Foto van een AP Kuilhapper, bezig met voeren.Strak snijvlak :). Foto is geplaatst door fendt-412 op 10-07-2010 om 17:50:25, met 22 reacties.

AP Kuilhapper

fendt-412
Foto van een AP Kuilhapper, bezig met voeren.
Strak snijvlak 😄

Reacties

valmet6400
Strak?

k heb wel strakker gezien.
fendtjuh
Kan best strakker chef 😃
fendt-412
Tuurlijk kan het strakker 😛
maar wanneer je nog net 100kg nodig bent pak je een smal streepje of je drukt de happer er nog iets verder in bij een onderste blok, zoals rechts van het midden te zien is 😛 Je komt nooit helemaal goed uit bij blokken van 800-1000kg 😛

Tussen onder en boven hangt soms eens een plukje gras dat net niet doorgesneden is.
maar ik ben benieuwd wie dit met een pelikaanbak gaat overtreffen 😛
fendtjuh
Dat denk ik ook niet, maar je moet zo'n ding natuurlijk niet vergelijken met een pelikaanbak he 😛
kemper
Geen last van water zo langs de wanden... omdat je onder de muur blijft met de kuil
fendt-412
Soms wel ja. Kuilplaat en kuil ligt op afschot, dus meeste loopt wel naar voren. Als je pech hebt valt dan alleen wel al het plastic eraf met een paar honderd liter water 😛 Kun je de kuil weer open trekken.

Hier had achteraf nog 25ha bijop gemoeten.
De kuil ernaast zit de eerste en tweede snede in, dik 100hectare, is een kleine meter boven de wanden en op het laatst mooi bol gemaakt. Gaat aardig beter denk ik.
Door het scherpe grind in de slurven of door kraaien wil er nog wel eens een klein gaat je in het plastic komen, wanneer er op die plek dan net een plas blijft staan krijg je een vieze plek. Gelukkig is het meestal oppervlakkig, anders voeren we het aan het jongvee op. Is vaak erg nat, gelukkig niet verrot.

Je moet alleen ook altijd een sleufje houden bij de grindslurven om de kuil goed luchtdicht te krijgen, daar blijft vaak ook wel water staan. Alleen wanneer er meer regen valt spoelt het wel naar voren of over de wand. Wanneer je zand in de slurven hebt spoelt of stuift het zo leeg, is ons slecht bevallen. Het mooiste is erg grof grind, wat we nu hebben is eigenlijk te scherp.
kemper
Waarom leg je um onder de wanden niet hol dan?... dan kan het water naar het midden lopen en dan eraf
fendt-412
Eerste kuil die we gemaakt hebben in de sleufsilo, we weten nu al precies hoe het niet moet. vanaf nu gaat het helemaal dus goed komen 😃
Nu ook mooi voorwaards de kuil over, gaat nog bijna mooier dan achterwaards erop. Moet op het einde wel om hem van achteren weer stijl te maken, alleen loopt als een trein zo 😄

Hebben nu wel een luxe probleem, dit is nog 20meter 1e en 2e snee van vorig jaar 😛 De sleufsilo ernaast zit helemaal vol. Straks nog wat gras voor het jongvee oogsten en dan komen wij de winter wel door 😄
kemper
Ja rijkuil gaat wel stukkie sneller 😛... hebben jullie geen last van droogte ofzo? 😛
fendt-412
Mag dit weekend wel water vallen. het gras is nog groen maar groeit niet echt meer, is nog erg kort en schiet al in de aar.

