Foto van een Fendt 512 C, bezig met weideslepen. hij had het er wel zwaar mee, maar de banden zeggen ons ook wat en het werd onderhand wel tijd om te slepen

Fendt 512 C

Fendt-Niels
Foto van een Fendt 512 C, bezig met weideslepen. hij had het er wel zwaar mee, maar de banden zeggen ons ook wat en het werd onderhand wel tijd om te slepen

Reacties

Stef_S
Nette trekker ! Mooie banden d'r onder ook...
ekenhorsie
Mooi ding
Fendt-Niels
Ach hij is wel eens netter geweest, maar wij hebben niet zin om hem om de haverklap schoon te moeten spuiten, natuurlijk wel is een keer maar niet dagelijks na elke akkevietje, trekker is al van '95 met bijna 13000 uur word niet zoveel meer als de andere beide gebruikt (410, 509)
Stef_S
Moet ook kunnen zien dat d'r mee wordt gewerkt hè 😉. Genoeg uurtjes, en ziet d'r bijna uit als nieuw 😄
arjanvw
Het verbaasd me eerlijk gezegd dat deze van 95 is, dacht dat de uitlaat langs de cabinestijl pas vanaf 1997 was..

Wel een nette trekker trouwens met knappe banden eronder!
Fendt-Niels
Ja dat verbaaste mij ook maar t is wel waar zo is die gekocht bij Kleis in Ruinerwold en wij zijn eigenaar sinds begin 2003 met toen al 8500 uur, dat was genoeg achteraf, trekker draaide niet geheel probleemloos vanaf t begin en nog kun je wel merken dat die oud aan t worden is, hebben wel is wat aan nieuws/jongers gedacht maar t blijven mooie trekkers en meer zit er ook niet in deze moeilijke jaren

de 509 is van eind '98 en nieuw gekocht, dat merk je wel direct is nooit wat mee altijd lopen dat ding en gewoon een hele fijne trekker!
arjanvw
De 512 van ons hebben we ook gebruik gekocht in 2004 met 3500 uur en is van 1999, hij draaide ook probleemloos tot 8300 uur, toen moest de motor gereviseerd worden, verder ook wel een fijne trekker!

De 509 van ons is van 95 en heeft nu 6700uur (ook gebruikt gekocht trouwens 3 jaar geleden) maar dat vind ik ook een hele fijne trekker. In 2000 hebben we een nieuwe 309c gekocht, we vonden toen het prijsverschil te groot met een 509, maar achteraf hebben we daar spijt van. Dat is ook degene die als eerst vertrekt! 😉 (heeft nu 7600uur)
Fendt-Niels
Zijn wel mooie trekkers die 309c maar niet erg compleet als ik zo mag geloven en tja Fendt vraagt wel wat en dat wil je ook iets voor terug, geen rasechte Fendtrijder dus? of al wel langer voor de 512 bekend geweest met een Fendt?
arjanvw
Wij hebben altijd al Fendt gereden, maar zijn een keer vreemdgegaan met een mf 6170... dat was achteraf geen goede keus geweest, we zochten toen een zwaardere trekker en scheelde toen fors in prijs met een Fendt. We hebben de mf gekocht met 850 uur en hebben hem weggedaan met 3400 uur. Eigenlijk hebben we er nooit echt plezier van gehad en was vaak wat mee, bij de fendt dealer stond toen de 512 en konden hem goed omruilen. Maar ik heb idd niet het Fendt-bloed zoals mn vader 😉 Fendt heeft wel kwalitatief goede trekkers, maar de hoge aanschafprijs blijft toch een groot nadeel.
driver-roy
Onze 512 hebben we nieuw gekocht toen ze net uit waren(ik weet niet meer waneer) heeft ook al dik over de 10000uur op de klok kun je ook wel merken donders roken met optrekken enzo staat nu alweer bij de LMB weer wat mee mis denk dat we hem wel weg doen en andere weer kopen hebben nog zat 500's(509,514,515) dus
SJB533
Zo ken ik m niet 😞

Hebben jullie m nog? Bevalt hij nog?
Fendt-Niels
Jep, hebben hem nog, vorig najaar een gereviseerde (ruil)turbo opgekomen, omdat t windmolentje torks versleten was..
En er is een (grotere)snelstartmotor geplaatst, nu al iets makkelijker, maar de bedrading is eigenlijk wel aan 't eind en o.a de remmerij deugt ook niet 100% geloof ik (wagenberemming als je er iets achter hebt)

Maar is toch degene die het meest stilstaat en daarom nog geen 14000 uur, vrijdag mag die volop bouwlandbemesten op een perceel van ons, waar mest word aangevoerd van de veeboer tegenover dat stuk, maar moet verplicht met vrachtwagen..moeten dus 36m3 in kwartier-half uur doen 😃 moet wel gas d'r bij, moet wel lukken maar toch..zal me benieuwen..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 512 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!