Tandwielen opknappen van de achteruit groepenschakeling. Foto is geplaatst door looman op 22-01-2009 om 21:56:44, met 22 reacties.

International 744

looman
Tandwielen opknappen van de achteruit groepenschakeling

Reacties

CASE1455xl
Waar is dat nou weer goed vurt
IH-Kees
Zo looman, versnellingsbak ant oplappen 😉
maar deed ie het niet meer , of ging ie klote ??
looman
De groepenschakeling schakelt slecht van laag naar achteruit. Moet hierna weer beter gaan hoop ik. Tandwielen waren nogal stomp geslagen. Krijgen zo de orginele flanken weer terug.
IH-Kees
Ben erg benieuwd of lukt, zou mooi goedkope oplossing zijn zo.
looman
Hierna glijdt ie weer als Piet in Griet
Machineman
Geinig zo'n slijp opstelling...origineel of zelf gemaakt?
jefke
Wel een pricizie werkje denk ik he
Boerenjongen16
Maar werkt wel inderdaad, wel precies. Zou het moooi vinden ast luk
fendtjuh
Zelfbouw slijpopsteling dan?

Je tandwiel werd zegmaar te breed doordatie stomp werd? (ja, uitleggen gaat btje moeilijk :P)
looman
Is idd zelfbouw. Viel me eerlijk gezegd ook wel tegen hoeveel werk het was. Resultaat ziet er echter strak uit al zeg ik hut zelf. Morgen monteren in de bak, en dan testen ....
fendtjuh
Nette opstelling dan! oke, moet ook wel voor zoiets, maar toch 😉

Maar ff op m'n vraag, werd je tandwiel nou te breed doordat hij een stuk versleten was? om het zo maar ff uit te leggen 😛
Goeie oplossing, maar wel eem zien of het werkt
looman
@fendjuh, tandwielen waren niet te breed. De puntige vorm was verdwenen door 'tanden poetsen', dus rauw schakelen terwijl je nog niet stil staat. De punten waren stompen geworden, schakelt klote. Is ut zo te snappen ?
ROBERTIHC
Ik snap et helemaal loman 😉 heb mijn bak niet los gehad, was nog prima (als die kapot zou zijn had ik em niet gekocht, kan ik niet betalen) maar ben tog es benieuwd hoe die hele agriomatic bak inmekaar zit, sekers omdat velen zeggen als de agriomatic kapot is dan heb je een probleem.

buurman had vroeger een 644 met agriomatic, deze was toen ook kapot, de IH dealer toendertijd kon em niet maken, hun heb die plaat waar je je voeten op zet er af gehaald en een doorzichtige plastic plaat gemonteerd, toen hebben ze gekeken wat er kapot was door em te laten lopen en aan de agrio hendel te trekken, bleek maar een klein defect te zijn, een pinnetje was geknapt.
looman
@caseennogwatfan denk eerder dat ut een rauw lager is
looman
Je kunt de aftakas met de hendel rechts naast de stoel helemaal vrij zetten. Dan draait intern alleen de aftakas tot aan de groepenbak. Hoor je het dan ook al ?. Zou je me trouwens kunnen matsen met een foto van het koppelingspedaal van je 744, van bovenaf genomen ? Mijn koppelingspedaal staat er krom aan en ik weet niet hoe het orgineel hoort. Natuurlijk ook leuk om een foto van de hele tractor te plaatsen ? allrad ?
international533
En hoe is het gelukt? schakelt die nou beter/makkelijker?
looman
Schakelen kan ik nog nie ech testen, ut hele ding staat nog op klossen. Vooras der nog af en nazien, duurt nog wal effen veurdat e weer rit..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 744 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!