Mais is hier nu ongeveer een meter hoog. Wel vrij normaal voor de tijd van het jaar. Alleen zijn geen grote stevige planten. Op de kopakkers en oude dempingen waar meestal al minder mais staat, is de mais soms maar 50cm. Vandaag nog in het land geweest, maar met die kluiten kun je wel iemand knockout gooien 😛 Komt met een schep de grond niet in, bovenste 30cm is kurkdroog, daaronder gaat het nog wel. Zit gelukkig wel capilaire werking in klei, dus voordat de planten echt uitdrogen moet er heel veel gebeuren.
kemper
Nou hier staat op sommige plekken mais wat niet goed meer komt, helemaal verdroogt.... en gras op plekken helemaal dood
fendt-412
Bij jullie is het toch altijd zon beetje te droog?
van het grondwater hoef je het daar iig niet te hebben, komen de worteltjes niet bij. Op zandgrond moet het meestal wel van boven komen.
kemper
Ja maar het is nou wel heel erg droog... zijn er al wat die de haspel door de mais hebben getrokken
eddie
Tis hier ook verschrikkelijk droog, ook al echt heel lang geen regen meer gehad, echt waardeloze bende, maarja je doet er niks aan helaas.. weet wel als het hier gaat regenen en ik ben buiten dat ik me helemaal nat laat regenen 😃
fendt-412
Ik, fendt-412 en fendtinterfan hebben dit object verplaatst van Machines Onbekend Onbekend (Voeren) naar Machines AP Kuilhapper (Voeren)
HOOIJMAN
Dit is een mooie sleufsilo mooi een klein eindje boven de wanden uit . super !
fendt-412
Het kost wat, maar je hebt er ook ontzettend veel plezier en gemak van.
10meter breed, kunt zon beetje 3vrachten naastelkaar lossen. Meestal doen we er 2, beetje naar de kanten toewerken en dan komt er ook altijd wel wat in de midden terecht, houd je de kuil mooi hol. Nu houd je een opraapwagen makkelijk bij, terwijl het met een gewone kuil nog wel eens aanpoten was omdat je op een 7meterse plaat constant aan het kantjes opzetten bent.

Silo is alleen wel aan de grote kant voor 120melkkoeien. Hebben meestal 4dagen nodig om er een breedte voorweg te snijden. Blok is meestal 80cm, dus een dikke 150 per week. Wanneer je van een kuil voert is het wel te doen.
Alleen wanneer je gedeeltelijk vers gras voert of nog van een andere kuil bijmengt houd het niets over. Scheelt dat dit gras muurvast zit en aan de vochtige kant is, zon 35%, heb je niet zomaar broei inzitten.
nog 2meter boven de wanden uit hoef je dus niet te proberen, kun je problemen verwachten, alleen hebben direct maar een grote silo gezet. dat verschil tussen 8 of 10meter breed is niet eens zo heel groot, kost een paar kuub beton extra, maar veel meer werk heb je er niet van. Nu is het wat op de groei gebouwd, wanneer je zoiets niet doet ga je er spijt van krijgen.
fspruit
Hoe breed is die happer? 220? ben je dan niet te on stabiel als je happer vol hebt en in de meng wagen moet gooien? bij men vriendin hebben ze 1 van 180 breed, sta je mooi stabiel vind ik, de helft van de tijd heb je de happer boven de 2 meter hangen
fendt-412
Deze is inderdaad 220.
durf er nog wel een zwaardere aan te hangen, met een volle bak mais durf ik wel met de bak bovenin door de bocht te gaan. Shovel helt iets over maar valt lang niet om, zelfs de vorige Ford shovel niet die op smaller spoor stond.
Meeste kuilen van ons zijn niet hoger dan 2meter. Wanneer ik heb gehapt doe ik de happer altijd net over de grond heen, zon 50cm erboven. Kun je er mooi overheen kijken en wanneer je bij de mengwagen bent de happer omhoog en dan los en afschuiven.

Hebben zij ook een shovel?
Vooras bij shovels is star, bij een voorlader kan de vooras pendelen. Wanneer je een volle bak hebt, heb je 2,5ton voorin hangen, dan heb je minder druk op de achteras waardoor hij nog wel eens wat wil gaan wiebelen 😛
robert_fendt
Slurven moet je eigenlijk vullen met drainzand ofzo. Bij ons zit er fijn zand in, met droge dagen stuift er veel uit als je ze op pakt.
JD 6110
Zo'n bak krijgen wij ook op het werk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de AP Kuilhapper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!