Foto van een Claas Arion 510. We gaan nog even verder met de najaars werkzaamheden. De 4 cilinder trekt hem er dapper door.

Claas Arion 510

+1
ares697
Foto van een Claas Arion 510. We gaan nog even verder met de najaars werkzaamheden. De 4 cilinder trekt hem er dapper door.

Reacties

Fast Eddy
Worden de bieten als verloren beschouwt?
+1
ares697
@Fast Eddy die zijn er vandaag nog uit gekomen hier! Was van het weekend te hard
PieterA
@ares697 gefeliciteerd! Allemaal niet vanzelf gelopen dit jaar.
Fast Eddy
@ares697

Waren ze makkelijk te rooien. Het gaat nu om de laatste bieten zag ik wel. Ook hoeken die zitten gebleven waren proberen ze nog met een 12-rijer te rooien.
+2
ares697
@Fast Eddy @PieterA We hebben gerooid met een loonwerker uit Dedemsvaart.
Zaterdag was een deel van het perceel te hard door de vorst. Zaterdagavond wel het natste deel (iets minder hard) kunnen rooien en dat ging prachtig over de vorst. Maandag zat er nog wel iets vorst in de ondergrond, maar hebben we wel meer sporen gereden. Het laatste en natste stuk van 0,7ha op een ander perceel is niet meer gelukt.
PieterA
@ares697 Dedemsvaart? Dat is nogal een eindje uit de buurt. Het zijn wel specialisten op het gebied van bietenrooien hè. Mooi dat het gelukt is.
+1
ares697
@PieterA Dat klopt inderdaad, maar zoveel rooiers op rupsen rijden er niet. Ze rijden hier eigenlijk steeds van perceel naar perceel en dalen zo steeds wat zuidelijker af.
SJB533
Quote Reactie van @PieterA:
Dat is nogal een eindje uit de buurt

Nee joh, valt wel mee. Ik woon nog verder weg, maar 'Loarne' is redelijk om de hoek 😂
+1
ares697
@SJB533 Jij rijd waarschijnlijk wel wat harder dan een bietenrooier op rupsen haha
+1
PieterA
@ares697 Op de weg misschien wel. Op het land is op dit moment de rooier sneller.
SJB533
@ares697
Weet niet hoe rap zo'n ding op rupsen gaat? Maar volgas langs Roalte, en bij Hoolt'n plat op de rem geeft een hele lage gemiddelde snelheid. 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 510 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!