Foto van een Flingk Silage Eater na lang overwegen toch maar een happer gekocht, onze rijkuil begon wat te broeien nadat ik het uitkuilde met de pelikaanbak, dit deed ik omdat het dan mooi los in de w

Flingk Silage Eater

+2
ZETOR9641
Foto van een Flingk Silage Eater na lang overwegen toch maar een happer gekocht, onze rijkuil begon wat te broeien nadat ik het uitkuilde met de pelikaanbak, dit deed ik omdat het dan mooi los in de wagen komt en het dan goed door elkaar gehusseld word! Ik hoop dat het nu ook nog mooi gehusseld kan worden omdat het vrij los in de bak valt. Kuilsnijder staat nog in de hoek in tijden van nood🙈
Fendt280S
@ZETOR9641
Ik ben benieuwd hoe die gaat bevallen. Bij mij staat ook zoiets op de planning. Hoe zwaar is deze happer en hoe zwaar is de shovel?
+1
ZETOR9641
@Fendt280S happer is 1021 kg (volgens het boekje) en de shovel is pak hem beet 5,5 ton.
+2
ZETOR9641

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Na een paar dagen de handigheid krijgen lukt het mooi!
RaHeados
@ZETOR9641 dat gaat super ja.
Waarom gekozen voor de "traditionele" happer en niet de ondiepe en hoge happer?
Prijsverschil te groot of met name veel mais en andere losse producten voeren?
Neemt niet weg dat dit ook een mooie bak is!
+1
ZETOR9641
@RaHeados gewicht speelde een rol, onze doseerwagenbak is 440 lang dus 2 bakken van 220 mtr breed nu voeren wij al met een 2 mtr breede bak en wouden we weer een 2 mtr breede happer, tussen het ondiepe model en deze zat dan nog 200 kg verschil. Dat deed ons de keuze net voor deze kiezen!
RaHeados
@ZETOR9641 duidelijk daar twijfelde we eerst ook aan, maar super blij met onze hoge bak. Eigen gewicht is hoger, maar je neemt minder mee was ons idee. Bak vol zou het totaal weinig uitmaken. Grote voordeel zagen wij in het vaker over het snijvlak gaan.
+1
ZETOR9641
@RaHeados ja daar kon ik mij eerst ook in vinden en wou daar ook voor gaan, maar nu ik dit zo zie gaan vindt ik het ook prima ik hap 2x voordat ik naar de wagen toe rijd. Kan nu 650 kg in een bak meenemen, dan moet je wel meer opletten met de shovel, maar kan zo wel snel werken!

Reacties

Andre150
Succes met deze happen
Ben benieuwd hoe hij je bevalt
2850Johndeere6R
Dikke combinatie. 👌🏽 Laatst ook even bij zo'n bak staan kijken maar dat ziet er poestig degelijk uit 💪🏼 succes ermee
+1
ZETOR9641
@2850Johndeere6R dankjewel! Neem wel aan een slagje kleiner voor aan de voorlader?
2850Johndeere6R
@ZETOR9641 mijn redrock is nog niet "af" dus zal er direct nog geen verse de dam opkomen. Maar ik weet wel dat als die redrock klaar is dat ik dan zeker een Flingk bak ga proberen. Ik vinden et degelijke bakken
+2
ZETOR9641
@2850Johndeere6R het is voor mij nog even wennen maar het hap resultaat mag er ook wezen! Kan de bult mooi strak krijgen zo!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Flingk Silage Eater ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!