Foto van een Welger AP730 het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Dus afgelopen week een ap 730 gekocht

Welger AP730

+8
case 745 xl
Foto van een Welger AP730 het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Dus afgelopen week een ap 730 gekocht
basia
@case 745 xl

En de New-Holland ? Of heb je nu 2 ?
case 745 xl
@basia de nh is verkocht maar had er altijd al 2 heb ook nog een international 440

Reacties

stryder
Mooie en goede persen, baaltjes knallen
+1
rubenv
Super persen die 730's
kan je flink capaciteit mee draaien
CaseCS130
575 al weg dan? Vind je een 730 nog zoveel beter dan een 575?
deutz110
@CaseCS130 ik vind persoonlijk n nh pers die 575 pers hebben we op t werk ook betere balen maken dan de welger maar dat kan ook aan afstellingen leggen van andere die met welger persen die persen wat minder strakke balen
+2
langeslagdiesel
@deutz110 mijn ervaring is dat je met een Welger toch net even te snel wil rijden. Dit omdat hij toch niet stopt, en gewoon door ploft. Als je op het juiste aantal plakjes in een baal gaat rijden maakt een Welger ook nette baaltjes. Maar dan moet de piloot van dienst wat meer op gevoel rijden in plaats van de Max.
demuywo
@langeslagdiesel ik denk dat dat voor alle persjes telt... mn Claasje perst ook mooie rechte pakken, maar het is kijken hoe breed en hoog het zwad ligt he. Ligt er echt veel, dan ist in zijn 1, ligt het 'gewoon' ist in zn 2, ist drie keer niks, in zn 3. Beetje gevoel moet je wel hebben vind ik.
langeslagdiesel
@demuywo plakjes tellen in de baal. Met een 730 kan je hooi persen van 4 plakjes per baal. Je moet dan niet kijken hoe de baal er uit ziet. Maar het kan. Normaal is 8 tot 10 in het hooi. 12 tot 15 in het stro. Daar ga je op rijden. En om lengte verschil er uit te rijden kijk je in de Wiers. Als bij de Welger de eerste raffer uit ze werkstand komt dan zit je aardig aan het eind van zijn kunnen. Maar hij gaat door. Baaltjes zijn dan wanhopig vormloze hoopjes met een paar touwtjes. Daar heeft niemand wat aan.
+1
deutz110
@langeslagdiesel ja dat zou kunnen hoor ik heb ondertussen wel wat pakjes gemaakt en ook wel lopen vloeken maar als t mooi gaat dan kan de Deutz 4506 t net aan doen en komen dr wel mooie pakjes uit dan hebben we iets minder capaciteit als met de grote John deere maar de kleine hoekjes met de Deutz werkt veel prettiger
langeslagdiesel
@deutz110 ik snap het. Op een klein hoekje is klein materiaal veel handzamer. Daar draai je nooit volle capaciteit. Is ook niet nodig.
+1
case 745 xl
@CaseCS130 de 575 is verkocht. Was ook een goede pers maar als je een welger gewend bent is de rest net niks. En heb dit seizoen een hele grote klant voor hooi baaltjes en met een welger kun je eerder iemand anders mee weg sturen. Een wrlger heeft geen kettingen en breekbouten. En evt verstoppingen lost die zelf op. Al kun je die beter voorkomen
CaseCS130
@case 745 xl oké, dat wordt wel mooi werk dan deze zomer. Vind zo'n 575 ook al een beest maar er zit nog een breekbout in idd. Zelf nog nooit met een welger gewerkt.
+1
langeslagdiesel
@case 745 xl ze kunnen ook verstoppen hoor!! Als je perswagenmes en tegenmes stomp zijn, of troep er tussen gehad, dan wordt het snel minder met de capaciteit. Welger is goed, maar niet heilig.
+1
goeiedag eem
@langeslagdiesel precies zoals je het zegt welger is net zo goed als een andere en met zon reletief oudere pers is het maar net hoe hij onderhouden is en een welger is zeker niet heilig heb daar ook genoeg storingen mee gezien in de apparaten en ook kromme pakken als je er een chaufeur op hebt die geen gevoel voor persen heeft
Welgerap52
Wel ga je er in pickup breedte op achteruit en altijd een lekker gevoel om een pers achter de hand te hebben, want af en toe heb je toch een x pech en dan is het lekker als je door kunt
+1
MF65
Mooie pers! Heeft deze ook een groter perskanaal? Heb zelf een AP71 die Heeft wel een groter perskanaal en werd veel voor stro gebruikt.
langeslagdiesel
@MF65 een ap71 van de eerste generatie met lang perskanaal?
MF65
@langeslagdiesel ja klopt die pakken zijn net iets groter.
+1
mdoornekamp
Wij hebben ook een AP 71 gehad. Enorme capaciteit. Ding ploft gewoon rustig door. Maar pakken worden dan wel ruiger. John deere 459 maakt sowieso mooiere pakken. Maar niet die capaciteit. Ondanks dat de jd 100 slagen per minuut loopt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welger AP730 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!