Foto van een MB Trac 1000, bezig met voeren.. Foto is geplaatst door sebastian op 18-08-2009 om 10:20:16, met 35 reacties.

MB Trac 1000

sebastian
Foto van een MB Trac 1000, bezig met voeren.

Reacties

willem en mf
Mooi mb
bunny bunn
@willem en mf het is MB
Valtra-Fordpower
Werkt dat lekker, kuilsnijden met een MB?
willem en mf
Sorry typ fout heb het al veranderd
willem en mf
Sorry typ fout heb het al veranderd
B - W
Valtra-Fordpower, kan met alle trekkers tog
Valtra-Fordpower
Jah, in principe wel alleen heb je met een MB zitje het een meter verder naar achter t.o.v. de cabine. als ik ant snijden ben, wil ik wel zien waar mijn tanden zijn... 😛
Joop3
@Valtra-Fordpower

Quote:
werkt dat lekker, kuilsnijden met een MB?

Zag jouw reactie nou pas, maar een MB heeft wel 1 groot voordeel. Je kunt de achterruit er niet uittikken met de kuilvoersnijder....

Ik gok dat je het beter kunt zien, omdat je er verder van afzit. Zicht op de hefarmen is bij mijn 900 beter als bij onze Renaults, omdat daar het onderruitje altijd smerig is...
De 1600 is een ander verhaal, die heeft een hoger plateau.
Valtra-Fordpower
Ik kan met mijn Ford de tanden zien met snijden, iets dat bij mij noodzakelijk is.

Gaat dat lukken met deze MB, omdat je er verder af zit heb je minder zicht op de tanden lijkt mij 😛
Joop3
Als je de hefarmen kunt zien kun je de tanden zeker zien.... Zoals ik al zeg, ik gok dat het overzicht beter is. Ervaring met een kuilvoersnijder achter de MB heb ik niet, omdat we al 15 jaar met een shovel voeren. Daar kan qua overzicht niks aan tippen!
Valtra-Fordpower
Wel aan kosten 😄
Joop3
De shovel maakt bij ons meer uren dan welke trekker dan ook....
Bovendien is een combinatie van een goede gebruikte trekker samen met een goede gebruikte shovel zeker niet duurder als een nieuwe trekker met voorlader. Wel veel veelzijdiger, en een shovel is echt gebouwd voor het betreffende werk.
sebas deutz150
@Joop3

hoeveel uur maken jullie dan met de shovel. en waaron staat dan de shovel niet op de kuil tijdens het maishakselen. laten jullie de loonwerker komen voor het gras ?
Joop3
@sebas deutz150

Shovel maakt dik 500 uur. Staat niet op de kuil omdat het maar een 4-tonnertje is (Schaeff 823, zal even in het archief duiken voor een fototje.)
Al ons gras is dit jaar voor het 2e jaar op rij in de baal gegaan. Bevalt prima! Persen doet @Polman 89 😄

tractorfan.nl/picture/310582/
Valtra-Fordpower
Voor een boer met momenteel 25melkkoeien kan een shovel niet uit. 😛
Joop3
@Valtra-Fordpower

nee, al het geld zit dus in de Valtra....
Mijn uitspraak wordt dus alleen maar bevestigd.
sebas deutz150
Onze voorlader trekker maakt ook 500 uur nog veel te wenig maar als je alle uren op telt van onze trekkers is het best heel wat.
Valtra-Fordpower
Hoe bedoel je Joop?
Wij doen ook wel eens wat loonwerk en dan ging niet echt mooi met een olle Zetor.
Ik zou niet weten wat wij met de shovel moeten doen.
Joop3
@Joop3

Quote:
Bovendien is een combinatie van een goede gebruikte trekker samen met een goede gebruikte shovel zeker niet duurder als een nieuwe trekker met voorlader.

Dit bedoel ik...
Wij dachten eerst ook de shovel alleen te gebruiken voor het voeren, maar doen er van alles mee. Sinds de shovel staat bijna alles op pallets, en we hebben er zelfs al eens kruiwagens mee volgespit...!
Als bij ons de boel af zou branden, en we zouden moeten kiezen: of de shovel redden, of alle overige machines, dan trek ik de shovel uit het vuur, en laat de 5 trekkers staan....
Valtra-Fordpower
Wij hebben/ gebruiken ook geen voorlader 😉
Joop3
@Valtra-Fordpower

Quote:
Wij hebben/ gebruiken ook geen voorlader

Wij ook niet....
Dit is het 2e seizoen geweest dat ik de ronde balen met de voorlader opgeladen heb, en thuis met de shovel afgeladen. Voorlader is een onding, zat alleen bij aankoop al op de trekker.
Valtra-Fordpower
Verreiker is veel mooier voor de baaltjes, die laten we altijd komme na het persen.
sebas deutz150
Een voorlader op je MB trac is dat niks voor je het bedrijf waar we onze mengele hebben gekocht had 3 MB's met voorlader.
Joop3
Op de 900 zit een voorlader. Werkt goed voor balen, daarna gaat hij er snel af, zit ontzettend in de weg.
Op de 1600 wil ik ooit nog eens een achterlader bouwen, in combinatie met omkeerinrichting en perfecte gewichtsverdeling het beste alternatief voor een shovel/verreiker.

Een verreiker in het land om de balen op te laden lijkt mij niks. Veel te zwaar op die fietswieltjes. Zelfs bij ons shoveltje kon je precies zien waar hij gereden heeft. Als de MB op 2 wielen door het land balanceert zie je nog geen spoor, alleen als je scherp de bocht om gaat wringen de wielen dan iets.
Qua capaciteit kunnen we makkelijk 2 combipersen bijhouden op deze manier. Bij ons hebben al 2 jaar geen balen een nacht in de wei gelegen. Als de loonwerker 's avonds komt persen is het geen garantie dat hij de balen dan ook nog ophaalt. Eerder hadden we last van gaten door kraaien, sinds ik met de voorlader achter de pers aan rijdt niet meer. Foto's zoek ik wel eventjes op.
sebas deutz150
ik bedoel idd een achterlader
ford8630power
Als je nooit een voorlader/ shovel hebt gehad en je schaft er 1 aan gaat er een wereld voor je open 😉
B - W
@Joop3

Quote:
Als bij ons de boel af zou branden, en we zouden moeten kiezen: of de shovel redden, of alle overige machines, dan trek ik de shovel uit het vuur, en laat de 5 trekkers staan....

je bent hartstikke gek man :lol: ik red liever een machine van het merk MB-trac, veel meer waard en ze stijgen in waarde naarmate de tijd vorderd 😄 kun je van een shovel niet zeggen, tenzij het er een is voor de 2e wereldoorlog 😄
SJB533
Is die snijder een BVL Topstar 170?
Joop3
@B - W
Dan moeten we weer alles met de bats doen 😞
B - W
Gewoon weer shoveltje kopen, zijn er zat, MB trac's niet 😉
B - W
@SJB533

zalt ff nakijken voor je.
SJB533
@Joop3

Je woont knap dicht bij Ambt-Deald'n, dus dat moet geen probleem zijn...
Joop3
@SJB533
Snelle Wimpie heeft vooreerst genoeg aan ons verdient... 😄
Deze moet nog een paar jaar mee, de vorige heeft ook zo'n beetje het klokje rond gedraaid.
SJB533
@Joop3

Haha, aan jullie ook al? 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MB Trac 1000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!