Gister deze niet alledaagse combinatie gezien tijdens een velddemonstratie graslandbemesten. Een dikke Ursus 1004 (type stond niet in de lijst)

Bemesten

+9
stryder
Gister deze niet alledaagse combinatie gezien tijdens een velddemonstratie graslandbemesten. Een dikke Ursus 1004 (type stond niet in de lijst)
+1
jammermaarhelaas
@stryder
Wat was het verhaal hierbij? Reden van de demo?
+2
stryder
@jammermaarhelaas het was een demo over de innovaties in de graslandbemesting.
Met verschillende bemesters werd gedemonstreerd, het doel was om een zo laag mogelijk emissie te halen en de resultaten te bekijken in het veld
Belie115
@stryder dit is toch die (oude boer) waar de stalputten in elkaar geklapt zijn?

Reacties

+5
Fendt926Driver
Dat zijn de combinaties.
Niets insporen maar wel elke 3 meter het land over
+2
stryder
@Fendt926Driver de bemester die achter de tank zat, bracht de mest 15-20 cm in de grond. Dus dit trok wel behoorlijk zwaar. De elementen zaten ook 50cm uit elkaar
+1
valmet6400power
@stryder
Als akkerbouwer de vraag, waarom zet hij z’n trekker dan niet (achterop) op bredere banden? Net wat @Fendt926Driver zegt, je rijdt heel wat over de akker heen zo..
+4
walker1
Quote Reactie van @valmet6400power:
Als akkerbouwer de vraag, waarom zet hij z’n trekker dan niet (achterop) op bredere banden? Net wat @Fendt926Driver zegt, je rijdt heel wat over de akker heen zo..

Veehouders hebben over het algemeen geen 2 of 3 setjes banden per trekker, maar met een setje dubbellucht voorkom je ook al veel insporing.
+1
valmet6400power
@walker1
Zeker! Maar ook dat is hier niet aan de orde, rijdt gewoon op enkellucht, smalle bandjes..
+4
THOMMY-TURBO
@valmet6400power

Hij heeft ze wel staan anders. Als ik het 20cm diep breng zit het haast in de gele grond. Dat mest diep wegstoppen is 10x niks.
+1
stryder
@THOMMY-TURBO dit is inderdaad het filmpje van de bemester, het werkt wel goed, maar ik zou het absoluut niet op die manier willen doen, je scheurt de hele zode aan stukken
+1
oldtimergek
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Ursus 1204 naar Ursus 1002/1004
+1
SJB533
@oldtimergek ik heb de foto verplaatst.
+3
Loeideutz
Machine uit de prehistorie van het bemesten. De eerste machine deden dit ook. 20 cm diep, 50 uit elkaar. Teveel trekkracht nodig en mest te diep weg voor de wortels van grasland. Maar zeker beter voor emissie.
+4
langeslagdiesel
@Loeideutz dit is 40 jaar terug in de tijd!! Rumptstad maakte deze dingen! Dit wil niemand meer in zijn land. En kan ook lang niet overal. Wat een waanzin dit.
+1
dx11
Quote Reactie van @Loeideutz:
Maar zeker beter voor emissie

Geloof je dat echt? Je brengt het als een feit
+1
valtraaa
Onnozel concept. Volgens mij is het belangrijker dat die mest goed benut wordt en je de bodem niet kats versnijd dan een beetje geuroverlast.
+1
stryder
.

(klik om te vergroten)

Hier nog een foto van de slootsmid sleufkouter bemester, deze was uitgevoerd met een sproeier achter de bemester, die een klein laagje krijt-suspentie op de mest achterliet om zo de mest iets af te dekken
ronald-deutz-fahr
@stryder mij is altijd geleerd dat kalk en mest niet samengaan. Zal wel nieuw inzicht zijn, of een hype…
Loeideutz
@ronald-deutz-fahr zonder te beweren er veel van af te weten. Maar doordat de 2 niet samen gaan kan het misschien juist goed werken. Maar mis de ervaring en kennis om dat te onderbouwen.
De MF man
Wat een achterhaald ding. Als die mens in dat filmpje nu had gezegt dat hij grasland woeler gemaakt had en direct zijn mest wilde verdelen zou je het geloven 🙃 hoe geloof je het zelf
+1
bluepower12
@De MF man inderdaad wat een waanzin. Mest moet op de bodem niet er onder 🤣 Zo gaat er juist veel meer stikstof verloren
Loeideutz
@dx11 de meeste machines leggen de mest in een klein gleufje of zelfs de grond. Deze stopt hem 20 centimeter diep weg. Behalve bij in en uit heffen. Dat heeft zeker effect op de emissie.
Ik zeg niet dat het een goed systeem is. Schreef al dat de mest te diep zit. Meeste lagen ook al achter de schuur of bij het oud ijzer lang voordat ze versleten waren.
dx11
Quote Reactie van @Loeideutz:
Deze stopt hem 20 centimeter diep weg.

Onder het mom 'wat je niet ziet is er niet' natuurlijk, ik snap de redenatie

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ursus 1002/1004 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!