Foto van een Cat 980, als er ergens een tank tijdens een oefening het begeeft mag mag deze jongen hem uit het veld sleuren

Niet lullen bij het NL leger hebben ze spullen

+8
Grasbaal
Foto van een Cat 980, als er ergens een tank tijdens een oefening het begeeft mag mag deze jongen hem uit het veld sleuren

Reacties

+5
deufi
Op gladde banden sleurt hij niet hard.
+2
valtradriver
@deufi
Quote:
Op gladde banden
Toch een teken dat het geld niet meer over de balk gesmeten wordt zoals in het verleden,de banden tot de draad toe op rijden 😉
+1
Hier van het leger riiden ze met een groen cat.
peter-witvliet
@johndeere6910forever ze huren heel veel bij Snijder
+2
basia
Hebben ze daar geen bergingstanks voor ?
+3
walker1
Met die banden komt die niet ver in de zandbaan.
Wat ze er wel mee bij defensie, geen idee, maar voor tanks bergen hebben ze zoals @basia al aangeeft, bergingstanks en andere bergingsvoertuigen. Bovendien als die Cat echt voor militaire taken ingezet zou worden dan was die wel groen geweest of in camo kleuren. Als je met zo'n knalgeel ding een tank gaat bergen, maak je het de vijand wel heel erg makkelijk, een kapotte tank is al makkelijker te raken en dan ga je die nog aanwijzen ook.
+1
basia
@walker1
Heb even op Google gekeken bij bergingstank ; defensie heeft er 25 ; Leopard 2 (Buffel) kan voertuigen bergen tot 60 ton motorvermogen 1100 KW
+2
radium45
@basia Ze hebben 2 uitvoeringen, namelijk 1 met een kraanarm om bijvoorbeeld motoren te kunnen wisselen en 1 genie uitvoering die voorzien is van oa een graafarm.
+1
Grasbaal
@walker1 deze zal dan waarschijnlijk alleen op het vooral verharde terrein van deze kazerne worden ingezet.

(klik om te vergroten)

+1
peter-witvliet
@walker1 ze reden veel werklust.
+2
Framos
Gebruiken ze om in de loop van de dag de pingpongtafel te verzetten.
+2
Jotke
Die oude DAFjes, dat zijn de spullen!

Heel die plofkippen hebben ze in echte nood nog geen cent aan gehad.

Toen Limburg overstroomde stond er voor Miljoenen aan vonkelnieuwe plofkippen met alles erop en eraan in de schuur bij Defensie, waren zelfs te hoog( zelfs dat kunnen ze bij die plofkippenfabriek en het ministerie nog niet bedenken voor ze van de band rollen 🙈). Waar reden ze mee naar Limburg? De oude DAFjes!

Tot zover het "dikke spul"...

Overigens hebben ze verder zeker mooi spul rijden, datgeen wat ze onder leiding van de kabinetten Rutte nog niet verkocht hebben. Enige tijd geleden toen ze hier in de regio oefening hadden wat ook geregeld is( kazerne Oirschot is slechts 3 dorpen verderop en vliegbasis Gilze Rijen 4 - 5 alsk het goed uitreken) een keer twee of drie int donker zien staan en van dichtbij bekeken. De soldaten zaten erin en mocht in een van die voertuigen binnen kijken. Indrukwekkend spul!
verse koe
@Jotke wat zijn plofkippen? En wanneer is Limburg overstroomd volgens jou?
+3
radium45
Quote Reactie van @verse koe:
En wanneer is Limburg overstroomd volgens jou?

Nah, ik kan mij de beelden van oa Valkenburg nog goed voor de geest halen. Nu nog zie je de aangerichte schade door het water van oa de Geul.
verse koe
@radium45 ja, ok, dat is maar een klein stukje Limburg. Ik denk aan begin jaren 90 voor overstroming. Maar jij zit achter het @Jotke account?
SJB533
Quote Reactie van @verse koe:
dat is maar een klein stukje Limburg

Is dat dan ineens geen provincie Limburg meer? (Rein historisch gezien heeft het niets met Limburg te maken, maar dat is een ander verhaal)
verse koe
@SJB533 veel jotkes hier....
+4
SJB533
@verse koe
Voor zowel @radium45, alsook voor mij, geldt, dat wij ons niet hoeven te verschuilen achter een dergelijk account en dat dus ook niet doen. We hoeven ons zelfs niet te verschuilen achter een of ander leeg account, zijn anderen, die dat blijkbaar wel nodig vinden.
verse koe
@SJB533dus jij staat bij de burgerlijke stand ingeschreven als SJB533?

Let wel, ik begon hier niet over, jullie reageren voor Jotke, of zijn Jotke dat is mij nog niet duidelijk. Maar goed geeft niets , dacht alleen dat account Jotke zelf een reactie kan geven.
+2
rommert14
@verse koe niet zo overdrijven, sommige leden weten gewoon veel hier 😅😂
+1
Jotke
Quote Reactie van @verse koe:
@Jotke wat zijn plofkippen? En wanneer is Limburg overstroomd volgens jou?

Plofkippen is een benaming die onder truckliefhebbers wordt gegeven aan een bepaald Zweeds merk met een kip op de zijkant en vaak overdreven uitgedost worden, die ook in Zwolle een assemblagelijn heeft staan.

Met Limburg bedoel ik de plaatsen verspreid over heel Limburg die een paar jaar geleden met overstromingen te maken kregen. Om die nu allemaal op te gaan noemen...

Quote Reactie van @verse koe:
@SJB533 dus jij staat bij de burgerlijke stand ingeschreven als SJB533?Let wel, ik begon hier niet over, jullie reageren voor Jotke, of zijn Jotke dat is mij nog niet duidelijk. Maar goed geeft niets , dacht alleen dat account Jotke zelf een reactie kan geven.

Persoonlijk 'snap ik niet helemaal waarom iemand die lid is onder de naam @verse koe, zonder profielfoto, zo'n ophef maakt om een gebruikersnaam?

Wat betreft niet reageren, jouw reactie plaatste je 13u vòòr ik nu deze...

Er zijn ook mensen met een werk en sociaal leven...😉

13u geleden genoot ik van een flesje Limburgs kwaliteitsbier uit Arcen.

Vandaag mag ik er èèn jaartje bijtellen dus ook vandaag waarschijnlijk niet veel op TF te vinden.
+1
verse koe
@Jotke Gefeliciteerd!

Ik heb er niets op tegen dat je niet meteen reageert. Je hoeft niet 24/7 aanwezig te zijn. Nu weet ik ook wat plofkippen zijn. Wat jij net Limburg bedoelde is voor mij Zuid Limburg. Het is nu duidelijk, bedankt.
Jotke
Quote Reactie van @verse koe:
@Jotke Gefeliciteerd!

Dankjewel!

De overstromingen waren ook in Noord Limburg na mijn weten en zelfs deels Brabant als ik het me goed herinner. Alleen daar zijn geen complete dorpen ondergelopen denk.
+1
T.Tanis
Die komt niet ver in het zand met zulke banden🤣
radium45
@T.Tanis Zal je nog verbazen. In woestijnzand bijvoorbeeld moet zo goed als gladde banden hebben. De Michelin XS en de Good Year terratire zijn ook speciaal ontwikkeld voor het rijden op zand.
T.Tanis
peter-witvliet
Die redt het niet tegen de Taliband 🙃
+3
bartjuh
Heel bijzonder dat je daar foto's van mocht maken... 🤔

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat 980H ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!