Vanmorgen tussen de buien door nog een weide zwart gemaakt. De boer wil dit zelf ploegen om er straks een keer mais in te kunnen zaaien. Heb dit heel ondiep bewerkt, een cm of 10 ongeveer. Het hydr. s

Grasland scheuren

+6
radium45
Vanmorgen tussen de buien door nog een weide zwart gemaakt. De boer wil dit zelf ploegen om er straks een keer mais in te kunnen zaaien. Heb dit heel ondiep bewerkt, een cm of 10 ongeveer. Het hydr. spijlenrek omhoog om de grasresten zo hoog mogelijk in de grond te houden zodat het straks mooi weg te ploegen is.

Reacties

+2
ljdekker
Gaat dat goed zo zonder de grasmat dood te spuiten?
+3
radium45
@ljdekker Ja, wij doen dat wel vaker zo. Daarom is het wel van belang dat alle grasdelen goed onder geploegd worden. Vandaar zo ondiep mogelijk frezen.
+3
rubencasecs
@ljdekker hier altijd eerst een sneetje maaien, ploeg erover zonder te frezen en volgende dag zaaien
Framos
@rubencasecs geen droogtegevoelige grond bij jullie? Ik hoef dat niet te proberen, dan komt de maïs tekort
+5
J asper
Hier nog nooit gras gespoten voor het maiszaaien. Gaat prima.
Baltus_steyr
@J asper hier ook of maaien vrezen en dan ploegen of direct vrezen en dan ploegen en mais erin. Af en toe een polletje omhoog maar die pal je met de onkruid bestrijding wel weer.
BEboer
@J asper is ook omdat gras makkelijk te spuiten is in mais. Als je vb weiland wil hetrzaaien die vol met kweek of muur zit zou ik toch graag met wat glyfosaat voorafgaan.
dx11
@BEboer waarom? Alles wat weer boven komt spuit je wel weg als de maïs boven staat toch?
BEboer
@dx11 ja dat bedoel ik dat gras makkelijk te spuiten is in de maïsteelt. Als je gras herzaait ga ik eerst de oude grasmat doorspuiten. Want meestal herzaait je gras door de grote onkruiddruk.
dx11
@BEboer oke, verkeerd gelezen, sorry 🫣
ronald-deutz-fahr
@dx11 @BEboer gras middelen zijn anders niet de goedkoopste, en gras is niet het makkelijkst te bestrijden onkruid.
BEboer
@ronald-deutz-fahr Het lukt nog altijd om men mais onder de 100€ per hectare te spuiten dus dan vind ik die producten nog aardig meevallen. Als je in vooropkomst kan spuiten dan ben je maar 40€ ofzo per hectare kwijt maar dat is ook maar 50% kans dat dit 100% lukt.
ronald-deutz-fahr
@BEboer met 50% kans voor 40% van de kosten zou je zeggen dat het uitkan om af en toe een rondje extra te moeten 😉
Spuit je zelf? Aangezien wij er voor €40 weinig middel op hebben na spuitloon 😅
+1
BEboer
@ronald-deutz-fahr Ja spuiten zelf, vader heeft er hobby in. Moet wel eerlijk zeggen dit zijn prijzen van 2021, ben net even aan het rekenen geweest denk dat 65 in vooropkomst en 120 op 5 blad stadium er dichter bij zijn. Spuitmiddelen zijn pak geduurd na corona.
+2
ljdekker
Heb hier een biofrees om grasland mee te frezen. Werkt wel goed dat ding. Alleen op de mais stoppel ben ik er nog niet uit of het echt goed werkt aangezien het niet echt vlak ligt. Wat zou een oplossing kunnen zijn?
+2
Valtra-fan Teun
Mooi resultaat zo, hoeveel km/u rij je hier ongeveer?
+1
radium45

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar en hebben de trefwoorden Zaaifrezen en Overtopfrezen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!