Foto van een Schuitemaker Rapide, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door martijnsteyrdriver op 28-05-2010 om 19:16:12, met 60 reacties.

Schuitemaker Rapide

Foto van een Schuitemaker Rapide, bezig met poseren.

Reacties

Deutz Keroltje
Vers gras voeren?

Mooeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😃
Hahah nee joh doen we niet aan 😉, deze beesten op foto zitten alleen nog binnen omdat de laatste kuil nog niet helemaal op is!
Deutz Keroltje
Aha 😛
maartendankers
Gigantische stal???
De woonkamer 😉
maartendankers
Gezellig met al je vriendinnen.
Fendt916
Invoer ook ff netjes leeg plukken he haha 😛
Meisjes waar ik op val zijn meestal wat anders gevormt 😃
Invoer is ook netjes leeg haha, pa is alleen vergeten grasje bovenop weg te halen 😛, kon jammer genoeg deze keer niet halen, was druk aan 612e
HJ_
Staat die wagen bij jullie altijd op de voergang dan?
Lisan
Boah wat een stal 😃..
oh euh , mooie opraapwagen 😛
Hahaha 😛, stiet alleen zomers op stal.. wat makkelijker, in winter gaat ie echt in de stalling zegmaar haha, zo ook geen last met aanslag van mest enzo want in zomer laten we het altijd mooi door waaien.. en loopt vee toch buiten!
HJ_
Melkkoeien ook buiten? stuk of 170 hejje der toch? mag je nog wel beetje land achter de schuur hebben.. ook wel aardig werk mee?
Lisan
Logisch nadenken noem je dat; hoe moej voern as dat ding op voergang staat 😛..
Met koeien buiten laten lopen heb je minder werk dan op stal, want je hebt niks geen roosters en troep schoon te maken.. en boxen
Lisan
Ja ma goed, dan moej net wat we HJ zegt wel aardig wat land achter huus hebben 😉 wil je niet dat ze alles vertrappen, aangezien ik hoor daj de rond 170 hebt
huub
Geen mest weg te brengen, geen voer te halen 😉
HJ_
Ding staat toch helemaal achter op de voergang. en daarachter zit toch geen deur.. kan toch zat?
ik denk dat wij meer werk hebben als we ze na buiten schoppen als dat we ze binnen laten.. plus dat ze je ook nog es een bunder of 2 zwart lopen..
Lisan
Nou ik laat ze nie alleen op gras teren 😉 weet nie hoe jij dat wilt doen 😛 melken ze goed vn 😛
huub
In ieder geval geen gras te halen 😉 bietje maïs..en perspulp, bierbostel..aardappelsnippers..maar voor de rest niets 😃
Juist lisan. wij voeren ze nog wel gewoon mais en bijproducten bij hoor, maar land zat om te zorgen dat er niks zwart gelopen word
HJ_
Dan moet je als nog voeren:p iets kuil erbij en je hebt een compleet rantsoen.. geen gesleup meer na buiten.. da gesjouw kost je alleen maar melk.. plus dat je mest en je gras ook niet optimaal benut..
Lisan
Oh noh 😉 hejt perfect voa mekaar, met 170 beest 😉
Gras in het land, mais, aardappelvezels, wortels (momenteel niet), maisborstel, citruspul, maismeel, nog een meelsoort.. luzerne, zout, mineralen, krijt. zoiets
Lisan
Waaaaat, keal hej wat een bijproducten..
Je doet de deur los en koeien lopen zelf wel naar het land hoor.. en meer melk.. comfort is altijd hoger als in de stal. als koeien weer naar buiten gaan zien we melkproductie stijgen.. gaan ze in najaar als het echt weer kouder en natter word weer naar binnen dan is het weer andersom!
FENDTfarmer
Is opzich niet verkeerd. vaak goedkoper als zelf verbouwen
huub
Je moet wat als je de voerkosten wil drukken lisan 😉

Helemaal gelijk in martijn..
Lisan
Ja ma zoveel bijproducten.. (nergens om, ieders z'n eigen manier)
ja, nee die bijproducten krijg je gratis woj zeggen
FENDTfarmer
Altijd goedkoper als alles zelf willen verbouwen. helemaal als het onder de voederwaardeprijs zit. zoals bierborstel en corngold momenteel.
Lisan
Ja oke, maar daarnaast ook citruspul, maismeel, nog een meelsoort.. luzerne..

