Zo, vandaag maar eens begonnen aan seizoen 2024 qua weidegang. Even een zooitje afrastering opruimen. Kan ik 't straks weer terugzetten, als de randen en sloten weer strak zijn.Volgend weekend maar we

Loma transportbak

+3
SJB533
Zo, vandaag maar eens begonnen aan seizoen 2024 qua weidegang. Even een zooitje afrastering opruimen. Kan ik 't straks weer terugzetten, als de randen en sloten weer strak zijn.

Volgend weekend maar weer even verder
+2
SJB533
Was gisteren en vandaag prachtweer, afgezien van de koud aanvoelende wind.

(klik om te vergroten)

Laatste rolletjes puntdraad voor dit weekend. Wat een genot, om dat op te rollen
wim-same
@SJB533 punrdraad is inderdaad smerige rotzooi. Wij hebben het al 40 jaar niet meer gebruikt.
+1
SJB533
@wim-same
Ik heb vorig jaar leren vloeken op glad draad, dan is puntdraad een genot, Wim. Lint en koord is trouwens ook waardeloos, buitenom.
+3
ronald-deutz-fahr
@SJB533 allebei is troep, maar prikkeldraad schrikt beter af voor vreemden (mensen met honden) en gaat langer mee.
+2
wim-same
@ronald-deutz-fahr nou, als er maar goed sttroom op glad draad staat, mag een hond er even aan ruiken hoor, en zijn baasje er tegen pissen.
+1
ronald-deutz-fahr
@wim-same in de winter staat de stroomklok uit, maar Indd stroom doet het meeste.
+1
wim-same
@ronald-deutz-fahr in de winter stond bij ons de stroom er ook op, ook al voor de schapen.
+1
SJB533
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
maar Indd stroom doet het meeste

Onderhoud van een afrastering is belangrijker. Moet binnenkort ook nog even met de bosmaaier rond, staat langs een andere sloot eea om de paaltjes.
+1
SJB533
@ronald-deutz-fahr
Qua op- en afrollen doe mij maar puntdraad, qua afrastering om percelen heen maakt het mij weinig uit. Die gladde (erfenis van de Voyager) houdt zich goed, ook na jaren niet gebruikt te zijn, maar wel gewoon gespannen staan.
+2
RaHeados
@SJB533 ik vloek vaker bij prikkel draad dan bij glad draad, heeft denk ik te maken met het steken van die rot puntjes.. hier ook wat oude heining opruimen af en toe, maar die prikkeldraad zijn rare stukjes daar trekken we de krammen uit de palen en in t oud ijzer er mee.. als vaste draad buiten om wel mooi in combi met een gladde er boven.
SJB533
@RaHeados
Geloof me: dan doe je wat verkeerd. Ik heb geen last van die punten met oprollen. Vandaag ook een stukje zonder handschoenen gehad, maar geen probleem mee. (En ik ben inderdaad ook een van het soort, dat gewoon rozen en bramen aanpakt zonder handschoenen)
RaHeados
@SJB533 ja dat wil wel, zolang je niet op de punten beet pakt, maar voorkomen doe je het niet altijd. En heb te weinig eelt voor op de handen denk 😂
+1
SJB533
@RaHeados
Ik weet wat je verkeerd doet: je werkt te weinig met de schop, bezem etc 🤣

Even zonder alle gekheid op een stokje. Ik kom met dat soort dingen ook nooit 100% krasvrij uit het gevecht, maar de manier van werken doet wel veel. Mijn techniek is gewoon niet vol grijpen in de punten, maar gewoon rustig laten steunen op je handpalmen. Kom je ver mee. Ik denk wel, dat de laag eelt op mijn klauwen ook wel helpt idd.
RaHeados
@SJB533 haha, alles wat met bloed druk kan.... 😜. Restvoer is hier wel elke dag kruien. Koeien in afkalf/separatie hok en bij de pinken is t kruiwagen werk. Zou wel met de kleine shovel kunnen, maar kruiwagen is net zo snel eerder dat je de shovel er bij hebt.

