Foto van een John Deere 6R 150 met elan sleepslangbemester.Vorige week bij vlastuin/d-tec gezien in de werkplaats.Mooie compacte en lichte combinatie

John deere 6r 150

maikwolsink
Foto van een John Deere 6R 150 met elan sleepslangbemester.
Vorige week bij vlastuin/d-tec gezien in de werkplaats.
Mooie compacte en lichte combinatie
+3
Fast Eddy
@maikwolsink

Compact wel. Maar licht. Als je het met zijn grote broers vergelijkt is het een lichte trekker. Maar zo licht zijn de 4 cilinders ook al niet meer. De 6130R is zwaarder dan de 6530. Terwijl de 6530 een 6 cilinder is.
+3
maikwolsink
@Fast Eddy dat klopt, Maar als je hier in de regio ziet dat ze al snel boven de 200pk zitten. 12 meter breed met front tank dan is dit toch een heel verschil.
Fast Eddy
@maikwolsink

Daar heb je gelijk in.
+2
@Fast Eddy ja klopt die is lichter. De 6530 120 pk met 5,19T en de 6R150 heeft 170 met 6,5T. De 6530 heeft 23,12 PK/ton eigengewicht en de 6R150 heeft 26,15 PK/ton eigengewicht. Deze trekkers zijn dus ook totaal niet met elkaar te vergelijken de 6R150 heeft beduidend meer vermogen en beduidend meer vermogen per ton. Een betere vergelijking zou zijn met een trekker in dezelfde vermogens klasse. Een Fendt met vergelijkbaar vermogen (170PK) is een 716vario en deze weegt 7,9ton dat is dan 21,51PK/ton. Een betere vergelijking met een 30 serie zou een 7630 zijn deze heeft 175PK en weegt 7,8ton 22,43PK/ton dus eigenlijk als je het echt eerlijk gaat vergelijken heeft John Deere relatief lichte trekkers met een hoog vermogen. Ja de trekkers met dezelfde bouwgrote zijn inderdaad behoorlijk wat zwaarder geworden maar ze zijn wel veel sterker geworden voor de 1,4ton die hij zwaarder is geworden is er 50PK bijgekomen wat eigenlijk helemaal nog niet zo slecht is. Fendt kan hier gewoon echt niet aan tippen hun trekker is gewoon nog eens 1,4ton zwaarder als de 6R150 ik vind dat een behoorlijk verschil in gewicht in dezelfde vermogensklasse.

Reacties

+2
SJB533
En daarnaast een TGC-tank van Bonda. Even druk voor de agrarische sector.
maikwolsink
@SJB533 goed gezien ja, met die wagen rijd mijn vader, ik was even een dagje nee met hem voor ik zelf ook de grote baan op ga.
+1
SJB533
@maikwolsink
Oude buurman van me heeft jaren gereden voor Bonda, weet niet of hij nog rijdt. Schiet hard op naar z'n pensioen.
maikwolsink
@SJB533 wat is zijn achternaam als ik vragen mag?
+1
SJB533
+1
maikwolsink
@SJB533 die rijd nog steeds, ene weekend op de vrachtwagen van pa, en het andere weekend op die van een collega uit Winterswijk.
Hij mag al met pensioen volgens mij maar dat wil die nog niet🤣
+1
SJB533
@maikwolsink
Hij kan zich daags thuis ook wel vermaken, maar vrachtwagen vindt hij idd mooi. Zit zo rond de leeftijd ja. Moet er nodig weer eens heen koffie drinken, is al weer een half jaar geleden, dat ik er was.
+1
CoenNijenhuis
@maikwolsink Heb je je rijbewijs al behaald?
maikwolsink
@CoenNijenhuis dinsdag laatste examen.
+1
CoenNijenhuis
@maikwolsink is een heel circus tegenwoordig, waar ga je rijden?
+2
maikwolsink
@CoenNijenhuis staat nog niet helemaal vast, ik doe mijn opleiding via A12 personeelsdiensten in duiven. En ga eerst ook via hun aan de slag om ervaring op te doen en de opleiding af te betalen.
Mocht ik bij een mooi bedrijf terecht komen blijf ik daar of anders ga ik zelf elders op zoek als alles af betaald is
wilbertkw
@maikwolsink ga je in loondienst of als zzp zoals je nu ook al doet maar dan op een vrachtwagen in plaats van trekker?
+1
maikwolsink
@wilbertkw loondienst, zitten te veel haken en ogen en regels aan als zzp

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6R 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!