Foto van een Deutz D40, bezig met gras schudden.. Foto is geplaatst door goeiedag eem op 10-08-2009 om 17:54:40, met 11 reacties.

Deutz D40

goeiedag eem
Foto van een Deutz D40, bezig met gras schudden.

Reacties

Fendt615LSA
Stikker er af gevallen?
goeiedag eem
Nee moet er nog op net zoals de verlichting, maar dat is een mooi klusje voor het b=najaar
fendtjuh
Ziet er goed uit zo hoor 😄
goeiedag eem
Ik ben er ook super over tevreden zoals die machine werkt, beter dan ik had verwacht zo mooi schudden en super stabiel, geen slinger en dat zonder stabilisatoren
hobbyboer
Ziet er netjes uit. Doet hij het na 5 jaar nog steeds goed?

(ik zie zo 1 klein detail die ik anders gemaakt zou hebben en dat is de eerste aftakas iets langer en de tweede iets korter)
goeiedag eem
@hobbyboer hij werkt na 5 jaar nog steeds super, en ja heb je gelijk in dat zou ik ook doen als ik hem weer maken moet, maar daar zit een groothoek dus met draaien heb je geen enkel probleem, alleen als je nu opheft schuift hij wat meer uit dan dat je hem iets verder naar achteren zou zetten, maar we werken er ook met de grotere trekker mee, en heb daarvoor een langere voorste gedeelte van de aftakas, maar het werkt super, kan hem wel zo haaks omgooien dat het binnste wiel achteruit gaat of draaid op de plek, zonder raak klapperen van de aftakas
hobbyboer
@goeiedag eem Oke, je hebt er dus een groothoek tussen zitten, dat vroeg ik me al af.

Onze getrokken hark heeft ook een groothoek onder het draaipunt van de trekbok, voor het maken van bochten is dat perfect.
Echter aan de kant van de trekker zit geen groothoek, dus als er een kleine trekker voor staat maakt dat kruisje weer een hoek en dus een onregelmatige loop die niet wordt opgeheven door het kruisje aan de machinezijde, omdat daar dus die groothoek zit.
De trekker waar ik het vaakst mee hark is een tijdje terug van 16.9R38 naar 710/60R42 gegaan en nu staat de aftakas precies vlak en je kan gewoon horen dat de hark mooier loopt.
hobbyboer
@goeiedag eem Kun je nu ook merken dat er meer gewicht op de schudder rust tijdens het schudden?
Wij hebben ook een Deutz-Fahr schudder gehad, eentje in de hef, en daar had ik de middelste banden altijd een halve bar harder opgepompt. Doe jij dat ook, of heb je daar grotere banden onder?
goeiedag eem
@hobbyboer een enkele aftakas kan rustig een hoek maken tot 30 graden, en dat haalt hij niet zoals wij hem achter de trekker hebben met schudden, moeten we heffen tijdens het schudden gaat toch het wielstel naar beneden, en doen we de hef iets omhoog maar dan loopt hij nog steeds perfect.
Als je goed kijkt naar onze schudder, loopt de achterste vaste aftakas ook niet recht maar maakt ook iets een hoek, dat moet een aftakas namelijk altijd doen zodat je kruisjes blijven draaien en dan smeren ze, anders lopen ze ook kapot, we hebben altijd de aftakas zo kwa hoogte dat hij niet recht staat maar altijd een hoek maakt
goeiedag eem
@hobbyboer ja tuurlijk rust er meer op de binnenste banden, heb wel gedacht om er dubbele banden onde te maken maar heb er voor gekozen om een relatief licht gebouwd maar een sterk wielstel te maken die tijdens het schudden zover mogelijk (als ik kon met deze cilinder) boven de schuuder kwam zodat hij lichter werd, hoe verder hij er achter uit steekt hoe meer gewicht er op de bandjes komen, maar heb de binneste bandjes wel iets harder dan de buitenste geloof 1.5 bar om 1 bar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!