naja as ze de hoogproductief vn worden 😛 en 't de voerkosten onderdrukt.. mag vn mij.. ma bekijk het me zo ff
huub
Perspulp en Cigarant zitten op respectievelijk 70% en 60%..
huub
Ligt ook aan het bedrijf natuurlijk..als je voer zat hebt en met een blokkenwagen voert dan moet je het niet doen, als je de mengwagen hebt (of de loonwerker) en je koopt ieder jaar 10Ha maïs dan wordt het anders..
Lisan wij hebben hier niet zulk heeeeeel mooi land hoor 😉, waar echt gras op staat met veel voeding.. vandaar de bijproducten. melen worden ook wel minder als we ooit een keer weer meer mais kunnen verbouwen!
huub
Hoeveel Ha hebben jullie in gebruik Martijn..?
Niet zo veel meer als paar jaar terug. 😉
huub
Twee keer de helft zeker 😉 jullie hadden/hebben toch gezeik met de gemeente..?
Lisan
Jaaa, kijk daar hebben we het al 😛 dan kuj nie anders, ma wij voeren alleen kuil, mais, mineralen en soja ast en ast echt moet nog wat gluten 😉 maja ligt ook an waj in de kuil hebt zitten 😉 verschild per boer.. ma ze zeggen wel dat wannea je me opraapwagen haalt veel mooier in kuil krijgt dan hakselen 😛.. ma wrom
ul
Koeien naar buiten, en dan meer melk?
huub
@ul..vind je dat raar..?
Lisan
Euh ja?!
Nou zo raar is dat niet.. koeien staan als het mooi weer is meer achterin de stal als aan het voerhek, hele tijd willen ze naar buiten, dus zijn ze eenmaal buiten zijn ze helemaal tevreden, kunnen vreten en liggen waar en wanneer ze maar willen. hoogste comfort is nog altijd in het land!, plus stuk minder snel klauwziektes e.d. welzijn van koe is dus gewoon veel hoger en dan geven ze ook meer melk
In de zomer mogen ze snachts zelf kiezen.. of binnen of buiten, maar s ochtends staan er meestal nog een paar aan voerhek wat mais bij te vreten.. maar verder zijn ze allemaal buiten of staan al te wachten in wachtruimte.
Lisan
En dat noemt zichzelf loonwerker 😛 is ja half boer 😛 haha.. zowiezo koeien zijn liever buiten dan binnen! wanneer ze zich op gemak voelen zeg ma geven ze ook meer melk.. plus weidegras stijgt productie door.. en ja zomers snachts na buiten doen is ook een goede keuze! meestal ist in de stal toch te warm.. naja buiten de stallen vn tegenwoordig! je hebt de koeien goed opgevoed martijn, ak dat zo lees 😛
Goedzo mevrouw, jij snapt het 😛. hahah maar zoveel weet ik niet van koeien heur 😃, dit is ook gewoon logica haha
Lisan
Nee hoa 😉 moej wel weten 😉 aj echt loonwerker vraagt die bijna nie op de boer komt 😉 zalt nie weten! petje af 😛
Ja nouja ik ben altijd tussen de koeien opgegroeit dus dan mag ik dat ook wel eens een x weten 😛
Lisan
Zo'n boeren jochie 😛
huub
Het is als loonwerker wel handig als je weet waar je klanten 't over hebben..
jehan
Ligt er aan waar de klanten het over hebben huub ..
huub
Boeren lullen voornamelijk over koeien 😃
jehan
Nou ik maak het wel anders mee ..veel boeren lullen over machines haha
huub
Omdat ze denken dat de loonwerker dat leuk vindt 😃
jehan
Joa joa haha
ul
Hoeveel kg melk vet en eiwit hebben jullie dan ? bij ons gaat dat niet goed met de gehaltes als wij de koeien naar buiten doen.
huub
Wat gaat er mis dan..?
Idd wat gaat er mis?, en melk en eiwit.. dat moet je me niet vragen 😛. geen flauw idee haha.
Wimbo
-
Vd goot?, huh wat?. ik heet toch echt anders? 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!