Dat met oprollen doe ik ook wel als de draad goed is, wel dikke thermo handschoenen aan, dat scheelt een hoop.
+1
SJB533
@RaHeados
Bloeddruk is niks mis mee. Doen ook niet alles meer met de hand. Zelfs de bak laten kiepen niet meer. 🤣Toch pak ik heel makkelijk de schep en de bezem en heb er zeker geen hekel aan. Gisteren de trekker ook niet meegehad het veld in, maar gewoon gelopen. Durfde het eerst niet aan om de pony mee te nemen, gezien de grote droogte...
RaHeados
@SJB533 heinigen of t shovetje mee met platte kar of de quad met aanhangergtje. Dat is puur om de zooi op te gooien. Om nou 10 bunder af te lopen met een heining onder de schouder bedank ik voor haha.

Stond vanmorgen om half 7 ook rustig de voergang even aan te vegen hoor🙃 soms is het sneller even snel schep en bezem te pakken dan te tobben met een shoveltje
+1
SJB533
@RaHeados
Gisteren eerst maar eens wat koorden losgetrokken. Da's nog wel vol te houden. Na de koffie maar even een andere hoek gepakt. Dat spul hoefde ik niet allemaal mee te sjouwen, was al mooi vooraan. Vanmiddag heb ik naast de trekker ook de kruiwagen meegehad. Helpt ook al veel. Misschien, dat ik volgende week inderdaad de kar maar achter mijn eigen trekker knoop. Afhankelijk van de droogte, uiteraard.
+1
wim-same
@RaHeados met een shoveltje moet je niet tobben, dan heb je zo'n shoveltje niet goed onder controle. Ik doe zo veel mogelijk met een trekker, kraan of shovel, maar dat komt ook omdat mijn lichaam lichamelijk werk eigenlijk niet meer toelaat helaas. En dan zijn deze machines toch heel handig hoor als je er goed mee om kunt gaan.
+1
RaHeados
@wim-same zijn ook zeker heel handig! Gebruiken hem ook wel voor kleine klusjes, maar bijvoorbeeld langs de randen in stro hokken even uitmesten of restje grond ofzo opscheppen pak je gouw ff de schep ipv 10x 2 korrels mee krijgen op de bak. Voergang aanschuiven is het netste met de hand bezem ipv met de schuif. Af en toe met de hand vegen om het bij te houden.
+1
SJB533
@wim-same
Een minishovel zou hier wel top zijn, al zou een voorlader op mijn pony tzt al een uitkomst zijn.

Reacties

Fendt926Driver
Ga je alle draad en palen weghalen.
Slootkanten strak maken. En dan voor het weide seizoen alles weer terug plaatsen?
SJB533
@Fendt926Driver
Dit deel gaat er volledig uit. Komt er over een paar weken weer opnieuw in, zodat het weer strak en vrij staat. Een ander deel hoef ik alleen maar een beetje om te zetten, zodat er werkruimte is
a3vandiejen
Dit had een mooi klusje voor de David geweest.
+1
SJB533
@a3vandiejen
Ja, maar dat wilde ik niet. Ik wil eigenlijk nog andere wielen hebben. De 36'ers zijn sowieso al een rare maat, maar met de huidige droogte was ik bang te veel sloten te graven op de verkeerde plaatsen
+1
a3vandiejen
@SJB533 Snap je helemaal.😃👍
bart99
En toch oogde die oude Hekamp een stuk degelijker
SJB533
@bart99
Is te koop hoor. 😄
+1
JD 6110
Kan hier bij sommige het punt draad ook wel weg kijken. Soms zie je wel eens van die akkers met oud in elkaar gezakt punt draad er nog om heen. Totaal geen functie meer maar opruimen ho maar. Je zou er zo 1.5 meter perceel bij krijgen dan 😂
+1
SJB533
@JD 6110
Das toch perfect? Kun je strak an de rasters bebouwen, zonder gezeik van Brussel 🤣
+3
J asper
@JD 6110 Daar is de loonwerker met de hark toch voor? Om die zooi op te rollen onder het harken😜😂🤣
+1
SJB533
@J asper
Die heeft normaal gesproken niks te zoeken op een akker...
+1
DANOONTJE POWERR
Ik rol prikkeldraad altijd met de klepelmaaier op, nooit last van pijnlijke handen. 👌🏻
+2
wim-same
@DANOONTJE POWERR heb ik ook wel eens gedaan, maar dan met de snijbrander uit de klepelmaaier halen. ha ha

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Loma transportbak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!