Loonwerken Marreel uit Diksmuide met hun Vervaet Hydro Trike in de bedrijfskleuren samen met hun 2 nieuwe Steyr tractoren in hun grijze kleur.

Vervaet Hydro Trike

+3
marreeljens
Loonwerken Marreel uit Diksmuide met hun Vervaet Hydro Trike in de bedrijfskleuren samen met hun 2 nieuwe Steyr tractoren in hun grijze kleur.

Reacties

zetordriver1
Is dat grote voorwiel nieuw bij vervaet?
Fordje4600
@zetordriver1 heb ze wel eens gezien met voor en achter grotere banden, maar alleen voor nog niet
caseboy
@zetordriver1 het lijkt wel dat deze op grotere banden is gezet. Het is volgens mij geen nieuwe type hydro trike. Er zit wel een nieuw type kapje op boven het voorwiel maar de kappen aan de zijkant zijn nog oude.
MaxxuM4ever
In ieder geval mooi afgeplat dat voorwiel.
+3
marreeljens
Er rijdt maar 1 zo'n vervaet rond. Heeft groot voorwiel ( zijn nu 3 gelijke banden) , heeft een verlaagde voorvork om onder de 4m te blijven en heeft nieuw neusje. Is een rebuild machine van ons maar met veel eisen van ons 🤭 zijn hier zeer tevreden van.
Fordje4600
@marreeljens nu ben ik toch wel nieusgierig, wat waren de eisen bij jullie anders dan het voorwiel? En kan dat zomaar een groter voorwiel eronder zetten zonder de achterwielen te veranderen?
+3
marreeljens
@Fordje4600 ja dit was weinig probleem voor hen, die aanpassing aan de vork dat was een paar ander mouwen. Ook dat neusje was een toegeving dat ze nu aan niemand meer doen. Ook de cabinevering is aangepast naar een recenter model. Is ook met 3 Vf banden met die tussennok. Nu zie je deze al meer maar toen was dit heel nieuw.
Fordje4600
@marreeljens die banden met de tussennok zie je hier in de buurt komen en daarna heel snel weer verdwijnen. Bij natte omstandigheden zitten de vervaets te snel vast met die banden hoor ik hier veel
+1
marreeljens
@Fordje4600 ja wij zaten dit jaar idd al paar keer vast, maar moet er bij zeggen dat iedereen daar ging vast zitten... zo'n jaren kwamen we nog zelden tegen. In bouwland zullen die banden mss wat sneller doorslippen maar op grasland leveren ze toch knap werk hoor. En we hopen ook op een iets langere levensduur door het meer aan rubber.
caseboy
@marreeljens hoelang gaan de banden normaal mee op zo'n trike?
marreeljens
@caseboy moeilijk te zeggen
+1
Fordje4600
@caseboy hier zijn ze met 3500 uur zeker glad, meeste rijden we aan met de transporttank
+2
marreeljens

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

GerbertXL
@marreeljens Mulder uit Putten heeft er ook 1 met 32 inch voorwiel. Hij vertelde me dat ze toen een serie gemaakt hebben met allemaal het grote voorwiel.
Waarom ze niet standaard een 32 inch voorop zetten is mij een raadsel.
marreeljens
@GerbertXL ja maar deze zijn jonger en mss ook hoger dan 4m
GerbertXL
@marreeljens mij is verteld dat de 32 inch versie een ander frame heeft dus de hoogte maakt niet uit.
marreeljens
@GerbertXL ja van ons was dit niet het frame van het huidige model he. Daarom de grote aanpassing
GerbertXL
@marreeljens aha vandaar, dan zal ie inderdaad wel uniek zijn.
+1
MaxxuM4ever
@GerbertXL wellicht uit de tijd dat ze de rups dumpers gemaakt hebben? Die hadden zelfs een neus die kon knikken met cilinders zodat hij lager werd bij transport op een dieplader dacht ik. Ik weet niet of die een klein of groot voorwiel hebben.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet Hydro Trike ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!