Zaaifrees seizoen 2024 heeft begonnen.  Hier op een perceel tussen Lettele en Heeten. Een mengsel van gras, rode en witte klaver en een zeer uitgebreide kruidenmix.

Zaaifrezen 2024 is begonnen

+4
radium45
Zaaifrees seizoen 2024 heeft begonnen. Hier op een perceel tussen Lettele en Heeten. Een mengsel van gras, rode en witte klaver en een zeer uitgebreide kruidenmix.
+2
wilbertkw
@radium45 op vertrouwen van de opdrachtgever dat de grond niet te nat is,? Anders jammer van de tijd en diesel als je er voor niets heen rijd. Maar lijkt goed👍
+6
radium45
@wilbertkw Dit hadden wij dinsdag al willen doen maar toen miezerde het daar ook de hele dag. Dit was een vrij zanderig perceel waar je eigenlijk altijd werken kunt. Was trouwens wel overlegd met de opdrachtgever of het vandaag kon.
+1
newholland6640
@radium45

Niet nog een dekvrucht erbij in?
Zand en voorjaarsonzaai lijkt me vragen om problemen
+1
radium45
@newholland6640 Nee, dit was wat ze voor mij klaar gelegd hadden.
+2
Baltus_steyr
@wilbertkw ik heb vorig jaar eind maart / begin april kruidenrijk in gezaaid. Daarna een bak regen op gehad. Het kwam op maar stond wat dunnetjes op. Ook een plek hardstikke nat , kwam toen slecht op. Na verloop van de zomer kwam de zode er mooi doorheen ondanks de droge eerste deel zomer. Nazomer heb ik er een paar dikke snedes af gehaald dus het wil wel.

Reacties

+3
jehan
Aj de frees niet schoon maakt kuj dr zometeen een schoap op weiden😊
+1
johndeere6230
Mooi systeem op kruidenrijk in te zaaien zo.

Hoelang ben je nu onderweg met de trekker om die kant op te gaan? Met een uur ben je misschien een heel eind of niet?
+3
radium45
@johndeere6230 nee wel iets langer. Ben via Bathmen gereden want ik haal daar bij de opdrachtgever het zaaizaad altijd op. En naar die loonwerker is vanaf hier al een uur rijden. En nu schoot het helemaal niet op want de weg Eefde Deventer zit dicht, dus veel sluipverkeer.
+1
JoranK
Hoe slaat de klaver aan op percelen waar je gras op gras zaait?
radium45
@JoranK eerlijk gezegd hoor ik daar nooit wat over. Zal eens informeren.
+2
JoranK
@radium45 Ja ben wel benieuwd. Ik zou zeggen dat door de mineralisatie van de oude grasmat er teveel stikstof vrijkomt om een klaver goed te laten slagen.
john deere 7810
Sta er steeds van te kijken dat je nog steeds zover uit de buurt bent met het werk. zult denken dat er wel bij meerdere loonwerkers een lampje gaat branden dat ze dat zelf ook wel op deze manier kunnen lijkt me...
maakt wel mooi werk zo!
+3
valmet6400power
@john deere 7810
Geen probleem is dat je wel jan en alleman er mee weg kan sturen, hef naar beneden en zakken. Probleem: dat je dan niet zo'n resultaat krijgt. Dus heb je een poppetje nodig die het geleerd krijgt en die zijn schaars..
+3
radium45
@valmet6400power dat is nu precies wat ik ook altijd uitleg over deze machine.
casejxu
Zit ie ook wel eens op de zwaardere gronden? Of vooral op lichter zand achtig percelen? Want dat werkt altijd al stuk mooier volgens mijn
+1
radium45
@casejxu nee ook wel op lastige grondsoorten die slecht te bewerken zijn, je moet dan vaak wel iets terug in rijsnelheid omdat het slechter zeven wil.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar en hebben de trefwoorden Zaaifrezen en Overtopfrezen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!