddy:
an houd Rommert tijd over voor wat anders.

Kan hij met de schep en bezem de voerkeuken mooi bij houden. 😂
bluepower12
@T60401 deze frees moet wel 5 meter halen denk ik. Deze maiskuil haalt dat ook wel zo te zien πŸ€ͺ
rommert14
@bluepower12 Nee dat haalt deze niet, maar dit is ook de 300 serie misschien komt dat daardoor, ik zal het de vertegenwoordiger maandag vragen want het viel mij ook tegen eerlijk gezegd want er staat 5,5 meter in de folder
T60401
Quote Reactie van @rommert14:
ok de 300 serie misschien komt dat daardoor, ik zal het de vertegenwoordiger maandag vragen want het viel mij ook tegen eerlijk gezegd want er staat 5,5 meter in de fold

Zat even in de brochure te kijken maar het maakt allemaal niet veel in de verschillende modellen. Het grootste model van de 300 geeft ook 5,5 meter aan.
rommert14
@T60401 wel een gekke 5,5 meter dan als de muur 3 meter is en de kuil nog geen 2 meter boven de muur uit πŸ™ƒ
T60401
@rommert14 ja geen idee maar in feiten is de uit kuil hoogte onbeperkt. 😂 kom vanzelf naar beneden.
bij de grootste 32 kuub staat 5,5 meter bij. ik weet niet wat voor type jij nu precies op demo hebt? bij de system 300+ 2519-22 staat 5.2 meter. of is het een 2215-22 daar staat 5 meter bij
rommert14
@T60401 2519 heb ik op demo, ja uitkuil hoogte is onbeperkt maar je kan er maar mee oppassen
+2
zettelmeyer
@rommert14 en mengde die wat?
rommert14
@zettelmeyer Ja niks op aan te merken πŸ‘Œ
EA_MF
Mooi spul @rommert14 👌 hoe houdt deze zich ten opzichte van de BVL qua bediening, laden en mengen?
+1
rommert14
@EA_MF bediening vind ik fijner en makkelijker te snappen, laden heeft ie het wel zwaar mee in de mais, dat wou met de bvl makkelijker en mengen zit in beide eigenlijk geen verschil
Fendt926Driver
Quote Reactie van @rommert14:
mengen zit in beide eigenlijk geen verschil

Hoe secuur ben jij aan het mengresultaat?
Is 100% goed of moet het 103% goed zijn?
Ben hier met 98% ook al zeer tevreden
rommert14
@Fendt926Driver ik wil geen plukjes gras zien, dus ja het moet wel een homogeen product zijn wat er uit komt
+2
oanejorrit12
@rommert14 als dat t enigste is ben je niet veel eisend
rommert14
@oanejorrit12 hoezo? Wij hebben niet zoveel verschillende producten om te mengen, dus veel eraan sleutelen kan niet. Alleen de laadvolgorde
+1
oanejorrit12
@rommert14 voert toch ook alle? Krachtvoer aan het voerhek? Dan is dat ook nummer 1 dat ze het er nagenoeg niet uit kunnen selecteren
rommert14
@oanejorrit12 daarom zeg ik toch, een homogeen mengsel
+1
EA_MF
@rommert14 ah, met de mais ken ik idd, frees wil dr sneller door dan dat de opvoerband het kwijt kan 😅
steyrlanzboy
Wat voor een tractor staat daar precies op de achtergrond aan de rechter kant
rommert14
@steyrlanzboy dat is een 4709 cabrio
+1
rommert14
Dat was m weer, voor nu....

(klik om te vergroten)

bram power
@rommert14 er komt een vervolg dus? Eentje gekocht?
+1
rommert14
@bram power nee nog niet 1 gekocht maar wordt wat mij betreft een siloking
rubencasecs
@rommert14 Doe Frank de groeten, of komt Frank niet bij jullie als verkoper
rommert14
@rubencasecs ja zal ik doen, volgensmij verkoopt hij alle zelfrijders daar.
bluepower12
U

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Siloking SelfLine Serie 4.0 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!