Foto van een Fella wierser/hark. Kwam wat beelden tegen op de SD-kaart van m'n drone waar ik nog niks mee ad gedaan. Mooie foto al zeg ik het zelf. Op de achtergrond de brouwerij van Heineken in Zoete

Proefdraaien

+3
frank_mf
Foto van een Fella wierser/hark. Kwam wat beelden tegen op de SD-kaart van m'n drone waar ik nog niks mee ad gedaan. Mooie foto al zeg ik het zelf. Op de achtergrond de brouwerij van Heineken in Zoeterwoude en de vier windmolens van Heineken.

Het verhaal bij de machine: afgelopen jaar kregen we deze Fella hark binnen. Een prachtige TS 10055 die optisch in topstaat was. Technisch ook zeer netjes op een losse aftakaskap en wat kleine dingen na. Een klant uit de buurt vroeg of hij hem mocht proberen (daar is de foto en video ook van) en hij zag dat de capaciteit een flinke stap voorwaarts zou zijn dankzij de grote rotoren en vijf tanden per arm. Na klaarmaken en opbouwen van elektrisch links/rechts apart uitheffen is de machine afgelopen winter afgeleverd. Altijd mooi als nette machines in de buurt blijven! Oohja; de trekker is een John Deere 6130R AutoPowr.

Reacties

+1
frank_mf
Hierbij nog wat bewegende beelden:
+2
frank_mf
Opbouwen links/rechts uitheffen.

(klik om te vergroten)

Het gelijkstroomventiel (links/rechts gelijk) vervangen door twee aparte 2/2-ventielen. Gekozen voor het NO-ventiel, als dan de kabel breekt of de stroom wegvalt kan de klant in ieder geval nog harken.

(klik om te vergroten)

In de cabine een kastje met achterop een magneet en twee schakelaars met elk een lampje. Het duurde wel ff voor ik doorhad dat die lampjes standaard zonder bolletje geleverd worden...
+1
Johny power
👌👌
MaartenMandemaker
Super fijne hark! Draaien er hier alweer 8 jaar mee. Degelijk en een fijn stuurgedrag
frank_mf
@MaartenMandemaker Ja hele mooie hark. Hier zaten wel 3 van de vier zwenkneuswelen vast doordat er geen vetnippel op zat. (nu wel). En van de armpjes waar de veren aan zitten voor de bodemdruk waren de spanstiften gebroken waardoor de bodemdruk niet goed was. Ondanks dat draaide hij op de video al erg mooi, maar ik weet zeker de eerste snede nog een tandje beter. Als we zelf thuis nog niet waren voorzien van een brede hark had ik geadviseerd thuis deze te kopen.
+1
2850Johndeere6R
Mooi man lijkt me prachtig als een klant tevreden van he erf wegrijd 👌🏽
+3
frank_mf
@2850Johndeere6R Ja dat is altijd mooi, voor een eerlijke prijs een klant helpen aan een mooie machine.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella wierser/hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!